Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Λάμπρος Κωνσταντέας: Το μήνυμα του ηθοποιού μετά το «θάνατό» του στους «Παγιδευμένους»

Ο Λάμπρος Κωνσταντέας ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της σειράς «Παγιδευμένοι»...

Μαρία Αλεξάνδρου: «Η κόρη μου με έσωσε από τη βουλιμία»

Χάρη στην κόρη της, που ήρθε στον κόσμο πριν...

«Παγιδευμένοι»: Ο θυμός του Βερβερίδη για τον χαμό του εγγονού του τον...

Πολλές οι εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παγιδευμένοι».Η...

H Δήμητρα Αλεξανδράκη ξέσπασε σε κλάματα: «Κάνω δημόσια έκκληση…»

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη, παραβρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής...

Υπόθεση Βέρτη – Αιχμές για τη νοητική ικανότητα του Κούγια από τη δικηγόρο του Πολατίδη

Ο τραγουδιστής πρέπει να καταβάλει 1.000.000 ευρώ στον παιδικό φίλο του! Στο σφυρί το ρετιρέ του στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρές αιχμές για τη δικηγορική δεινότητα και τις… νοητικές ικανότητες του Αλέξη Κούγια άφησε η δικηγόρος του πρώην συνεργάτη του Νίκου Βέρτη, Νίκου Πολατίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής απαλλάχτηκε -με δικαστική «βούλα»- από την υποχρέωση να καταβάλει στον παιδικό φίλο του σχεδόν 1.000.000 ευρώ!

Μιλώντας στο σάιτ spoilers.gr, η Ανθή Γκιουρτζίδου εξαπέλυσε κεραυνούς κατά του Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του περί ανατροπής στην υπόθεση της κόντρας του Νίκου Βέρτη με τον πρώην λογιστή και φίλο του Νίκο Πολατίδη, λέγοντας ότι… μπέρδεψε τις υποθέσεις, μια και οι κατασχέσεις προχωρούν κανονικά.

«Πολύ θα ήθελε ο Νίκος Βέρτης να είναι πραγματικό αυτό που ισχυρίζεται, ότι δηλαδή απηλλάγη από την πρωτόδικη καταδίκη να καταβάλει σχεδόν 1.000.000 ευρώ σε δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές που ζητούσε ο παιδικός φίλος και στενός συνεργάτης του, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο εκπρόσωπός του Αλέξης Κούγιας. Η πραγματικότητα είναι ότι την 1/12/2021 βγαίνουν στο σφυρί το ρετιρέ του Βέρτη στη Θεσσαλονίκη και ο επαγγελματικός εξοπλισμός ήχου και φωτός της εταιρίας του ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ. Καμία ανατροπή δεν υπήρξε» δήλωσε η κυρία Γκιουρτζίδου και πρόσθεσε:

«Το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δίκασε την αυτεπάγγελτη μήνυση της επιθεώρησης εργασίας εναντίον του Βέρτη και των διαχειριστών των εταιριών του, που απασχόλησαν τον εντολέα μου Νικόλαο Πολατίδη επί οκτώ χρόνια, δίνοντάς του έναντι για τα δεδουλευμένα του, και αθώωσε τους, μεν, διαχειριστές των εταιριών, γιατί είναι «αχυράνθρωποι» του Νίκου Βέρτη, τον, δε, Νίκο Βέρτη λόγω αμφιβολιών. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα πρακτικά και την απόφαση του δικαστηρίου, γιατί ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί… Η υπόθεση αυτή δεν έχει σχέση με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε τον Νίκο Πολατίδη και του αναγνώρισε την απαίτησή του, που σήμερα ξεπερνά το ποσόν των 500.000 ευρώ».

Κάτω από τη μύτη του

Η δικηγόρος του Νίκου Πολατίδη ανέφερε, επίσης, ότι αποτελεί όνειδος για τον Αλέξη Κούγια η εκτόξευση ψευδών κατηγοριών και ενημέρωσε τον συνάδελφό της ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε τον περασμένο Μάιο σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από άλλο δικηγόρο, και κάτω από τη μύτη του πρότεινε συμβιβασμό στον Νίκο Πολατίδη και στο πρόσωπο που είχε ορίσει ως «αχυράνθρωπό» του:

«Προσφέρθηκε να εξοφλήσει όλα τα δικαστικά έξοδα των δικαστικών τους αγώνων και να δώσει 80.000 ευρώ στον Νίκο Πολατίδη. Ανέλαβε να πληρώσει όλα τα χρέη που δημιούργησε προς το Ελληνικό Δημόσιο και επ’ ονόματι του Νίκου Πολατίδη και επ’ ονόματι του “αχυρανθρώπου” του Α.Χ., που αγγίζουν σήμερα τα 3.000.000 ευρώ, μόνον που ζήτησε να τα εξοφλήσει σε δόσεις, γιατί ισχυρίστηκε ότι πρέπει να δανειστεί χρήματα ή να πουλήσει το σπίτι του! Επειδή, λοιπόν, φαίνεται πως ο εντολέας σας Νίκος Βέρτης άλλα λέει σε σας και άλλα κάνει, καλό είναι να είστε προσεκτικότερος για να μην εκτίθεστε» κατέληξε η δικηγόρος του Νίκου Πολατίδη.

Ο Κούγιας έφυγε από την Ένωση Ποινικολόγων, χωρίς να είναι μέλος της!

Αποστομωτική απάντηση έδωσε η Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων στον Αλέξη Κούγια, μετά τη γραπτή του δήλωση με την οποία ο γνωστός δικηγόρος δημοσιοποιούσε ότι παύει, πλέον, να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη ένωση.

Η διοίκηση της Ενωσης Ποινικολόγων και Μάχιμων Δικηγόρων, που είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό μελών δικηγορική επιστημονική ένωση της χώρας, μετά τους δικηγορικούς συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με πάνω από 3.000 μέλη πανελλαδικά, απάντησε: «Ο κ. Κούγιας ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένο μέλος της Ενώσεως μας, ούτε ιδρυτικό ούτε και στη συνέχεια, ενώ ουδέποτε συμμετείχε σε διαδικασία αρχαιρεσιών, ούτε είχε καταβάλει το τέλος εγγραφής ή συμμετοχής στην Ενωση».

Μάλιστα, ως προς τον ισχυρισμό του Αλ. Κούγια ότι η ένωση συμμετέχει σε «διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο», οι συνάδελφοί του τον «αδειάζουν», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος συμμετείχε στο 7ο συνέδριο της τον Μάιο του 2018, στο Ηράκλειο Κρήτης, και στο 19ο συνέδριο τον Ιούλιο του 2021, στην Καλαμάτα, το οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, ανώτατων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και γνωστών δικηγόρων.
Οι συνάδελφοι απαντούν και ως προς τη δήλωσή του ότι παραμένει μέλος μόνο της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, ρίχνοντάς του το… γάντι, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στο συνέδριο στην Καλαμάτα πως «μετετράπη η Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων, ουσιαστικά, σε δικηγορική εταιρία… με τη σύμπτωση ξαφνικά τα μέλη της, μόνο του Προεδρείου ουσιαστικά, να είναι οι δικηγόροι σε συγκεκριμένου είδους υποθέσεις…».

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει η διοίκηση της Ενωσης Ποινικολόγων και Μάχιμων Δικηγόρων, ο Αλ. Κούγιας με νεότερη δήλωσή του ρίχνει λάδι στη φωτιά, καταγγέλλοντάς την πως έχει ως μόνο στόχο τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την έκβαση των οποίων θέλει να επηρεάσει.

Ως προς τις αντιφάσεις για τις οποίες τον κατηγορούν οι συνάδελφοί του, δηλαδή για τη συμμετοχή του στα συνέδρια της ένωσης, αλλά και αυτά που έλεγε, ο Αλ. Κούγιας απέφυγε να απαντήσει…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνος Μιχαλόπουλος: Νέα φωτογραφία του ηθοποιού όπως είναι σήμερα στα 74 του

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει γράψει λαμπρή στον κινηματογράφο, το...

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Ματούλα έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη

Ένα κακό μαντάτο φέρνει μεγάλη ανησυχία στο ζαχαροπλαστείο, στον...

Μπέος κατά Λιάγκα on air: «Με τη σύζυγό σου τη Φαίη είπες δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν γκέι»

Μεγάλη ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον...

Γιώργος Λιάγκας: «Με ενοχλεί η βαφή, αυτό το κομοδινί που βάζει στα μαλλιά του ο…»

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα βλέποντας πλάνα με γνωστό κύριο της τηλεόρασης που βάφει τα μαλλιά του έκανε

Απάτη με ινστιτούτο αισθητικής – Χρησιμοποιούσαν τα ονόματα παρουσιαστριών για την προώθηση προϊόντων

Ο Ασκός του Αιόλου που άνοιξε για πολυδιαφημισμένο ινστιτούτο...

«Θα βρεθείς σε χαντάκι» – Ποιοι απειλούν τον Αργύρη Παπαργυρόπουλου – «Σπάει» τη σιωπή του

Ο άρχοντας της αθηναϊκής νύχτας Αργύρης Παπαργυρόπουλος είναι γεμάτος...