Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Στο σκαμνί ο Δρ. Χάρος Νίκος Κοντοστάθης για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες

Ανατριχίλα

Με το ίσως βαρύτερο κατηγορητήριο στα ελληνικά δικαστικά χρονικά παραπέμπεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο «Δρ. Θάνατος» Νίκος Κοντοστάθης, καθώς παραπέμπεται να δικαστεί για την ανθρωποκτονία 12 καρκινοπαθών, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών!

Με το υπ’ αριθμ. 2091/21 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο 47χρονος ψευτογιατρός, που συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος», θα δικαστεί για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη για την παραπομπή του γιατρού «μαϊμού», καθώς και 16 συγκατηγορούμενων του, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν συνεργοί. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο βοτάνων και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, γιατρός στο επάγγελμα.

Αντίθετα, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία η σύζυγος του ψευτογιατρού.

Τα θύματά του

Η δράση του Νίκου Κοντοστάθη αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπουν μαζί στο χειρουργείο διαπίστωσε ότι ήταν εντελώς άσχετος με το ιατρικό επάγγελμα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των οικογενειών των θυμάτων του, ο κατηγορούμενος συστηνόταν -ανάλογα με την περίσταση- ως διακεκριμένος γιατρός που συνεργάζεται με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού, ως ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, βοτανολόγος, ακόμα και ως στέλεχος της… NΑSA!

Ο «Δρ. Θάνατος» εξαπατούσε τα θύματά του, διαβεβαιώνοντάς τα ότι θεραπεύει βαριές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πειστούν να διακόψουν τη θεραπεία τους, να πάρουν τα σκευάσματα που τους είχε «συνταγογραφήσει» και, τελικά, να χάσουν τη ζωή τους. Οπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο «Νίκος Κόντος» πρότεινε «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνές του».

Τα σκευάσματα που χορηγούσε στους ασθενείς περιείχαν ουσίες άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία ο ίδιος εμφάνιζε ως… εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, που μεταξύ άλλων περιείχαν κάνναβη. Στην απολογία του στον ανακριτή ο σατανικός ψευτογιατρός είχε ισχυριστεί πως είναι «εμπειρικός βοτανολόγος» και είχε παραδεχτεί την απάτη, όμως είχε αρνηθεί ότι έφερε ευθύνη για τον θάνατο των καρκινοπαθών. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει με εντυπωσιακό κυνισμό ότι οι ασθενείς που προσέγγιζε δεν είχαν πιθανότητες να ζήσουν!

«Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή, σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους, προσέφερα θετικές, αν μη τι άλλο, υπηρεσίες placebo. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά, δυστυχώς, ετοιμοθάνατων ανθρώπων» είχε υποστηρίξει στην απολογία του!

Επίσης, είχε επιχειρήσει να καλύψει τους συγκατηγορουμένούς του, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα, και είχε παραδεχθεί πως τους είχε παραπλανήσει. Ο 47χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2020 έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας για καταγγελίες που αφορούσαν τον θάνατο τριών ασθενών, δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικα παιδιά, και στη συνέχεια είχε προφυλακιστεί.

Στην πορεία της ανάκρισης, που χειρίστηκε ο 1ος τακτικός ανακριτής, αποδείχθηκε ότι οι θάνατοι ασθενών που αφέθηκαν στα χέρια του θεραπευτή «μαϊμού», διακόπτοντας τις θεραπείες τους, ήταν 12, ενώ ακόμα 14 ασθενείς είχαν κινδυνέψει να χάσουν τη ζωή τους. Ενας από τους ασθενείς που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική, παρουσία του «Δρ. Θανάτου», έπειτα από τραυματισμό του στη σπονδυλική στήλη, έμεινε τελικά ανάπηρος σε ποσοστό 92%!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...