Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Στο θρόνο η Μακάμπι

Η ισραηλινή ομάδα νίκησε (86-98) τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε δίκαια στην παράταση την Ευρωλίγκα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και άξια διάδοχος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Μιλάνο που έσπασε καρδιές η «ομάδα του λαού» επιβλήθηκε στην παράταση της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 98-86 (κανονική διάρκεια 73-73) και κατέκτησε την Ευρωλίγκα για έκτη φορά στην ιστορία της ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Κορυφαίος από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ο Tάιρις Ράις με 26 πόντους, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πέτυχε 9 πόντους. Από τους Μαδριλένους, που υποτίμησαν τη Μακάμπι, ξεχώρισαν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ (21π.) και ο Γιάννης Μπουρούσης (12π.).

Η Ρεάλ, που ήταν το φαβορί, έμεινε στην επιβλητική νίκη της με 38 πόντους επί της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό. Στον μικρό τελικό η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 93-78 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατέκτησε την τρίτη θέση. Μπασκετική εκδοχή της ποδοσφαιρικής Μπενφίκα που φτάνει πάντα στη βρύση χωρίς να πίνει ποτέ νερό είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ρώσικη αρκούδα από το 2008 κι έπειτα αργοπεθαίνει, καθώς δεν μπόρεσε να σηκώσει ούτε μια φορά την Ευρωλίγκα, λες και μια κατάρα την ακολουθεί. Πιο πολύ «γατάκι» θυμίζει με την ηττοπάθειά της παρά μια (πλούσια) ομάδα που σκορπά τρόμο στους αντιπάλους της.
Στον ημιτελικό με τη Μακάμπι προηγήθηκε με διψήφιο αριθμό πόντων κι όμως έχασε στο τελευταίο σουτ του Ράις, σε μια ανατροπή που μοιάζει με εκείνη που (της) έκανε ο Ολυμπιακός στον τελικό του 2013.
Πλέον η διοίκηση, που έχει ξοδέψει περισσότερα από 40.000.000 ευρώ χωρίς κανένα αντίκρισμα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο είναι ο Ετορε Μεσίνα, ο οποίος θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.
Πολύ πιθανή είναι επίσης η αποχώρηση των Σέρβων Μίλαν Τεόντοσιτς και Νέναντ Κρστιτς, οι οποίοι δέχονται πιέσεις από τον συμπατριώτη τους Ντούσαν Ιβκοβιτς για να πάνε στην Αναντολού Εφές, ενώ και άλλοι παίκτες βρίσκονται στη μαύρη λίστα.
Ο Τεόντοσιτς που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του τον μανδύα του looser επειδή μετράει πέντε συμμετοχές σε final 4 και δεν έχει κατακτήσει την κούπα. «Ειλικρινά, δεν νιώθω πως έκανα αυτά για τα οποία με έφεραν εδώ. Δεν πήρα τουλάχιστον έναν τίτλο στη Euroleague. Λυπάμαι γι’ αυτό και ίσως θα έπρεπε να έχω κάνει κάτι καλύτερο σε κάποιες καταστάσεις. Το βέβαιο είναι ότι προσπάθησα όσο μπορούσα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η ΤΣΣΚΑ κινδυνεύει να χάσει και το πρωτάθλημα, καθώς (χωρίς τον τραυματία Τζάκσον) πρέπει να κάνει την ανατροπή στη σειρά αγώνων με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν που προηγείται με 2-0 και έχει τις δύο επόμενες αναμετρήσεις στην έδρα της.

* Ο Βασίλης Καββαδάς είναι το νέο πρόβλημα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον σημερινό αγώνα (18.00, NS1) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για τον τρίτο αγώνα της σειράς. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έχει υποστεί διάστρεμμα. Στον Παναθηναϊκό, το μοναδικό πρόβλημα του Αλβέρτη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (20.00, NS2) είναι ο Ράμελ Κάρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...