Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το «ARROYO mini concerts» έρχεται τον Απρίλιο στο θέατρο Arroyo

Το “ARROYO mini concerts” είναι μια νέα διοργάνωση που...

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ –...

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

Το ηχηρό «όχι» του FDA για τη χορήγηση τρίτης δόση «πάγωσε» την κυβέρνηση

Σε ποιους θα δοθεί απλή σύσταση για να προχωρήσουν σε αναμνηστικό «τσίμπημα»

Στον απόηχο του ηχηρού «όχι» του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, αναμένονται σήμερα οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η επιτροπή να εμμείνει πως η τρίτη δόση πρέπει να αφορά μόνον όσους είναι άνω των 65 ετών ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ακολουθώντας τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες πληροφορίες, η χορήγηση ενισχυτικής δόσης θα αποφασιστεί για τα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ στο κάδρο πρόκειται να μπουν και οι υγειονομικοί, για τους οποίους αναμένεται να αποφασιστεί σύντομα ότι θα εμβολιαστούν για τρίτη φορά.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε, σε χθεσινή του συνέντευξη, το περίγραμμα των σημερινών ανακοινώσεων, λέγοντας πως θα δοθεί σύσταση να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση οι πολίτες από ένα ηλικιακό όριο και πάνω, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για συγκεκριμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι υγειονομικοί.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα έξι έως οκτώ μηνών και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η «αναμνηστική» δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική, αλλά θα υπάρχει απλώς σύσταση, κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική μετά το «όχι» του FDA.

Ευκαιρία

Εδώ και καιρό το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετώπιζε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επικοινωνιακή ρελάνς, μετά την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία». Γι’ αυτόν τον λόγο, με κάθε τρόπο, η κυβέρνηση ασκούσε πιέσεις στην Επιτροπή Εμβολιασμών, δημόσια και παρασκηνιακά, ώστε να ανάψει το πράσινο φως στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό.

Χαρακτηριστικό των παρασκηνιακών πιέσεων είναι ότι την προηγούμενη Τρίτη, όταν και η επιτροπή αρνήθηκε να ανάψει το πράσινο φως στη χορήγηση της τρίτης δόσης, όλος ο φιλικός προς τη κυβέρνηση Τύπος είχε γεμίσει με διαρροές από το Μαξίμου και επιθέσεις κατά των επιστημόνων.

Παράλληλα, σε μια μάλλον… ύποπτη κίνηση, ο κόσμος κλήθηκε να εμβολιαστεί με την τρίτη δόση χωρίς να είναι άνω των 65 ετών ή να συμπεριλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες! Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι το γεγονός πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γιάννης Οικονόμου, προεξοφλούσαν πως η τρίτη δόση θα αφορά το σύνολο του πληθυσμού!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...