Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο – Τα σημειώματα που άφησαν τα αδέλφια που αυτοκτόνησαν

Σε σημειώματα που άφησαν εξηγούν ότι έβαλαν τέλος στη ζωή τους γιατί τους λύγισε η απώλεια της μητέρας τους.

Η σκιά του θανάτου της μητέρας τους από καρκίνο πριν από επτά μήνες και έπειτα από πολυετή ταλαιπωρία είχε πέσει βαριά στην ψυχολογία δύο αδελφών, που δεν μπορούσαν να αντέξουν την απώλεια. Χθες το πρωί αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μέσα στο διαμέρισμά τους, στην οδό Ολυμπίας 45 στο Νέο Ηράκλειο, όπου τους βρήκε νεκρούς ο τρίτος αδελφός τους.

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συγκλονιστική υπόθεση ήθελαν τον 34χρονο να έχει σκοτώσει πρώτα με καραμπίνα την 29χρονη αδελφή του και στη συνέχεια να έχει στρέψει την κάννη στον εαυτό του. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής ανέτρεψε τις πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από το πόρισμά του, η 29χρονη ήταν εκείνη που φέρεται ότι πυροβόλησε πρώτα τον αδελφό της και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή της, καθώς το τραύμα στο σώμα του 34χρονου «έδειχνε» ότι είχε πυροβοληθεί από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, ενώ η βολή που σκότωσε την κοπέλα φέρεται ότι είναι εξ επαφής.

Τα δύο νεκρά αδέλφια εντόπισε μέσα σε λίμνη αίματος ο τρίτος αδερφός τους, που μένει στην ίδια πολυκατοικία, όπως και ο πατέρας τους. Το κλειδί βρισκόταν από τη μέσα πλευρά της πόρτας του δώματος, όμως εκείνος κατάφερε να μπει και δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την ψυχραιμία του με την εικόνα που αντίκρισε. Αμέσως έσπευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο όπου κείτονταν νεκρά στο διαμέρισμα της οδού Ολυμπίας τα δύο αδέλφια βρέθηκαν, εκτός από την καραμπίνα και τα δύο φυσίγγια. Μέσα στην τσέπη της ζακέτας του 34χρονου βρέθηκαν δύο χαρτιά, που παραπέμπουν σε άτυπες υπεύθυνες δηλώσεις, στα οποία οι δυο τους εξηγούν την απόφασή τους να βάλουν από κοινού τέλος στη ζωή τους, αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν την απώλεια της μητέρας τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το ένα σημείωμα έγραφε: «Εγώ, ο Βασίλης Γάτης, δηλώνω υπεύθυνα ότι, μην αντέχοντας τον θάνατο της μητέρας μου, θέτω τέλος στη ζωή μου και κανένας δεν έχει εμπλακεί σε αυτό». Αντίστοιχα το δεύτερο έγραφε: «Εγώ, η Καλλιόπη Γάτη, δηλώνω υπεύθυνα ότι, μην αντέχοντας τον θάνατο της μητέρας μου, θέτω τέλος στη ζωή μου και κανένας δεν έχει εμπλακεί σε αυτό».

Τα σημειώματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα τα εξετάσει ειδικός γραφολόγος προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γραφτεί και τα δύο από το ίδιο άτομο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραφικός χαρακτήρας φέρεται ότι ανήκει σε ένα πρόσωπο. Ακόμη θα εξεταστεί αν όντως ο γραφικός χαρακτήρας ανήκει σε κάποιο από τα δύο αδέλφια ή αν κάποιος τρίτος τα έγραψε, με το σενάριο αυτό να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση και απορίες, όμως, είναι ότι ο 34χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμαζόταν να παντρευτεί σύντομα!

Τόσο οι γείτονες όσο και ο αδελφός των θυμάτων έχουν καταθέσει στους αστυνομικούς ότι ο 34χρονος και η 29χρονη βρίσκονταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση τους τελευταίους μήνες που έχασαν τη μητέρα τους. Κανένας από τους δύο δεν είχε εργασία και το τελευταίο διάστημα είχαν κλειστεί στον εαυτό τους και είχαν απομονωθεί. Ο τρίτος αδελφός βοηθούσε οικονομικά την οικογένειά του. «Ήταν εξαίρετη οικογένεια. Εργατικοί και ήσυχοι. Ήταν καλοί άνθρωποι. Η μητέρα τους έφυγε πριν επτά μήνες, είχαν ανέβει τον δικό τους γολγοθά. Τη φρόντιζαν μέχρι τελευταία στιγμή. Έκτοτε ο πατέρας έδωσε μάχη για να στηρίξει τα παιδιά. Και το αγόρι ήταν καλό. Ποτέ δεν μας έδωσαν δικαιώματα…» σχολίασε ένας κάτοικος της γειτονιάς, ενώ ένας άλλος γείτονας πρόσθεσε ότι τα δύο αδέλφια αντιμετώπιζαν προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...