Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Λάμπρος Κωνσταντέας: Το μήνυμα του ηθοποιού μετά το «θάνατό» του στους «Παγιδευμένους»

Ο Λάμπρος Κωνσταντέας ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της σειράς «Παγιδευμένοι»...

Μαρία Αλεξάνδρου: «Η κόρη μου με έσωσε από τη βουλιμία»

Χάρη στην κόρη της, που ήρθε στον κόσμο πριν...

«Παγιδευμένοι»: Ο θυμός του Βερβερίδη για τον χαμό του εγγονού του τον...

Πολλές οι εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παγιδευμένοι».Η...

H Δήμητρα Αλεξανδράκη ξέσπασε σε κλάματα: «Κάνω δημόσια έκκληση…»

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη, παραβρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής...

Πώς δύο νεαροί συσπείρωσαν 50 νέους καλλιτέχνες για καλό σκοπό

Αλέξανδρος Δρακινός & Παναγιώτης Θεριανός είναι οι εμπνευστές της φιλανθρωπικής e-δημοπρασίας «doyourpART»

Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές του εγχειρήματος «doyourPart» που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr

Έργο Γκίκα scaled Κολλάζ Έργων για ΔΤ scaled

Πιο συγκεκριμένα δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος VisualArts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών HellenicAuctions.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι δύο νέοι μιλάνε γι’ αυτό τους το εγχείρημα και νιώθουν πολύ χαρούμενοι που μέσα από την τέχνη βοηθούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Για δεύτερη χρονιά είστε δίπλα στα παιδιά που «αγκαλιάζει» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η εποχή του covid-19 εσείς διοργανώνετε το «doyourPart», θα μας πείτε λίγα λόγια για το φετινό εγχείρημα;

«Οι συνθήκες της πανδημίας σίγουρα εξακολουθούν να προσαρμόζουν τον τρόπο που συνεργαζόμαστε όλοι, ωστόσο στη φετινή υλοποίηση του «doyourpART» διατηρούμε το σχεδιασμό που παρουσιάστηκε και πέρυσι. Πρόκειται για μια e-δημοπρασία έργων τέχνης φιλοτεχνημένων από μαθητές και αποφοίτους του τμήματος VisualArts του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα 12-19 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας μας www.doyourpart.grΤα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ξεχωριστή «πινελιά» στο φετινό εγχείρημα αποτελεί η ευγενική χειρονομία του οίκου δημοπρασιών HellenicAuctions να παραχωρήσει προς διάθεση στη δημοπρασία μας ένα σχέδιο του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε πολύ εκ μέρους όλης της ομάδας για αυτή την εξέχουσα συνεισφορά».

Με φόντο τα έργα

Οι δύο νέοι μιλούν για το εγχείρημα τους

Έχετε συσπειρώσει πολλούς συνομηλίκους σας καλλιτέχνες σε αυτόν τον σκοπό. Πόσοι είναι; Και πως αισθάνονται που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία;

«Συνολικά στα δύο αυτά χρόνια έχουν συνεισφέρει εικαστικά στο «doyourpART» πάνω από 50 καλλιτέχνες. Τα έργα τους κι η δημιουργική τους προσφορά είναι το θεμέλιο όλης της προσπάθειάς μας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για άλλη μια φορά που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία τόσο θερμά. Μάλιστα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε αρκετούς περσινούς συμμετέχοντες να «επιστρέφουν» για ακόμα μια φορά στο εγχείρημα με όρεξη να συνεχίσουν να προσφέρουν. Μιλώντας μαζί τους στη διάρκεια όλου του project, μας εκφράζουν ότι αισθάνονται μεγάλη χαρά που έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό που αγαπούν να δώσουν χαρά κι ελπίδα και σε συνανθρώπους τους, καθώς παράλληλα ενώνουν τις δυνάμεις τους και με άλλους καλλιτέχνες, γεγονός που κάνει τη συνεργασία πολύ εποικοδομητική εμπειρία».

Πόσα έργα θα θέσετε φέτος προς δημοπρασία;

«Αυτή τη στιγμή, τα έργα που έχουμε συγκεντρώσει είναι περίπου 70. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ανταπόκριση των καλλιτεχνών μας είναι μεγάλη κι είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι κι ευγνώμονες για αυτό. Έτσι, αναμένουμε ο τελικός αριθμός να κυμανθεί εκεί αλλά μέχρι την έναρξη της δημοπρασίας στις 12 Σεπτεμβρίου, εξακολουθούμε να κρατούμε τη λίστα ανοιχτή και να είμαστε σε επαφές για την υποδοχή ορισμένων ακόμα έργων».

Στόχος ποιος είναι;

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε το κίνητρο στους νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έχοντας πηγή έμπνευσης την κοινωνική προσφορά και την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να σταθεί δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά, σκοπός μας είναι μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν να διατεθεί στη πρωτοβουλία της Ένωσης #mazisynexizoume για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού».

Πως μπορεί κανείς να δει τα έργα σας και ποια είναι η διαδικασία για να «διεκδικήσει» κάποιο από αυτά;

«Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο όλων των έργων προς διάθεση στην ιστοσελίδα μας όπου παρατίθενται αναλυτικότερα και πληροφορίες υλικών και διαστάσεων για το καθένα. Ο κατάλογος αυτός ενημερώνεται σε συνεχή βάση ενώ παράλληλα φωτογραφικό υλικό από τα έργα και τη δημιουργική διαδικασία εκτίθεται και στο λογαριασμό του doyourpART στο Instagram (@doyourp_art2021).

Σχετικά με τη συμμετοχή στη δημοπρασία, θα συναντήσετε λεπτομερώς τις οδηγίες στην αρχική σελίδα του website. H διαδικασία είναι απλή, συνοπτικά: κάνετε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή Login>Sign-up, βλέπετε τα διαθέσιμα έργα και επιλέγετε αυτό ή αυτά που σας ενδιαφέρουν. Βλέπετε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει για το κομμάτι και γράφετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Πατώντας στην συνέχεια την επιλογή “Placeyourbid”, κατοχυρώνετε τη δική σας προσφορά. Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας».

Τέλος, αν ο κόσμος χωρούσε σε μια ζωγραφιά πως θα ήταν αυτή;

«Αν έχουμε μάθει κάτι στο doyourpART είναι ότι δεν μπορούμε να βάζουμε όρια στην τέχνη και το τι μπορεί να καταφέρει. Ωστόσο, νομίζουμε ότι θα ήταν αδύνατον ο κόσμος να χωρέσει όλος σε μια και μοναδική ζωγραφιά ίσως όμως να ήταν και μάταια μια τέτοια προσπάθεια, αφού το σπουδαιότερο μάλλον είναι ότι σε κάθε μια ζωγραφιά, όσο μεγάλη ή μικρή, μπορούν να εκφραστούν χιλιάδες διαφορετικοί κόσμοι με τη ματιά του καθενός από εμάς».

Πληροφορίες για το «doyourpART»!

Η e-δημοπρασία έργων τέχνης με τίτλο «do your pART», μια πρωτοβουλία αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, στηρίζει την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για δεύτερη συνεχή χρονιά! Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός,απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr. Δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος VisualArts του IBτης Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία.Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών HellenicAuctionsστον οποίο εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.

Όλα τα έσοδαθα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρακαι τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

To 2020, με την πολύτιμη συνεισφορά σας, καταφέραμε να μοιράσουμε σε διάστημα 1,5 μήνα 11,5 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά κλπ) σε 12 φορείς στηρίζοντας περισσότερα από 1.100 παιδιά.

«doyourpART»! |Πως μπορείτε να λάβετε μέρος στην e-δημοπρασία

• Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.doyourpart.gr
• Κάντε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή LoginSign-up
• Επισκεφθείτε το tabArtworksή MakeYourBidγια να δείτε τα διαθέσιμα έργα και επιλέξτε αυτό/ά που σας ενδιαφέρουν
• Δείτε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει για το έργο/α
• Πληκτρολογήστε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και πατήστε την επιλογή “Placeyourbid” για νακατοχυρώσετε τη δική σας προσφορά
• Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας.
• Εφόσον είστε νικητής της δημοπρασίας, θα λάβετε ενημερωτικό email στο οποίο θα αναγράφονται οι λεπτομέρειες για τη δωρεά σας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και για την παράδοση του έργου σε εσάς.

Το «do your pART» είναι κομμάτι της πρωτοβουλίας «Together we Create»

Το εγχείρημα «do your pART» εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Together we Create».

Το «TogetherweCreate» συγκεντρώνειένα σύνολο διαφορετικών πρωτοβουλιών που δημιουργήθηκαν εν μέσω κορωνοϊού από νέους ανθρώπους με στόχο να στηρίξουν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Την περίοδο του lockdownοι νέοι φίλοι της Ένωσης δεν άφησαν τους περιορισμούς να αποθαρρύνουν την διάθεσή τους να προσφέρουν. Αναγνώρισαν σε αυτήν τη πρωτόγνωρη κατάσταση μία ευκαιρία για δράση και δημιουργία. Φιλοδοξία αποτελεί, υπό την ομπρέλα του “TogetherweCreate”, να διαμορφωθεί ένα κίνημα προσφοράς που θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να συνεισφέρουν εθελοντικά με πρωτότυπους τρόπους.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνος Μιχαλόπουλος: Νέα φωτογραφία του ηθοποιού όπως είναι σήμερα στα 74 του

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει γράψει λαμπρή στον κινηματογράφο, το...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Ματούλα έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη

Ένα κακό μαντάτο φέρνει μεγάλη ανησυχία στο ζαχαροπλαστείο, στον...

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά...

Γιώργος Λιάγκας: «Με ενοχλεί η βαφή, αυτό το κομοδινί που βάζει στα μαλλιά του ο…»

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα βλέποντας πλάνα με γνωστό κύριο της τηλεόρασης που βάφει τα μαλλιά του έκανε

«Θα βρεθείς σε χαντάκι» – Ποιοι απειλούν τον Αργύρη Παπαργυρόπουλου – «Σπάει» τη σιωπή του

Ο άρχοντας της αθηναϊκής νύχτας Αργύρης Παπαργυρόπουλος είναι γεμάτος...

Απάτη με ινστιτούτο αισθητικής – Χρησιμοποιούσαν τα ονόματα παρουσιαστριών για την προώθηση προϊόντων

Ο Ασκός του Αιόλου που άνοιξε για πολυδιαφημισμένο ινστιτούτο...

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου θα ταφεί μακριά από τον δικτάτορα σύζυγό της!

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από την ώρα που έγινε γνωστή η...