Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τραγωδία στη Χίο – Νεκρές δύο γυναίκες και δύο παιδιά μετά από ναυάγιο

26/10/2021 - 12:48 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Στο Νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (26/10) η σορός δύο γυναικών αλλοδαπής καταγωγής και δύο μικρών παιδιών ηλικίας 4 και 10 ετών, που βρήκαν τραγικό τέλος στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το στενό Χίου – Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» η λέμβος που τους μετέφερε έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα, εκ των οποίων τελικά τα 20 βρέθηκαν στη λέμβο ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν τέσσερα  νεκρά άτομα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Πληροφορίες από το politischios.gr

Πηγή: dedomeno.gr