Επιασαν τον εγκέφαλο

Ο 57χρονος πολιτικός μηχανικός, μέλος παραδικαστικού κυκλώματος (είχε αρπάξει δεκάδες ακίνητα), στα χέρια της Αστυνομίας

Τον φερόμενο ως εγκέφαλο του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος κατάφερε να συλλάβει η Οικονομική Αστυνομία έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στον Χολαργό. Πρόκειται για έναν 57χρονο πολιτικό μηχανικό, ο οποίος διώκεται με 12 εντάλματα σύλληψης, έχει εις βάρος του πέντε καταδικαστικές αποφάσεις, πλήθος ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής και συνολική ποινή φυλάκισης που ανέρχεται στα 23 έτη, ενώ χρωστά στο Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από εργοδοτικές εισφορές!

Πριν από πέντε χρόνια

Η υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν το τότε Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες είχε καταφέρει να αποκαλύψει πλήθος παράνομων πράξεων που αφορούσαν τις οικειοποιήσεις από την πλευρά του κυκλώματος ακινήτων μεγάλης αξίας σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής. Εκείνη την εποχή είχε εμπλακεί στις έρευνες και το όνομα γνωστού δικηγόρου των Αθηνών, ο οποίος φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. πως ήταν ο «μπροστινός» του πολιτικού μηχανικού και ο άνθρωπος που έβρισκε τις ευκαιρίες για δράση του κυκλώματος στα πινάκια των δικαστηρίων αλλά και στους πλειστηριασμούς ακινήτων που είχαν κατασχεθεί από τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν ακίνητα που ανήκαν σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία είχαν πεθάνει πρόσφατα και δεν είχαν άμεσους κληρονόμους, με αποτέλεσμα το κύκλωμα με αχυράνθρωπους αλλά και πλαστά ενοικιαστήρια συμβόλαια και έγγραφα να καταλαμβάνει τα κτίρια. Μάλιστα έφταναν στο σημείο ακόμη και να τα υπενοικιάζουν σε ανυποψίαστους ανθρώπους και να εισπράττουν τα ενοίκια! Οταν η υπόθεση για την κληρονομιά ενός ακινήτου έφτανε στα δικαστήρια, το κύκλωμα επικαλούνταν «χρησικτησία» και τελικά το ακίνητο-φιλέτο περνούσε στα χέρια του και μάλιστα με τη δικαστική… βούλα!

Ο 57χρονος κρυβόταν σε σπίτι στον Χολαργό και όταν μπήκαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, βρήκαν στην κατοχή του δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτή και ένα fax, 15 σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και offshore, 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 45 κάρτες SIM, 52 συσκευές παραγωγής ηλεκτρονικού κλειδαρίθμου για συναλλαγές μέσω e-banking, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορων εταιρειών, πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων, διάφορα έγγραφα, ταυτότητες και διπλώματα, η γνησιότητα των οποίων διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ