Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σχέδιο εμβολιασμού παιδιών και νέων από 12 έως 17 ετών με τις «ευλογίες» Τσιόδρα

«Τσιμπήματα» και από παιδιάτρους!

Την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών προκρίνει ανοιχτά πλέον η κυβέρνηση. Μάλιστα, στη μάχη μπαίνουν και οι παιδίατροι, ενώ για να πεισθεί ο κόσμος αξιοποιήθηκε και ο μέχρι πρότινος… εξαφανισμένος Σωτήρης Τσιόδρας.

Με το πρώτο σχολικό κουδούνι να πλησιάζει, κυβέρνηση και ειδικοί συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο εμβολιασμός των ανηλίκων θα λειτουργήσει ιδιαίτερα θετικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και θα προστατεύσει τα παιδιά, τα οποία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ιού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε στο επίκεντρο τον εμβολιασμό των παιδιών συμμετείχε και ο -από καιρό άφαντος- Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ αποφασίστηκε πως στη μάχη του εμβολιασμού μπαίνουν πλέον και οι παιδίατροι.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνους κυβέρνηση και αρμόδιους φορείς. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, η φύλαξη των εμβολίων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμών στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, το οποίο ως τώρα δεν ξεπερνά το 10%. Αλλωστε, στη σύσκεψη τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

«Υψηλή μεταδοτικότητα»

«Γνωρίζουμε ότι ο παιδίατρος, επειδή έχει τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες, ήταν αυτός που τον ρωτούσαν αν θα πρέπει οι ενήλικες να κάνουν τον εμβολιασμό ή όχι, και πραγματικά αυτή η στήριξη των παιδιάτρων ήταν πάρα πολύ βασική και εξακολουθεί να είναι» τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στη σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής» τόνισε ο κ. Τσιόδρας παίρνοντας τον λόγο και συμπλήρωσε:

«Είμαστε σε μια εποχή που περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δέλτα. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά, αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αφορά και τα παιδιά μας, και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται με εμβόλιο mRNA, το οποίο απαιτεί ειδικές συνθήκες φύλαξης και γι’ αυτό πρέπει να γίνει ειδικός σχεδιασμός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...