Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αλβανοί επιτέθηκαν στον τέως διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου μέσα στον Κορυδαλλό

Η εμπλοκή του στο κύκλωμα που «ξέπλενε» αλλοδαπούς με παράνομες ελληνοποιήσεις

Δύσκολη καθίσταται πλέον η διαβίωση στις φυλακές για τον επίορκο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις και «ξέπλενε» αλλοδαπούς ποινικούς, καθώς δέχτηκε επίθεση κατά τον προαυλισμό του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Την Πέμπτη Αλβανοί βαρυποινίτες έστησαν ενέδρα στον τέως διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου τη στιγμή που έβγαινε από τη ΣΤ’ πτέρυγα, όπου κρατείται, για τον απογευματινό προαυλισμό και όρμησαν κατά πάνω του επιχειρώντας να τον λιντσάρουν! Άμεσα επενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι τον απομάκρυναν προτού λάβει έκταση το επεισόδιο σε βάρος του. Με δεδομένο ότι και άλλες φορές αλλοδαποί έγκλειστοι ποινικοί έχουν εκδηλώσει επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του πρώην διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου, καθώς φέρεται ότι «επέδειξε προκλητική συμπεριφορά» κατά την είσοδό του στη φυλακή, τέθηκε θέμα άμεσης μεταφοράς του από τη ΣΤ’ πτέρυγα, όπου κρατείται από τις 4 Δεκεμβρίου. Έτσι, για λόγους προσωπικής του ασφάλειας ο προφυλακισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στη Ζ’ πτέρυγα.

Ωστόσο, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα για τον χώρο εγκλεισμού του, καθώς στην πτέρυγα εκτίουν ποινές μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και αντιεξουσιαστές. Ο επίορκος αξιωματικός είχε συμμετάσχει στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση αναρχικής ομάδας, μέλη της οποίας διατηρούσαν επαφές με τους Πυρήνες, και υπάρχει φόβος να γίνει στόχος εκδικητικής επίθεσης!

Έτσι από τη διοίκηση της φυλακής υποβλήθηκε αίτημα προς τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να εξεταστεί η περίπτωση του συγκεκριμένου κρατουμένου και να ληφθεί η δέουσα απόφαση για τη διασφάλιση της ακεραιότητάς του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση με τις κακουργηματικές κατηγορίες για παράνομες ελληνοποιήσεις μη νόμιμων μεταναστών και τις παράτυπες χορηγήσεις δελτίων αστυνομικής ταυτότητας σε αλλοδαπούς βαρυποινίτες, ώστε να «ξεπλένουν» το ποινικό τους μητρώο, εμπλέκονται συνολικά 20 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων έξι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Μεταξύ των προφυλακισμένων για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, εκτός από τον πρώην διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου, είναι μια γυναίκα αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Τμήμα Διαβατηρίων της Ασφάλειας Ελευσίνας, ένας ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας και ο θετός γιος του, μια δημοτική υπάλληλος του Ληξιαρχείου του Δήμου Αχαρνών και ένας Αλβανός, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...