Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ,...

Αν ο Κώστας Νικούλι ήταν ποδοσφαιριστής ποιος θα ήταν; Ποιο είναι...

«Δρ. Θάνατος» – 57χρονη καρκινοπαθής έχασε τη ζωή της ακολουθώντας τις θεραπείες με τα μαντζούνια του

Τη σκότωνε σιγά σιγά κάθε μέρα με παντζάρια, σκόρδα και... κάνναβη!

Συγκλονιστικός ήταν στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο σύζυγος μιας 57χρονης καρκινοπαθούς, που έχασε τη ζωή της ακολουθώντας τις θεραπείες με μαντζούνια του ψευτογιατρού «Dr Kontos» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών.

«Πίστεψε σε έναν απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δεν την πυροβόλησε, τη σκότωνε σιγά σιγά κάθε μέρα» περιέγραψε για τον κατηγορούμενο, στον οποίο η σύζυγός του κατέβαλε περίπου 50.000 ευρώ.

Η περιπέτειά της άρχισε τον Ιούλιο του 2017, όταν διαγνώστηκε με όγκο στο στήθος. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως ο καρκίνος είχε επεκταθεί και στους λεμφαδένες.

«Ο γιατρός μάς πρότεινε να ξεκινήσει χημειοθεραπεία. Η γυναίκα μου πολιτευόταν. Την ενδιέφερε η εικόνα της. Δεν ήθελε να χάσει τα μαλλιά και το στήθος της. Πήγε μια Κυριακή στον Αγιο Φανούριο και εκεί είχε πρόβλημα με καρκίνο στον προστάτη ο ιερέας, ο οποίος πίστευε στα βότανα. Ο ιερέας είχε γνωρίσει τον Κόντο και πίστευε ότι είναι γιατρός. Είπε στη γυναίκα μου πως “υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες”. Η σύζυγός μου ενθουσιάστηκε με το μεγάλο ψέμα πως αυτός ο Κόντος είναι γιατρός και ότι έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία. Ότι είναι ογκολόγος, χειρουργός» ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως κατήγγειλε, η σύζυγός του έχασε πολύτιμο χρόνο από τις συμβουλές του ψευτογιατρού, ο οποίος την έπεισε, αντί για χειρουργείο και χημειοθεραπείες, να τρώει τρεις φορές την εβδομάδα μήλα, σκόρδα και παντζάρια, να παίρνει αποστάγματα κάνναβης και να κάνει ενέσεις αρτεμισίνης!

«Κάποια στιγμή ο μεγάλος γιατρός που κατέστρεψε την οικογένειά μου της χάρισε την Καινή Διαθήκη. Της έκανε πλύση εγκεφάλου. Τελικά, πήγε το 2018, έκανε βιοψία, είχε τρεις όγκους σε προχωρημένο στάδιο. Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο γιατρός τής είπε ότι άργησε… Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός τής είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες» κατέθεσε ο σύζυγός της.

Σύνεδρος: Πώς δικαιολογούσε ο κατηγορούμενος την επιδείνωση της υγείας της;

Μάρτυρας: Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική, με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι “θα είσαι πάντα καλά”. Της έλεγε “μην πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών” και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε ανήμερα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, αλλά ως τότε μιλούσε με τον κατηγορούμενο «Δρ. Χάρο». Όταν πήγαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

«Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις, μέχρι και στον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στον γιατρό, αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε έναν απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δεν πήρε το όπλο να την πυροβολήσει, αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα λίγο λίγο. Ας ζήταγε τα 30.000 ευρώ από μένα, θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε, ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας» επισήμανε ο σύζυγος, προσθέτοντας:

«Αν η γυναίκα μου ήξερε ότι δεν είναι γιατρός, θα τον είχε πυροβολήσει. Την κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου που νοσεί».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας από τους γιους της 57χρονης, ο οποίος περιέγραψε τη «θεραπεία» που ακολουθούσε η μητέρα του:

«Ακολουθούσε αυστηρές δίαιτες με παντζάρια, σκόρδα και φρούτα. Της έλεγε ότι θα γίνει καλά, θα μικρύνουν οι όγκοι και δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπείες. Της έλεγε “δεν θα πεθάνεις, εγώ θα σε σώσω”. Της έλεγε “μην κάνεις το χειρουργείο. Θα εξαλειφθούν οι όγκοι με αυτά που θα σου δώσω εγώ”. Μετά της χορηγούσε την κάνναβη και η μάνα μου έχασε το μυαλό της. Τη μαστούρωνε όλη μέρα και δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον».

Στο ίδιο μήκος κύματος κατέθεσε και η γυναίκα που έχασε τον καρκινοπαθή σύζυγό της, που ακολούθησε τη «θεραπεία» του ψευτογιατρού, με τον οποίο είχε συναντηθεί στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Όταν ο όγκος μεγάλωσε, ο «Dr Kontos» του είπε:

«Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου»!

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο καρκινοπαθής είχε πάρει τραπεζικό δάνειο 10.000 ευρώ για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία του ψευτογιατρού. Όταν χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του, ο «Δρ. Χάρος» ζήτησε 800 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια και 15.000 για να χειρουργηθεί στην Ελβετία. Τα χρήματα δόθηκαν, αλλά το χειρουργείο έγινε σε κλινική στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του κατηγορούμενου. Όταν ο καρκίνος έκανε μεταστάσεις στα οστά, τότε ζήτησε ακόμα 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμισίνης, που στοιχίζει 20.000 ευρώ» του είπε.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος απέσπασε συνολικά από την ίδια και τον σύζυγό της 136.560 ευρώ, ενώ ακόμα και μετά τον θάνατο του 46χρονου, της ζήτησε 3.500 ευρώ ως… χρέος! Η γυναίκα κατήγγειλε, ακόμη, πως την ώρα της κηδείας του συζύγου της εξαφανίστηκε το αυτοκίνητό του, διέρρηξαν το σπίτι τους και εξαφάνισαν όλα τα σκευάσματα!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...