Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αφιερώστε μία μέρα να γνωρίσετε την Αρχόντισσα των Δωδεκανήσων

Στο Νότιο Αιγαίο, σε απόσταση 235 ναυτικών μιλιών από το Πειραιά και μόλις 24 μίλια βορειοδυτικά από την Ρόδο βρίσκεται ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας, η αρχόντισσα των Δωδεκανήσων, η Σύμη.

Μικρούλα αλλά πεντάμορφη με τα παραδοσιακά σπίτια και γοητευτικά νεοκλασικά κτίρια
που διαθέτουν στέγες με κόκκινο κεραμίδι και υπέροχα μπαλκόνια. Αν είστε στην πλώρη του καραβιού μόλις φθάσει, δημιουργείτε η εντύπωση ότι βλέπετε έναν πίνακα ζωγραφικής με πολύχρωμα μικρά μικρά σπιτάκια το ένα πάνω στο άλλο. Μια μοναδική αρχιτεκτονική άποψη που μπορείτε να την θαυμάζετε ώρες ολόκληρες. Ακούγοντας τους ήχους της θάλασσας ,μπορείτε να απολαύσετε χαλαρωτικούς περιπάτους κατά μήκος της πολύχρωμης ακτογραμμής.

Αν κάνετε μια στάση στα μαγαζιά με τα σφουγγάρια θα μάθετε την μεγάλη ιστορία των Συμιακών ναυτικών. Ακολουθήστε τις μυρωδιές από τα βότανα και τα μυρωδικά μέσα στα στενά δρομάκια και θα γνωρίσετε την χρήση τους στην μαγειρική και όχι μόνο. Στο δρόμο σας σίγουρα θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό φούρνο που επιβάλλεται να δοκιμάσετε τις «τούρτες» έτσι τις λένε οι Συμιακοί τις τυρόπιτες ή τα βουτυρένια τα πασχαλινά κουλούρια τους. Δύσκολη η απόφασή σας σε πιο ταβερνάκι θα καθίσετε να δοκιμάσετε την Συμιακιά γαστρονομία αλλά σίγουρα να γευτείτε γαριδάκι Συμιακό και κατσικάκι.

Πρέπει να επισκεφτείτε την Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη του 18ου αιώνα, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η καλυμμένη με ασήμι εικόνα του Ταξιάρχη και η βοτσαλωτή αυλή. Το μοναστηριακό συγκρότημα φιλοξενεί δύο μουσεία ένα Εκκλησιαστικής τέχνης με πλούσια συλλογή κειμηλίων και ένα λαογραφικό. Υπάρχει επίσης Βιβλιοθήκη με μεταβυζαντινά χειρόγραφα. Η μαγεία σ’ αυτή την εκδρομή είναι το απέραντο γαλάζιο, ο λαμπρός ήλιος, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, τα αρώματα της φύσης και οι γαστρονομικές απολαύσεις. Αξίζει αν έρθετε διακοπές στη Ρόδο να αφιερώσετε μία μέρα για να επισκεφτείτε την Αρχόντισσα του Αιγαίου και ανεπιφύλακτα να επιλέξετε την Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου Sea Dreams www.seadreams.gr που διαθέτει εμπειρία 46 συνεχόμενων ετών στην ημερήσια εκδρομή Ρόδος Σύμη Πανορμίτη Ρόδο. Αναχωρεί από το Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου και μόλις σε 65’ έχετε φθάσει στην Σύμη, στην οποία θα έχετε στην διάθεσή σας 5 ώρες να εξερευνήσετε το νησί με ή χωρίς ξεναγό ή να κολυμπήσετε. Στην συνέχεια σε 35’ έχετε φθάσει στην Μονή του Πανορμίτη και έχετε στην διάθεσή σας περίπου 60’ να προσκυνήσετε και να ανακαλύψετε τα θαύματα του Ταξιάρχη. Επιστροφή στην Ρόδο μόνο σε 65’ και με ασφάλεια. Μια αξέχαστη κρουαζιέρα που θα είναι πάντα στο άλμπουμ των αναμνήσεων και των διακοπών σας.

DSC07379 scaled

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...