Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Χωρίζουν για τα… γεμιστά!

Ζευγάρια που οδηγούνται στα πρωτοδικεία της χώρας για να διαλύσουν τον γάμο τους με τις… πιο τρελές αλλά και απίστευτες αιτίες

Βγήκαν άνοστα τα… γεμιστά; Αιτία διαζυγίου! Ακούγεται υπερβολικό; Κι όμως! Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μαγειρικές και εν γένει οικοκυρικές ικανότητες της συζύγου, οι συνεχείς παρεμβάσεις της… κακιάς πεθεράς υπέρ του κανακάρη της και η «ασυμφωνία χαρακτήρων», όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την υποστήριξη διαφορετικών… ποδοσφαιρικών ομάδων, έχουν οδηγήσει τα σύγχρονα παντρεμένα ζευγάρια στον χωρισμό! Μπορεί οι συνηθέστερες αιτίες που οδηγούν ένα άλλοτε αγαπημένο ζεύγος σε αδυσώπητες δικαστικές διαμάχες στα πρωτοδικεία της χώρας να σχετίζονται με τη συζυγική απιστία, τις οικονομικές διαφορές και την αποξένωση των συντρόφων στο πέρασμα του χρόνου ή ακόμα με τον ερχομό ενός παιδιού που αλλάζει ριζικά τη σχέση των συζύγων.

Ομως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα δικόγραφα που κατατίθενται στα δικαστήρια. Λόγοι που φέρνουν ένα ζευγάρι σε οριστική ρήξη σηματοδοτώντας το τέλος του έγγαμου βίου του και μοιάζουν -αν μη τι άλλο- παράξενοι!

«Αβυσσος η ψυχή των διαζευγμένων» σχολιάζει η δικηγόρος Ρόη Παυλέα. Μέχρι τώρα έχει συναντήσει αμέτρητες περιπτώσεις διαζυγίων στις οποίες οι αιτίες που οδήγησαν το ζευγάρι σε ρήξη φαντάζουν από ασήμαντες έως αστείες. «Βέβαια πίσω από τις φαινομενικά “παράξενες” αιτίες διαζυγίου υποκρύπτονται άλλοι λόγοι, ουσιαστικοί, που οι σύζυγοι προτιμούν να κρύβουν προβάλλοντας ως κλονιστικό του γάμου γεγονός έναν λόγο που φαίνεται ασόβαρος. Μεταξύ άλλων, έχουμε δει σύζυγο να χωρίζει επειδή δεν δέχεται να έχει κλειδί του σπιτιού της η πεθερά της, διαζύγιο γιατί η σύζυγος χαρτοπαίζει, χωρισμό γιατί ο σύζυγος… ροχαλίζει, διαζύγιο γιατί η σύζυγος είναι τόσο όμορφη που ο σύζυγος ζηλεύει υπέρμετρα, χωρίς λόγο» επισημαίνει η κυρία Παυλέα.

«Μου έχει τύχει να συναντήσω περίπτωση στην οποία ο σύζυγος αρνείται να εγκαταλείψει τη συζυγική οικία που ανήκει στη γυναίκα του, αν δεν του δώσει χρήματα η… πλούσια πεθερά του! Υπάρχουν και τα συμφωνητικά πριν από το διαζύγιο. Σε αυτά ο σύζυγος απαριθμεί τα αντικείμενα που θα πάρει από το σπίτι, χωρίς να ξεχάσει την… κεραία της τηλεόρασης, το σουρωτήρι για τα μακαρόνια, τρεις κουβέρτες και δύο τραπεζομάντιλα!» προσθέτει η δικηγόρος. 

Με σακούλες στα πόδια για τα μικρόβια

346235yt 5

Να βγάλει οριστικά τη βέρα από το δάχτυλό του αποφάσισε ένας απεγνωσμένος 31χρονος ύστερα από μόλις ενάμιση χρόνο έγγαμου βίου, καθώς η σύζυγός του ήταν μανιακή με την καθαριότητα! Οι συνεχείς επιπλήξεις της νεαρής γυναίκας προς τον 31χρονο να μην ακουμπά την κούπα του καφέ στο τραπεζάκι του σαλονιού, γιατί αφήνει σημάδι, να φοράει μέχρι και σακούλες στα παπούτσια του για να μη μεταφέρει μικρόβια εντός του σπιτιού και να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό κάθε φορά πριν την ακουμπήσει τον έφεραν στο… αμήν, καθώς ένιωθε πως το σπίτι του είχε ξαφνικά μετατραπεί σε δωμάτιο Εντατικής. Η εμμονή της συζύγου με τα μικρόβια κατέληξε να εξαφανίσει εκτός από τα ίχνη σκόνης στους πάγκους της κουζίνας και κάθε ίχνος έρωτα στη σχέση του ζευγαριού.

Η τεχνολογία, το τρίτο πρόσωπο στη σχέση!

 346235yt 6

Στο συμπέρασμα ότι ο σύζυγός της ήταν ερωτευμένος με τον… υπολογιστή του κατέληξε μια 34χρονη γυναίκα που είδε τη σχέση της με τον σύντροφο της ζωής της να αλλάζει εξαιτίας της τεχνολογίας. Οπως περιέγραφε στην αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε, με το που επέστρεφε από την εργασία του ο 42χρονος ασχολιόταν συνεχώς με το αγαπημένο του κομπιούτερ, που μετατράπηκε στο τρίτο πρόσωπο της σχέσης! Η γυναίκα ένιωθε διαρκώς παραμελημένη, καθώς ο σύζυγός της όχι μόνο δεν ενδιαφερόταν για τις υποχρεώσεις του εντός του σπιτιού, αλλά ξεχνούσε ακόμη και την παρουσία της στον χώρο!

Ο σύζυγος είχε κόλλημα με τις ροζ ταινίες

 346235yt 3

Την προσβολή της αξιοπρέπειάς της από τη συμπεριφορά του συζύγου της επικαλέστηκε μια γυναίκα που κατέθεσε αγωγή διαζυγίου, καθώς το έτερον της ήμισυ δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τις ταινίες πορνό! Παρά την καλή σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, η σύζυγος αδυνατούσε να αποδεχθεί τη «ροζ» εμμονή του άντρα της νιώθοντας ότι τη μειώνει ως γυναίκα και αποφάσισε να καταφύγει στο διαζύγιο.

Μια εβδομάδα τα… σουβλάκια στην κουζίνα

 346235yt 4

«Εχουμε συναντήσει ακόμη και περιπτώσεις με ζευγάρι που έχει καταλήξει στο διαζύγιο καθώς ο σύζυγος δεν ήταν ικανοποιημένος από τις μαγειρικές ικανότητες της συζύγου, οι οποίες, όπως υποστήριζε, δεν έφταναν στα επίπεδα της μητέρας του!» ανέφερε μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης. «Ακόμη μία πρόσφατη περίπτωση που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν ένας σύζυγος που δεν άντεχε άλλο την έλλειψη… νοικοκυροσύνης της γυναίκας του.

Είχε αφήσει επίτηδες τη σακούλα με τα υπολείμματα από τα σουβλάκια που είχαν καταναλώσει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας περιμένοντας να δει αν η σύζυγός του θα τα πετάξει. Υστερα από μία εβδομάδα η σακούλα με τα μισοφαγωμένα σουβλάκια παρέμενε ακριβώς στο σημείο όπου τα είχε αφήσει, ολόκληρο το σπίτι ανέδινε… δυσωδία και τότε ο σύζυγος αποφάσισε πως είχε έρθει πια η ώρα να χωρίσει!» πρόσθεσε ο κ. Σιδέρης.

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...