Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ξεσηκωμός στο Αχιλλοπούλειο – Οι εργαζόμενοι απειλούν με αγωγές κατά της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Οργανώνονται για να προσβάλουν την απόφαση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τον κλάδο τους από 1η Σεπτεμβρίου

Έντονες αντιδράσεις, παραιτήσεις, αλλά και κινητοποιήσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς ως την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας μιλούν για μια πολιτική διχασμού, όχι μόνο του κλάδου αλλά ολόκληρης της κοινωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι όποια ελλείμματα στη διαδικασία να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχουν να κάνουν με την έλλειψη πρωτοβουλιών ενθάρρυνσης, κάτι που αντικαθίσταται με αποφάσεις και «τελεσίγραφα». Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, αρκετοί εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να υποβάλουν παραιτήσεις, βλέποντας την Πολιτεία να κινείται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Στην παρούσα φάση, πάντως, πρόκειται για περιπτώσεις που βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση ή πλησιάζουν στο χρονικό όριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ίδιο νοσοκομείο αρχίζει εκστρατεία κατά του εμβολίου με τη στήριξη συναδέλφων του ένας εργαζόμενος που νόσησε παλαιότερα και είχε κινδυνέψει η ζωή του! Μάλιστα, συλλέγει και υπογραφές για να προσφύγει δικαστικά κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού…

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις, όμως, φαίνεται πως έρχονται από τον Βόλο και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, όπου ξεσηκώθηκαν κατά της απόφασης περί υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό εργολάβων που απασχολείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί όχι μόνο επιμένουν να απέχουν από το Πρόγραμμα «Ελευθερία», αλλά οργανώνονται κιόλας για να προσβάλουν την απόφαση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τον κλάδο τους από 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 50 υγειονομικοί όλων των κατηγοριών δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, παρά την υποχρεωτικότητα, και θα επιχειρήσουν με δικηγόρο να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο.

O «σκληρός πυρήνας» των μη εμβολιασμένων στο Νοσοκομείο Βόλου περιλαμβάνει το 50% των καθαριστριών και των φυλάκων που απασχολούνται μέσω εργολάβου, καθώς και περίπου 147 μόνιμους νοσηλευτές, μεταξύ των οποίων νοσηλευτές σε διάφορες κλινικές, τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμων, όπως και 23 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...