Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο αδίστακτος «Δρ. Θάνατος» κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών

«Ροκάνισε τη ζωή του παιδιού μου»

Συγκλονίζουν με τις ανατριχιαστικές καταθέσεις τους οι στενοί συγγενείς των θυμάτων του ψευτογιατρού «Dr Kontos», με τις οποίες συνεχίστηκε χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, απόντος του ίδιου, που δηλώνει ότι νοσεί από κορονοϊό.

Τις απίστευτες πρακτικές του «παπατζή» δήθεν ογκολόγου Νίκου Κοντοστάθη ξεδίπλωσε εν μέσω λυγμών στην κατάθεσή του ένας μάρτυρας που έχασε τον πατέρα του το 2015, πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις του ότι θα τον θεραπεύσει από τον καρκίνο του πνεύμονα ακολουθώντας τις οδηγίες του και διακόπτοντας τις χημειοθεραπείες.

Ο «Δρ. Θάνατος» ζήτησε και πήρε ποσό ύψους 7.200 ευρώ και συνέστησε στον ασθενή πατέρα του διατροφή με χυμούς από παντζάρι και σκόρδο, κάτι που του προκαλούσε εμετούς.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος τον καθησύχαζε λέγοντας ότι «αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξένα κύτταρα»!

Σουρεαλιστική ήταν η σκηνή που περιέγραψε ο γιος του ασθενούς για τη συνάντηση που είχε με τον «Δρ. Θάνατο» σε «ένα νοσοκομείο πίσω από το “Χίλτον”», όπου ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε «με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Αγιον Ορος».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος του ανέφερε πως τον παρακαλούσε η κυρία Βαρδινογιάννη να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμά της!

«Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζ., τον οποίο μας είχε προτείνει ο κατηγορούμενος, και μας είπε “Είστε τυχεροί που έχετε τον Κόντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός”» είπε ο μάρτυρας για έναν γιατρό που είναι συγκατηγορούμενος του Κοντοστάθη.

«Μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» κατέθεσε κλαίγοντας ο μάρτυρας.

Εξίσου συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της μητέρας ενός 16χρονου αγοριού που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο, με τον ψευτογιατρό να τη διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά με κόστος «μόλις» 22.000 ευρώ που τους απέσπασε!

«Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πώς το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά» κατέθεσε η μητέρα.

Τον «Δρ. Θάνατο» της τον συνέστησε δικηγόρος, με τη διαβεβαίωση ότι έκανε καλά τον πατέρα της. Η πρώτη συνάντηση έγινε σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. «Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δεν φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει “αυτός ο κύριος υπήρξε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;”».

Όπως περιέγραψε η μάρτυρας, ο 16χρονος άρχισε τη θεραπεία του ψευτογιατρού, ωστόσο άρχισε να αδυνατίζει και έχασε 20 κιλά σε δύο μήνες!

«Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου “θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας”. Εκείνος μου απαντούσε “δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά”. Μου παρουσίαζε το παιδί μου ως κακομαθημένο. Και πίστευα ό,τι μου έλεγε»!

Ο ψευτογιατρός τής έλεγε ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα, ενώ ακόμα και πριν το παιδί πέσει σε κώμα επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».
Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των συνολικά 60 μαρτύρων κατηγορίας του ψευτογιατρού που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...