Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Γιάννης Νάκος – H απίστευτη περιπέτεια μετά τον εμβολιασμό του: «Καταστράφηκε η καριέρα μου»

«Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, είχα μεγάλη αδυναμία! Ενιωθα πως δεν υπάρχει γυρισμός»

Με δραματικούς τόνους περιγράφει την απίστευτη περιπέτεια που αντιμετωπίζει με την υγεία του από τις αρχές Ιουλίου, όταν έκανε το εμβόλιο της Pfizer, o πρωταθλητής Ελλάδος στο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου και προπονητής, Γιάννης Νάκος, που έχει καταρρακωθεί ψυχολογικά βλέποντας την αθλητική του καριέρα να καταστρέφεται.

Ο 33χρονος αθλητής εξηγεί ότι αρχικά ήταν διστακτικός στο να κάνει το εμβόλιο. Πείστηκε, όμως, όταν έμαθε ότι ο εμβολιασμός είναι προαπαιτούμενο για να μπορεί να παρευρίσκεται σε διάφορους χώρους, αλλά και όταν άκουσε τους επιστήμονες να μιλούν για τα ευεργετήματα του εμβολίου. Επίσης, όπως λέει, ήταν ένας τρόπος να γλιτώσει από τα δεκάδες τεστ που θα έπρεπε να κάνει.

«Εγώ έκανα το εμβόλιο τελευταίος, αφού είχε προηγηθεί η οικογένειά μου. Κανένας τους δεν παρουσίασε παρενέργειες. Σκέφτηκα ότι απλά θα έκανα ακόμα ένα εμβόλιο» εξομολογείται στο zougla.gr και προσθέτει ότι ακόμη ένας λόγος που τον παρακίνησε να εμβολιαστεί ήταν ότι θα βοηθούσε το κοινωνικό σύνολο και τη χώρα στη μάχη κατά της πανδημίας.

f1 3

«Έκανα την πρώτη δόση στις 3 Ιουλίου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Η πρώτη εβδομάδα πέρασε ανώδυνα, χωρίς προβλήματα ή κάποιο σύμπτωμα παρενέργειας. Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν την έβδομη ημέρα μετά το εμβόλιο. Πρήστηκε ο αριστερός λεμφαδένας στο χέρι που είχα κάνει το εμβόλιο» περιγράφει.

Ο «εφιάλτης» άρχισε τη δέκατη ημέρα, όταν πήγε στο γυμναστήριο για προπόνηση. «Από την αρχή της μέρας δεν αισθανόμουν καλά. Είχα ατονία παραπάνω από το κανονικό, αλλά δεν έδωσα σημασία. Ξεκίνησα το ζέσταμα και ξαφνικά όταν κάναμε κάτι ασκήσεις έχασα τα πόδια μου, είχα βραδυκαρδία και τάση λιποθυμίας». Αμέσως, επικοινώνησε με τον καρδιολόγο του, ο οποίος τον ρώτησε αν είχε κάνει το εμβόλιο. «Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τη σύνδεση με το εμβόλιο. Ο γιατρός ήταν κάθετος ότι ήταν από το εμβόλιο».

Ακολούθησε σειρά εξετάσεων που δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο. «Ο γιατρός μού είπε να κάνω υπομονή και θα περνούσαν όσα είχα, γιατί ήταν παρενέργειες του εμβολίου». Όμως, αντί να βελτιωθεί η κατάστασή του, χειροτέρεψε.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες ήταν εφιαλτικές, αφού δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι και ο οργανισμός μου ήταν σε λήθαργο. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, είχα μεγάλη αδυναμία. Ένιωθα πως δεν υπάρχει γυρισμός από αυτή την κατάσταση».

Έπειτα από 80 μέρες, εξακολουθεί να υποφέρει από ένα τρέμουλο στο αριστερό του πόδι που δεν είναι καθημερινό, αλλά κάποια περίοδο το είχε επί 27 συνεχείς ημέρες!
«Τώρα μπορώ να περπατήσω και να αθληθώ, αλλά όχι στον βαθμό που μπορούσα πριν. Προσπαθώ να μην τα βάζω με τον εαυτό για την απόφαση που πήρα. Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου. Όμως, κανείς δεν σε ενημερώνει για τις μακροχρόνιες παρενέργειες» επισημαίνει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...