Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Γλέντι από χιλιάδες αλλοδαπούς εθνικιστές έξω από Βουλή παραμονή Πρωτοχρονιάς

Πήγε... περίπατο η τήρηση των μέτρων, καθώς ο ένας ήταν πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκες

Κορονοπάρτι στην «καρδιά» της Αθήνας, την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν στον Λυκαβηττό τους «κομπάρσους» στον Σάκη Ρουβά και οι Eλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της τεράστιας διασποράς του ιού, πραγματοποίησαν παραμονή της Πρωτοχρονιάς χιλιάδες Πακιστανοί εθνικιστές, μια ανάσα από τη Βουλή, με τους περισσότερους από αυτούς να μην τηρούν τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε… παροικία του Πακιστάν, όπου στοιβάχτηκαν και πανηγύρισαν την έλευση του νέου χρόνου περισσότεροι από 3.000 Πακιστανοί σε ένα ατελείωτο κορονοπάρτι από την οδό Ερμού, το Μοναστηράκι μέχρι και την Ομόνοια.

Οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες ούτε τηρούσαν τις μεταξύ τους αποστάσεις, παρά το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα αναστενάζουν από τα χιλιάδες κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι Πακιστανοί διασκέδασαν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός, ενώ δεν υπήρχε πουθενά αστυνομικός για να επιβάλει την τάξη στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τις εισόδους του μετρό, ακριβώς κάτω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τη Βουλή!

Η πακιστανική σημαία κυμάτισε από την Ομόνοια μέχρι την πρόσοψη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ υπαίθριες ορχήστρες και ηχεία Πακιστανών καταστρατήγησαν οποιαδήποτε «απαγόρευση μουσικής» έχει επιβληθεί από τις Αρχές.

Οι αρμόδιοι της Αστυνομίας δεν ενδιαφέρθηκαν για την επιβολή των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, αν και έχει απαγορευτεί η μουσική στα κέντρα διασκέδασης και στα εστιατόρια, αλλά και τα υπαίθρια κορονοπάρτι.

Όλα αυτά μόλις λίγα 24ωρα μετά τις πομπώδεις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος είχε εγγυηθεί πως 10.000 αστυνομικοί θα επέβαλαν την τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης της φονικής νόσου. Η εξαγγελία του υπουργού έμεινε «στα λόγια». Αστυνομικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στην εκδήλωση που έστησε ο δήμαρχος Αθηναίων και ανιψιός του πρωθυπουργού, Κώστας Μπακογιάννης, στον Λυκαβηττό. Οι αστυνομικοί μετατράπηκαν σε «κομπάρσους» στη συναυλία του Σάκη Ρουβά, στο πανάκριβο σόου το οποίο στοίχισε στους δημότες της Αθήνας 215.000 ευρώ για μια φιέστα μόλις 17 λεπτών. Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν αλλαγή του χρόνου στο… πάρκινγκ του Λυκαβηττού, όπου είχαν σταθμεύσει και δύο κλούβες των ΜΑΤ προς αποτροπή του ενδεχόμενου διακοπής του πανάκριβου υπερθεάματος του δημάρχου. Εκεί δεν χρειάστηκε να πάνε οι Πακιστανοί, οι οποίοι αρκέστηκαν στην… κατάληψη της πλατείας Συντάγματος.

Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης έδειξαν το πανάκριβο σόου Μπακογιάννη – Ρουβά, αλλά απέφυγαν να δείξουν πλάνα από το κορονοπάρτι των Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μη χαλάσουν την… εικόνα της κυβέρνησης και του δημάρχου-ανιψιού. Όμως οι ίδιοι οι Πακιστανοί μετανάστες διέδωσαν την άτυπη κατάληψη της πλατείας Συντάγματος αναρτώντας βίντεο και φωτογραφίες σε όλον τον κόσμο μέσω των social media.

Μάλιστα, το πακιστανικό κανάλι που έχει γραφεία και στην Ελλάδα, Urdu Greece, έκανε αφιέρωμα στην πλατεία Συντάγματος που κατακλύστηκε από χιλιάδες συμπατριώτες τους. Ο αρμόδιος υπουργός δεν είχε την ευθιξία να αναζητήσει τις ευθύνες των αρμοδίων της ΕΛ.ΑΣ. που δεν τήρησαν τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας.
Βλέπετε, θα έπρεπε να αναλάβει και ο ίδιος το πολιτικό κόστος για την απαράδεκτη εικόνα στο Σύνταγμα, που μετατράπηκε σε «ξέφραγο αμπέλι» και πιθανότατα σε εστία διάδοσης του κορονοϊού.

Οι συνέπειες των απέραντου κορονοπάρτι των Πακιστανών αναμένεται να γίνουν αισθητές τις επόμενες ημέρες, όταν αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού στην πρωτεύουσα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...