Όσοι κοιμούνται άσχημα είναι αγενείς στις πρωινές διαδικτυακές επαφές τους

Αϋπνίες οργής

Τον λόγο που κάποιοι άνθρωποι όχι μόνο «δεν μιλιούνται» το πρωί, αλλά με το παραμικρό μπορεί να στείλουν στον «αγύριστο» κάποιον άλλον, κυρίως μέσω του διαδικτύου, ανακάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Sleep Health» διαπιστώνουν ότι ο κακός ύπνος το βράδυ κάνει τους ανθρώπους «διαδικτυακά αγενείς» το επόμενο πρωινό.

Οι ερευνητές του West Texas A&M University κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μελετώντας 131 εργαζόμενους ενηλίκους. Καθημερινά, επί δύο εβδομάδες, λάμβαναν στις 7 το πρωί ένα e-mail στο οποίο απαντούσαν σε ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου πόσο κοιμήθηκαν. Στις τέσσερις το απόγευμα λάμβαναν μέσω e-mail δεύτερο ερωτηματολόγιο, στο οποίο κατέγραφαν πόσο κουρασμένοι ένιωθαν και αν έστειλαν κάποιο αγενές e-mail σε συνεργάτη τους στο πλαίσιο της δουλειάς τους. Επίσης, ρωτήθηκαν για το πώς συμπεριφέρθηκαν σε άλλες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως οι βιντεοκλήσεις και η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω social media.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν κοιμηθεί λίγες ώρες το βράδυ ή είχαν κακής ποιότητας ύπνο το επόμενο πρωινό είχαν στείλει e-mail στο οποίο χρησιμοποίησαν προσβλητικές ή υποτιμητικές φράσεις. Συχνά, δε, είχαν αγενή συμπεριφορά, καθώς απέφευγαν να απαντήσουν σε αιτήματα μέσω e-mails, στα οποία ο αποστολέας τούς ζητούσε ραντεβού. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Trevor Watkins απέδωσε την αγενή συμπεριφορά στο γεγονός ότι ο κακός ύπνος την προηγούμενη βραδιά έχει ως συνέπεια να ξυπνά κανείς κουρασμένος και να μην μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ