Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

O Μάριος ζητά δικαίωση – Γιατί η μητέρα του πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Στον Αρειο Πάγο η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου που δολοφονήθηκε και το πτώμα του παραμένει άφαντο

Την επίσπευση της ανάκρισης που διενεργείται σε βάρος εννέα νέων προσώπων, τα οποία κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου που σόκαρε το πανελλήνιο, ζήτησε χθες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού. Κι αυτό διότι, ενώ τους έχει ασκηθεί από το 2018 ποινική δίωξη, η ανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Εχουν περάσει 14 μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» δήλωσε η Βαρβάρα Θεοδωράκη έξω από τον Αρειο Πάγο.

Ο δικηγόρος της Νίκος Ρουσόπουλος επεσήμανε ότι η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς περίμενε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις. Αντιθέτως, η υπόθεση φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στο «ψυγείο».

«Μετά το 2019, που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας. Ομως, σχεδόν 14 μήνες μετά, η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα το μομέντουμ που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτούς να “σπάσει”, να μιλήσει και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από τον Μάριο, δυστυχώς χάθηκε. Και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

5387165

Στη νέα λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οι γιοι και η σύζυγος του 78χρονου «εγκεφάλου» της υπόθεσης, ο οποίος τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Η γυναίκα του, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος, αντιμετωπίζει πλέον και την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 26χρονου.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου έχει προσκομίσει στην ανάκριση και την έκθεση Καναδού ερευνητή, που συντάχθηκε έπειτα από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο 26χρονος έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε. Ο ερευνητής υποστήριξε ότι κατόρθωσε να συγκεντρώσει 150 στοιχεία που περιλαμβάνουν έμμεσες και άμεσες αποδείξεις για το ποια άτομα συμμετείχαν στις δύο ομάδες των κατηγορουμένων, αλλά και αποδείξεις σχετικά με την ενοχή κάθε ομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος βρισκόταν με τη μητέρα του στο εξοχικό τους στο Διακοφτό, στις 9 Αυγούστου 2012. Ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι για να κάνει μια βόλτα και λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν μυστηριώδη άνδρα που της ζητούσε 620.000 ευρώ προκειμένου να ελευθερώσει τον γιο της.

Εκείνη ζήτησε βοήθεια από τον «οικογενειακό της φίλο», ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε «εγκέφαλος» της απαγωγής. Υστερα από λίγες ημέρες, η γυναίκα πήγε στην Αστυνομία, η οποία, έπειτα από έρευνες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πίσω από την απαγωγή του νεαρού βρισκόταν, μεταξύ άλλων, και ο άνθρωπος που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρινόταν πως ήθελε να τη βοηθήσει. Ο ηλικιωμένος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης υποστήριξε στην απολογία του πως ο Μάριος βρίσκεται στο εξωτερικό και σχεδίασε ο ίδιος την απαγωγή του προκειμένου να λάβει χρήματα από την οικογένειά του και να τα δώσει σε εμπόρους ναρκωτικών, με τους οποίους είχε αρκετά «πάρε δώσε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...