Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Διπλή δολοφονία στη Σαλαμίνα: Ποιος τελικά τους σκότωσε; Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι

Το ματωμένο ερωτικό τρίγωνο στη Σαλαμίνα, ο νεκρός υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και τα ίχνη της Νατάσας που χάθηκαν για πάντα

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό νεαρού ζευγαριού που είχε συγκλονίσει πριν από 10 χρόνια τη Σαλαμίνα.

  • Από τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Τον Ιούλιο του 2011, ο 27χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας είχε βρεθεί νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στην παραλία Φανερωμένη, ενώ το πτώμα της 22χρονης φίλης του Νατάσας Απέργη, μητέρας ενός δίχρονου κοριτσιού, δεν έχει εντοπιστεί έως σήμερα. Προσωπικά της αντικείμενα είχαν βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ μία κηλίδα με το αίμα της σε κοντινή απόσταση προς το δάσος μαρτυρούσε τη φρίκη που έζησε…

Δέκα χρόνια μετά, οι αστυνομικές Αρχές, σε συνεργασία με τη ΣΤ΄ τακτική ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση, οδηγήθηκαν σε τρία άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του νεαρού ζευγαριού. Πρόκειται για ένα ζευγάρι και έναν τρίτο άντρα που δούλευαν στο ίδιο μπαρ, όπου εργαζόταν περιστασιακά ο άτυχος Γιώργος για να συμπληρώνει το εισόδημά του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κίνητρο του εγκλήματος φέρεται ότι ήταν η ερωτική αντιζηλία. Η άτυχη Νατάσα είχε συνάψει σχέση με έναν εκ των κατηγορουμένων, αλλά προχώρησε σε επανασύνδεση με τον Γιώργο Μπάκα, γεγονός που φέρεται ότι εξόργισε τον πρώην φίλο της, ο οποίος απειλούσε τον υπαξιωματικό.

Οι δύο άντρες φέρεται ότι ακολούθησαν το ζευγάρι στην παραλία της Φανερωμένης, όπου πυροβολήθηκε ο 27χρονος και χάθηκαν τα ίχνη της 22χρονης. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο μπαρ όπου εργάζονταν σαν να μη συνέβη τίποτα. Τη δολοφονία φέρεται ότι συγκάλυψε η συγκατηγορούμενή τους, που είναι φίλη τού ενός από αυτούς.

Οι δύο άντρες απολογήθηκαν χθες και προχθές στη ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και αρνήθηκαν και οι δύο τις σε βάρος τους κατηγορίες. Ο βασικός κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο άτυχος Γιώργος Μπάκας ήταν φίλος του και πως αγνοούσε ότι είχε δολοφονηθεί, έως την επόμενη ημέρα που τον ενημέρωσε η φίλη και συγκατηγορούμενή του.

Μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ σήμερα απολογείται η γυναίκα.

«Η αποδιδόμενη στους εντολείς μου κατηγορία εδράζεται σε ελεγχόμενες εκτιμήσεις, χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε ένδειξη συμμετοχής αυτών στην πολυετή προανακριτική και ανακριτική έρευνα. Eλαβε χώρα μια ιδιωτική έρευνα, η οποία επιχείρησε να εδραιώσει αβάσιμα και ασύνδετα συμπεράσματα στον βωμό της δήθεν εξιχνίασης, πλήττοντας βάναυσα την αξιοπρέπεια δύο νέων ανθρώπων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή του ειδεχθούς εγκλήματος στάθηκαν αρωγοί στο έργο των Aρχών. Η δικαίωση του ενός βασικού κατηγορουμένου χθες αποτέλεσε μονόδρομο, με την επιβολή μόνο του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου! Το ίδιο συνέβη και σήμερα με τον φερόμενο ως συνεργό» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισής τους Γιάννης Γλύκας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...