Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζοντας 4.242 παιδιά στον Έβρο

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, στηρίζει 4.242 παιδιά και νέους σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Με αφορμή το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στον Έβρο τα τρία τελευταία χρόνια, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε: «Η παρουσία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τα τρία τελευταία χρόνια, στον ακριτικό Έβρο ξεπερνά πλαίσια και περιορισμούς, εξελίσσεται και δυναμώνει πάνω στις αρχές και τις αξίες του της κοινωνικής αλληλεγγύης, φέρνει απτά αποτελέσματα μέσα από, αληθινά, μεγάλες πράξεις. Μαζί σε κάθε βήμα της Ένωσης, Μαζί, γιατί κανείς δεν περισσεύει στη δέσμευση για διαρκή ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος όλων των παιδιών και των οικογενειών τους. Η Ένωση Μαζί για το παιδί αποδεικνύει, καθημερινά, την ευαισθησία της και το ενδιαφέρον της για ουσιαστικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρώτιστο στόχο τις ίσες ευκαιρίες και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας. Έχω εκφράσει, επανειλημμένα, την ειλικρινή και αμέριστη εκτίμηση και τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Ένωσης, που αναγνωρίζουν, ανταποκρίνονται και καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η αξία του έργου σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους και αποτελούν για όλους μας εξαιρετικό παράδειγμα και ισχυρό κίνητρο.»

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανέφερε: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Βρεθήκαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών. Τέλος, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στο όραμα μας, να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση τους και στη ζωή τους, καθώς και τους τοπικούς φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.»

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις της Ένωσης για το 2021 συνοψίζονται σε:

1. Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων και δωρεά αθλητικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, στη Σαμοθράκη

1 Σαμοθράκη
Καλλιόπη Ταμπάκη (Διευθύντρια Λυκείου Σαμοθράκης), Αλεξάνδρα Μαρτίνου (Πρόεδρος «Ένωσης Μαζί για το Παιδί»), Ζέττα Μακρή (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), Ιωάννης Καποδίστριας (Managing Director bwin Greece), Kωνσταντίνος Μπαντίκος (Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης)

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την πολύτιμη στήριξη της bwin ανακατασκεύασε πλήρως δύο γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ) στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας όπου φοιτούν 127 μαθητές και ένα γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης όπου φοιτούν 100 μαθητές, ενώ καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών και προσφέρθηκε αθλητικό υλικό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Επιπλέον, καλύφθηκε το 100% των αιτημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό όλων των σχολικών μονάδων του νησιού. Συνολικά ανακατασκευάστηκαν πάνω από 1.200 τμ γηπέδων.

2. Ανάπλαση σχολικού γηπέδου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Μέγα Δέρειο, στο Σουφλί

2 Σαμοθράκη
Κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα στο Γυμνάσιο-Λύκειο όπου μαζί με τα παιδιά έπαιξε και ο ηθοποός Γιώργος Λέντζας

Το «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε γήπεδο (μπάσκετ, βόλεϊ) για τους 42 μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου στο Μέγα Δέρειο του δήμου Σουφλίου στον νομό Έβρου. Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΗ.

3. Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη: Με το βλέμμα στο μέλλον

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προχωρεί στη δημιουργία 2 σύγχρονων αιθουσών ρομποτικής στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, όπου οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου της τεχνολογίας εξελίσσοντας τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Με στόχο να προσφέρουμε στις εκπαιδευτικές κοινότητες ακριτικών ή απομακρυσμένων περιοχών τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες, να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουν σχέσεις με φορείς και εκπαιδευτικά δίκτυα εντός και εκτός συνόρων, η δημιουργία αιθουσών ρομποτικής σε δημόσια σχολεία, δημιουργεί βιώσιμες προοπτικές για τις εκπαιδευτικές κοινότητες. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία προσανατολίζεται προς τη δημιουργία σύγχρονων και ανοιχτών σχολείων στην κοινωνία και ταυτόχρονα, επιδιώκει τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων. Οι δύο αίθουσες ρομποτικής γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Skroutz.

4. Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων, στην Ορεστιάδα

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» «επενδύει» και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν στις ακριτικές και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού στο δημοτικό σχολείο Ριζίων της Ορεστιάδας όπου φοιτούν 54 μαθητές.

Πέραν των νέων, κλασικών και εκπαιδευτικών τίτλων υπάρχουν και τεχνολογικά εργαλεία σύγχρονα που μετατρέπουν την μάθηση σε βιωματική και τα παιδιά αποκτούν αντίληψη και δεξιότητες. Η αίθουσα της βιβλιοθήκης έγινε χάρις την ευγενική υποστήριξη της κυρίας Κυβέλης Αλεξίου, ενώ στον ίδιο χώρο η Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS παρείχε ξύλινες βιβλιοθήκες.

7 Ρίζια
Κατά τα εγκαίνεια της Βιβλιοθήκης στα Ρίζια, (από αριστερά προς τα δεξιά) η διευθύντρια του σχολείου Ρούλα Λεύκελη, η πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου

5. Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 24 σχολικές μονάδες του Έβρου το 2021

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες 24 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Ορεστιάδας, Σουφλίου. Από τη φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν 1.674 μαθητές. Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν:

• Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ
• Επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, και παιχνίδια κήπου
• Αθλητικός εξοπλισμός
• Βιβλία
• Έπιπλα

Οι δωρεές αυτές υλοποιήθηκαν χάρη στους ευγενικούς υποστηρικτές και αρωγούς που πίστεψαν στο σκοπό και στήριξαν τις προσπάθειες του «Μαζί για το Παιδί» να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά στον Έβρο. Θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες: Βιομηχανία Procter & Gamble (Pampers), SUNLIGHT , ELPEN, KLEEMANN, Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., DASTERI SYSTEMS Α.Ε., Εβροφάρμα, KRAFT Paints, Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ για την υποστήριξη τους για την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία όπως επίσης και την οικογένεια Σγαρδέλη – Κασσίς που συνέβαλε σε αυτόν τον σκοπό μέσω της βάπτισης της μικρής της κόρης.

4 Σαμοθράκη
Οι μαθητές υποδέχονται το Μαζί για το Παιδί στο νησί τους

Στον τομέα της Υγείας

6. Προσφορά θερμοκοιτίδας στο Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει στο Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μια θερμοκοιτίδα ανοιχτού τύπου. Σημειώνεται ότι το Π.Γ.Ν.Α. εξυπηρετεί 5 νομούς καλύπτοντας μία περιοχή 600.000 κατοίκων. Ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα είναι ζωτικής σημασίας δεδομένου ότι περιθάλπονται παιδιά από 24 εβδομάδων, βάρους περίπου 500-600 γραμμαρίων, μέχρι τον πρώτο μήνα της ζωής τους, είναι ζωτικής σημασίας Η δωρεά υλοποιήθηκε με την πολύτιμη στήριξη της εταιρείας Galenica.

7. Διεξαγωγή δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας και τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Διδυμοτείχου ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν με την ευγενική υποστήριξη της Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος της και πρωτοβουλίας της για το δημογραφικό «Μπροστά για την οικογένεια».

Όραμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να στηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας και να τους δώσει νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Σταθεροί συνοδοιπόροι της Ένωσης σε αυτό το τριετές οδοιπορικό αποτελούν οι εταιρείες Aegean και Hertz του Ομίλου Βασιλάκη για την κάλυψη της μεταφοράς της ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Αθήνα έως το πιο ακριτικό χωριό του Έβρου. Τους ευχαριστούμε θερμά.

3 χρόνια παρουσίας: 2019-2021 | 4.242 μαθητές από 62 σχολικές μονάδες του Έβρου
Συνολικά την 3ετία 2019-2021, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε περισσότερα από 4.200 παιδιά και τις οικογένειες τους που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας.

8 Έβρος 1
Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” στην ακριτική Σαμοθράκη

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:

• Προσφέρθηκαν 3.992 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 62 μονάδες
• Ανακατασκευάστηκαν 8 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)
• Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)
• Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)
• Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)
• Ολοκληρώνονται 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη & Σουφλί)

Για τον τομέα της υγείας:

• Εξοπλίστηκαν 2 νοσοκομεία με (Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο) και 1 Κέντρο Υγείας (Δίκαια) με 16 μηχανήματα (θερμοκοιτίδες, monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, καρδιογράφο, τροχήλατη αναρρόφηση, κ.λ.π.) και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

• Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 52 ώρες ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς από την επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σεμινάριο κάρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της Ένωσης ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Ανάπτυξη συνεργασιών:

• Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκαν παραπάνω από 130 συνεργασίες με τοπικούς φορείς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα, εταιρείες ιδιωτικού τομέα ως χορηγοί και προμηθευτές.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...