Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Ο «χασάπης της Σαρωνίδας» σε… νέες περιπέτειες

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που συνέλαβαν Ιορδανό, ο οποίος πριν από 19 χρόνια συγκλόνισε την Ελλάδα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της Ασφάλειας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν διαπίστωσαν πως ένα μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που είχαν μόλις «ξεσκεπάσει» ήταν ο «χασάπης της Σαρωνίδας»! Ο Ιορδανός ήταν πρωταγωνιστής ενός πρωτοφανούς θρίλερ που εκτυλίχθηκε πριν από 19 χρόνια, όταν είχε βάλει μέσα σε δύο σακούλες σκουπιδιών το τεμαχισμένο πτώμα του ερωτικού συντρόφου της γυναίκας που αγαπούσε και το είχε σκορπίσει στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου!

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Τον Μάιο του 2002 ο Ιορδανός Wasif Marie είχε σκοτώσει, τεμαχίσει και πετάξει στη Σαρωνίδα το πτώμα του 52χρονου Αλέξανδρου Πέτση, με τον οποίο διεκδικούσε την ίδια γυναίκα, μια Ελληνίδα τραγουδίστρια. Οι συγγενείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων στις 7 Ιουνίου, αλλά τα απομεινάρια από το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκαν στις 12 Ιουλίου από αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην ταυτοποίησή του από τις εξετάσεις DNA.

Οι άνδρες της Ασφάλειας εστίασαν στο κοντινό περιβάλλον του θύματος και έτσι έφτασαν στον 38χρονο τότε Ιορδανό, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον Αλέξανδρο Πέτση. Ο Wasif Marie ήταν ερωτευμένος με τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ο Πέτσης και τον θεωρούσε εμπόδιο. Το πρωί της 26ης Μαΐου οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί για να «δοθούν εξηγήσεις» στο διαμέρισμα της τραγουδίστριας στα Εξάρχεια, ενώ εκείνη έλειπε στην περιφέρεια για δουλειά. Εκεί διαπληκτίστηκαν και γρήγορα ήρθαν στα χέρια.

Σε σακούλες

Πάνω στον καβγά, ο δράστης άρπαξε από την κουζίνα έναν μπαλτά, με τον οποίο σκότωσε και στη συνέχεια τεμάχισε τον 52χρονο. Αφού καθάρισε το διαμέρισμα για να μην αντιληφθεί κάτι η ένοικός του, έβαλε το πτώμα σε σακούλες και το πέταξε στην παραλιακή, στο ύψος της Σαρωνίδας.

Μετά την ομολογία του υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε πετάξει μία από τις σακούλες με τα μέλη του θύματος. Ο Ιορδανός είχε καταδικαστεί για το αποτρόπαιο έγκλημά του, όμως αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια. Ωστόσο, η αποφυλάκισή του δεν σήμαινε και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής, αφού ο 57χρονος σήμερα Wasif Marie αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διακίνηση μεταναστών.

Πριν από περίπου έναν μήνα έφτασε στο αεροδρόμιο μια πληροφορία που έκανε λόγο για σπείρα, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα αναλάμβανε να διευκολύνει την έξοδο του κάθε μετανάστη, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την εξασφάλιση πλαστών εγγράφων, τη μεταφορά του στον χώρο του αεροδρομίου και την υποστήριξή του σε όλα τα επίπεδα ελέγχων μέχρι την επιβίβασή του στο αεροσκάφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα μέλη για να αποφεύγει τους αστυνομικούς ελέγχους χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό πατίνι! Οι «υπηρεσίες» αυτές κόστιζαν 5.000 ευρώ και η μεταφορά των χρημάτων γινόταν με τη μέθοδο «Hawala», δηλαδή αποφεύγοντας τη μεσολάβηση τραπεζών.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης μέλη του κυκλώματος έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παραδώσουν ακόμα ένα ταξιδιωτικό έγγραφο, αλλά συνελήφθησαν λίγο πριν ο… ενδιαφερόμενος πετάξει για Βαρκελόνη. Στο διαβατήριο Δανίας είχε τοποθετηθεί φωτογραφία που έμοιαζε με του νόμιμου κατόχου του, ενώ είχε αλλαχθεί και η χρονολογία γέννησης. Έτσι, στο αεροδρόμιο και σε διάφορα σπίτια-καβάτζες στην Αθήνα συνελήφθησαν έξι μετανάστες, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 57, 27, 26, 26, 24 και 26 ετών. Ακόμη, συνελήφθη ένας 39χρονος ξένης καταγωγής για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Διακριτοί ρόλοι

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο παλιός γνώριμος των Αρχών Wasif Marie. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας του αεροδρομίου έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν διαπίστωσαν σε ποιον περνούσαν χειροπέδες, αφού είχε διαπράξει ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με μεθοδικότητα. Ο 24χρονος αλλοδαπός ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη μέσω γνωστής πλατφόρμας μηνυμάτων. Οι 57χρονος, ο 27χρονος και ένας εκ των 26χρονων εξασφάλιζαν τη μεταφορά των υπό διακίνηση αλλοδαπών στο αεροδρόμιο, την παράδοση των εγγράφων και την καθοδήγηση των αλλοδαπών για τη διέλευσή τους από τα διάφορα σημεία ελέγχων. Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του δεύτερου 26χρονου στην αποθήκευση των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια και στις καβάτζες των μελών του κυκλώματος που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- οκτώ διαβατήρια διάφορων χωρών, 26 δελτία ταυτότητας διάφορων χωρών, τρεις άδειες διαμονής, 24 άδειες ικανότητας οδήγησης διάφορων χωρών, 94 ταξιδιωτικά έγγραφα διάφορων χωρών, μία βίζα, ένα δελτίο αιτούντος ασύλου, δέκα κάρτες επιβίβασης, 54 φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ένα αυτοκίνητο, ένα ηλεκτρικό πατίνι, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και χρηματικό ποσό 4.200 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...