Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Έσφαξε με οκτώ μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του

«Σκότωσα τη μάνα σας»! Το τηλεφώνημα στον γιο του μετά το φονικό! Ο δράστης πριν παραδοθεί απειλούσε επί εννέα ώρες ότι θα πέσει σε γκρεμό

Ακόμα μία γυναικοκτονία, η 13η από την αρχή του έτους, σοκάρει την Ελλάδα, με θύμα αυτήν τη φορά μία 48χρονη από την Ιεράπετρα!

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Η άτυχη Νεκταρία Μαράκη κατακρεουργήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, τον 54χρονο Γιάννη Μαράκη, με τον οποίο είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δίπλα από την πισίνα των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων όπου είχε πάει για να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια, προκειμένου να μη λείπει τίποτα από τα αγγελούδια της.

Στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής ο 54χρονος της έστησε καρτέρι έξω από τη δουλειά της -σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην περιοχή του Περιστερά- και σε κατάσταση αμόκ έβαλε μπροστά το μηχανάκι που οδηγούσε και την παρέσυρε… Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να σηκωθεί και φωνάζοντας βοήθεια άρχισε να τρέχει. Όμως, ο πατέρας των παιδιών της σε κατάσταση αμόκ την ακολούθησε. Την πρόλαβε στις σκάλες δίπλα στην πισίνα και της έκοψε το νήμα της ζωής με οκτώ μαχαιριές. Κατόπιν πήγε σε απόκρημνη περιοχή, όπου επί εννιά ώρες απειλούσε ότι θα έκανε βουτιά θανάτου, χωρίς ωστόσο να κάνει πράξη την απειλή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι βρισκόταν τα τελευταία τρία χρόνια σε διάσταση και η 48χρονη -με καταγωγή από χωριό του Δήμου Γόρτυνας- είχε φύγει τον τελευταίο καιρό από το σπίτι, καθώς δεν άντεχε άλλο τους καβγάδες και τις εξάρσεις βίας από την πλευρά του 54χρονου επαγγελματία οδηγού, ο οποίος, όπως κατήγγειλαν φιλικά της πρόσωπα, έβρισκε μεροκάματο αραιά και πού και περίμενε από την 48χρονη να τον ταΐσει. Μάλιστα, επειδή η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι, την είχε απειλήσει πολλές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα τον είχε καταγγείλει και στην Αστυνομία, αλλά δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα, καθώς δεν είχε προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του.

Χθες το πρωί, στις 7.30, ο Μαράκης αποφάσισε να κάνει πράξη τις απειλές του και έστησε καρτέρι θανάτου στην άτυχη γυναίκα και μητέρα των παιδιών του. Όπως περιέγραψε η κόρη της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου: «Η Νεκταρία θα συζητούσε για συνεργασία την επόμενη σεζόν.

Έφυγε από το σπίτι της λίγο μετά τις 7.30 και είπε ότι ο σύζυγός της την παρακολουθούσε. Η μητέρα μου, που έγινε μάρτυρας του φονικού, πήγε να καλέσει την Αστυνομία και τότε ο 54χρονος γύρισε προς το μέρος της και είπε: “Είχαμε προηγούμενα”».

Αμέσως μετά ο δράστης με χέρια και ρούχα ματωμένα έφυγε από το σημείο και τηλεφώνησε στον μεγάλο του γιο, Κωνσταντίνο, λέγοντάς του: «Σκότωσα τη μάνα σας!» Ύστερα έτρεξε προς απόκρημνο σημείο, λίγα μέτρα μακριά, όπου παρέμεινε στην άκρη του γκρεμού επί σχεδόν εννέα ώρες φωνάζοντας ότι θα αυτοκτονήσει. Ωστόσο δεν έπεφτε στο κενό, ενώ, σύμφωνα με το neakriti.gr, κατά τις διαπραγματεύσεις δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Μάλιστα, στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη με ειδικό διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τον συζυγοκτόνο να φύγει από το χείλος το γκρεμού. Μάλιστα, του είπε ότι η γυναίκα του δεν είναι νεκρή, αλλά νοσηλεύεται στην Εντατική! Τραγική φιγούρα ο μεγάλος γιος του ζευγαριού, ο 24χρονος Κωνσταντίνος, ο οποίος κλήθηκε από την Αστυνομία να πάει στο σημείο, μήπως καταφέρει και αλλάξει γνώμη στον πατέρα του. Τα μικρότερα παιδιά, η Τζένη, η Κατερίνα και ο Μάνος, ζούσαν φρικιαστικές στιγμές κοντά σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία ήταν στο πλευρό τους αυτές τις μαύρες ώρες.

Τελικά, ο 54χρονος αποφάσισε να παραδοθεί και συνελήφθη. Μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικής δύναμης στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ μετά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...