Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κορονοϊός: Ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου – Χωρίς υποκείμενο νόσημα

Νεκρός 71χρονος οδοντίατρος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις!

Σοκ και τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από τον φονικό ιό ένας ασθενής ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Το δυσάρεστο περιστατικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, αφού ο ασθενής έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Οπως είπε, ο θάνατος του ασθενούς αποτελεί εξαίρεση.

«Είναι ο πρώτος θάνατος στους συνολικά 13.000 νεκρούς που έχουμε από τον κορονοϊό στη χώρα μας ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος» επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Σε δηλώσεις του στο grtimes.gr o ίδιος έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον ασθενή που απεβίωσε. Συγκεκριμένα, είπε ότι ήταν οδοντίατρος ηλικίας 71 ετών και ότι τηρούσε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, πρόσφατα νόσησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Αν και η σύζυγος και τα δίδυμα παιδιά του πέρασαν την ασθένεια με ήπια συμπτώματα, εκείνος χρειάστηκε να εισαχθεί στην Εντατική. Ομως, αν και, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», ο οδοντίατρος δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, το ανοσοποιητικό του σύστημα τον πρόδωσε.

«Ο ιός πλημμύρισε την άμυνά του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Επιπλέον, εντός της ΜΕΘ, ο άνθρωπος αυτός προσβλήθηκε και από μικρόβια τα οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει, παρά τα ισχυρά αντιβιοτικά που του χορηγήσαμε» είπε.

Ο κ. Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσέχουν και επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο δεν αποτελεί πανάκεια. «Το εμβόλιο δεν σου χαρίζει τη ζωή. Μη θεοποιούμε τους εμβολιασμένους. Κάθε εταιρία έχει αναγγείλει τα ποσοστά προστασίας από τον ιό. Τα καλύτερα σκευάσματα καλύπτουν περίπου το 90%. Αρα μένει ένα 10% που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Γι’ αυτό και οι εμβολιασμένοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Δεν συμφωνώ με αυτά τα προνόμια των εμβολιασμένων που δεν φορούν μάσκα, που μπορούν να συναθροίζονται και να εισέρχονται παντού» κατέληξε.

Ο κ. Καπραβέλος βλέπει την κατάσταση με τον ιό αρκετά δύσκολη, σε αντίθεση με συναδέλφους του που θεωρούν ότι θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με την ασθένεια. «Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι ότι με αυτόν τον ιό δεν θα τελειώσουμε άμεσα. Είναι λάθος να λέμε ότι θα τον εκριζώσουμε. Δεν έχουμε να κάνουμε με τον ιό της πολιομυελίτιδας, είναι πολύ πιο σοβαρή νόσος και θα την αντιμετωπίζουμε για αρκετά χρόνια ακόμα» εκτίμησε.

Τέλος, μιλώντας στο Open, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, όταν θα έχουν επιστρέψει στις πόλεις οι εκδρομείς και οι αδειούχοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....