Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο Τζεφ Μπέζος κατέκτησε το διάστημα με μια πτήση διάρκειας 11 λεπτών!

Εφτασε ψηλότερα από τον Mr Virgin

Πιο μετά από τον Μr Virgin αλλά πιο ψηλά ταξίδεψε στο Διάστημα ο Μr Amazon, που όμως έμεινε λιγότερο στον αέρα και υστέρησε στο σόου.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, εκτοξεύτηκε χθες στο διάστημα με το όχημα «New Shepard» της εταιρίας του Blue Origin για μια υποτροχιακή πτήση και προσγειώθηκε ύστερα από 11 λεπτά στις βάσεις του στην έρημο του δυτικού Τέξας, με την αγαπημένη του Λορίν Σάντσεζ, η οποία φορούσε καουμπόικο καπέλο και λευκό φόρεμα, να τον υποδέχεται με μια σφιχτή αγκαλιά και φιλιά.

φ3 45670221 9806049 image a 113 1626788216355

Εννέα μέρες νωρίτερα ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπράνσον ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση για την εταιρία του διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic από το Νέο Μεξικό, διάρκειας μίας ώρας, σ’ ένα σόου που έδειξε αυτά που συνέβαιναν και μέσα στην κάψουλα, όταν βρισκόταν στο Διάστημα.

Ο Μπέζος, τον οποίο τα ξένα μέσα αποκαλούν και «διαστημικό καουμπόι», αφού πριν και μετά την πτήση δεν έβγαλε το καουμπόικο καπέλο του, πέταξε σε μεγαλύτερο ύψος -100 χιλιόμετρα για την Blue Origin έναντι 86 χλμ. για τη Virgin Galactic- σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν την πρώτη παγκοσμίως διαστημική πτήση χωρίς πιλότο με ένα πλήρωμα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πολίτες.

blueorigin5

Ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com, του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, και ο αδελφός του και στέλεχος μη εισηγμένων εταιριών Μαρκ Μπέζος συνοδεύονταν από την πρωτοπόρο αεροπόρο Γουάλι Φανκ, 82 ετών, και τον 18χρονο Ολιβερ Ντάεμεν από την Ολλανδία ο οποίος μόλις αποφοίτησε από το σχολείο, οι οποίοι αποτελούν πια τον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που φθάνουν στο Διάστημα.

Η Φανκ ήταν μία από τη λεγόμενη ομάδα γυναικών Mercury-13 που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες της NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά παρακάμφθηκε λόγω του φύλου της.

Το «New Shepard» είναι ένας ύψους 18,3 μέτρων και πλήρως αυτόνομος πύραυλος-κάψουλα, που δεν μπορεί να κυβερνηθεί από το εσωτερικό του διαστημικού οχήματος.
Στη διάρκεια της πτήσης το πλήρωμα λύθηκε για λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας και απόλαυσε τη θέα της Γης από το Διάστημα μέσω των παραθύρων που η Blue Origin χαρακτηρίζει τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε διαστημικό ταξίδι. «Ηταν φανταστικό, ήταν απίστευτο» φώναζε ο Μπέζος μέσα από την κάψουλα, προσθέτοντας «εξεπλάγην από το πόσο εύκολο ήταν το Zero G, εντυπωσιακά φυσικό», ενώ ο αδερφός του Μαρκ πρόσθεσε ότι ήταν «σαν να κολυμπούσαν».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...