Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Εξάστερος και εφτάψυχος

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Διαμαντίδη και Λάσμε άλωσε το ΣΕΦ (67-65 τον Ολυμπιακό) και η κούπα θα κριθεί στο ΟΑΚΑ!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός, νίκησε χθες μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (65-67) και ισοφάρισε τη σειρά (2-2). Πέμπτο ματς λοιπόν στους τελικούς της Α1 (Τετάρτη 19.45, ΝΕΡΙΤ, ΟΑΚΑ) και ο νικητής σηκώνει πλέον την κούπα! Ο «πράσινοι» μπήκαν από το ξεκίνημα αποφασισμένοι (και διαβασμένοι) και τελικά κατάφεραν να χαλάσουν την «ερυθρόλευκη» φιέστα. Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τα σερί να είναι πολύ μικρά. Ο ρυθμός ήταν αργός, με τον Παναθηναϊκό να εγκλωβίζει τον Ολυμπιακό με την επιθετική του άμυνα. Τα δυναμικά hedge-out (κυρίως από Μαυροκεφαλίδη, Λάσμε) και η επιτυχημένη επιλογή να παίξει με ψηλό σχήμα και αλλαγές σε όλα τα σκριν μπέρδεψαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έβρισκαν ανοιχτό ορίζοντα για να πραγματοποιήσουν εύκολα τα αγαπημένα τους τρίποντα. Ψηλά χέρια ήταν συνεχώς κρεμασμένα πάνω τους, οι επιλογές να παίξουν στα πόδια δεν έβγαιναν όλες τις φορές και κάπως έτσι έμειναν στους 16 πόντους στο φινάλε της περιόδου. Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις και με τον Μαυροκεφαλίδη.

Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν εντυπωσιακό για τους «πράσινους». Αλλαξαν τον ρυθμό στην επίθεσή τους, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας αιφνιδιασμούς και είχαν και κρυφό άσο από τον πάγκο, τον Γιάνκοβιτς με 7 πόντους. Ο Διαμαντίδης με τον Λάσμε έπαιζαν εξαιρετικά το πικ εν ρολ (προσφέροντας και θέαμα με άλεϊ ουπ!), ενώ στην άμυνα εξακολουθούσαν να είναι άψογοι, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το ημίχρονο με 0/7 τρίποντα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εύστοχο σουτ από τα 6,75 για τους γηπεδούχους ήρθε στα μισά της τρίτης περιόδου από τον Κόλινς κι ενώ ήδη είχαν προηγηθεί 10 άστοχα! Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει σε καλή ημέρα τον Μαυροκεφαλίδη που έκανε θραύση σε άμυνα κι επίθεση (μάζευε και τα «σκουπίδια» μετατρέποντάς τα σε πόντους). Οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι το +14 (35-49), αλλά σε εκείνο το σημείο ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού με δύο πόντους του Κόλινς και έξι (2 τρίποντα) του Λοτζέσκι έριξε τη διαφορά στο -6 (43-49). Η απάντηση όμως ήρθε από τους Φώτση και Διαμαντίδη που με «βόμβες» τους έβαλαν δύο γρήγορα τρίποντα και ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στο +12.

Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 45-57. Στο τελευταίο μέρος του ματς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα και όλα έδειχναν πως θα έφτανε σε εύκολη επικράτηση. Ομως η επιλογή του να παίξει με τον χρόνο από το 37′ και μετά λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακριβά. Είχε τελειώματα στο τέλος των 24”, με κακές όμως επιλογές, και κόλλησε στο σκορ. Ενα 10-0 του Ολυμπιακού έφερε το ματς στο 63-66, για να αρχίσει η ρώσικη ρουλέτα των βολών, με τους «πράσινους» να φεύγουν τελικά με ψηλά το κεφάλι από το ΣΕΦ. Κάκιστο ματς από τον Σπανούλη που έμεινε στον έναν πόντο!

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67.

* Στο άλλο ματς που διεξήχθη χθες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 84-80 του Πανιωνίου στη Θεσσαλονίκη, έκανε το 3-1 στη σειρά και κατέκτησε την τρίτη θέση στην Α1.

Μίλτος Τσεκούρας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...