Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Προφυλακίστηκε ο Ρουμάνος δολοφόνος του 39χρονου κτηνοτρόφου στην Κρήτη

«Θέλω πίσω το παιδί μου» φώναζε η χαροκαμένη μητέρα του

Την πόρτα των φυλακών έδειξε ο ανακριτής Ηρακλείου στον 27χρονο Ρουμάνο ο οποίος εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο Νίκο Μπιτσακάκη από τη Μεσαρά στην αυλή του σπιτιού του στο Πετροκεφάλι το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά την τρίωρη απολογία του και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ αποφασίστηκε και η προσωρινή κράτηση του 30χρονου ομοεθνούς του, που κατηγορείται ότι πούλησε στον καθʼ ομολογίαν δράστη την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία έγινε το άγριο έγκλημα.

Την προηγούμενη ημέρα ο 27χρονος είχε περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, ο οποίος του είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ψευδή κατάθεση με αφορμή όσα είπε στους αστυνομικούς το βράδυ του φονικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός killer επανέλαβε όσα ανήκουστα είχε πει προανακριτικά στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, ότι δηλαδή ο αδικοχαμένος πατέρας δύο παιδιών, στον οποίο εργαζόταν ως φύλακας των ζώων, τον εξανάγκαζε με τη βία να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία, ώστε να τον εκβιάζει και να γεμίζει τις τσέπες του.

Μάλιστα, φέρεται ότι κατονόμασε τον επιχειρηματία, ενώ μετέφερε ακόμη και δήθεν λεπτομέρειες από τις μεταξύ τους συνευρέσεις και διαλόγους. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον εκμεταλλευόταν με τον χειρότερο τρόπο, του χρωστούσε πολλά λεφτά, τον ξυλοκοπούσε άγρια και γενικά του συμπεριφερόταν απαξιωτικά.

Η δικηγόρος της οικογένειας του «Λαέρτη» Θεονύμφη Μπέρκη έκανε λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση και άρτια οργανωμένο σχέδιο αφαίρεσης της ζωής ενός ανθρώπου, ενώ, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς του 27χρονου για κακομεταχείρισή του από το θύμα, η ίδια μίλησε για «αποκυήματα φαντασίας».

φ1 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 9

Συγκλόνισε η μάνα

Και χθες, όμως, κατά τη μεταφορά του Ρουμάνου στα δικαστήρια του Ηρακλείου επικράτησε ένταση, με τους συγγενείς του 39χρονου να φωνάζουν «φονιά» και με την Αστυνομία να έχει ακόμη μία ημέρα ισχυρή παρουσία μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο για την αποφυγή επεισοδίων.

Τραγικές φιγούρες ήταν η χήρα του 39χρονου και η μητέρα του, οι οποίες εξαπέλυαν κατάρες εναντίον του αλλοδαπού και ουρλιάζοντας «φονιά, φονιά» πήγαιναν από παράθυρο σε παράθυρο του κτιρίου για να τις ακούσει ο Ρουμάνος. Την ίδια ώρα, μέσα στο μέγαρο βρισκόταν και ο 30χρονος ομοεθνής του, με τον οποίο εισήλθαν μαζί, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, και ο οποίος διώκεται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

Με την ανακοίνωση της απόφασης της προφυλάκισης του 27χρονου η χαροκαμένη μητέρα ξέσπασε και πάλι, φωνάζοντας έξω από την είσοδο του δικαστικού μεγάρου: «Δεν νιώθω δικαιωμένη. Θέλω το παιδί μου πίσω…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...