Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Στο παραπέντε δεν χάσαμε ακόμα έναν «Βαγγέλη Γιακουμάκη»

Ο εκφοβισμός από συμφοιτητές του έκανε το μυαλό του 23χρονου Βασίλη να μπει σε μονοπάτια που ακολούθησε ο αδικοχαμένος Γιακουμάκης

Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης του 23χρονου φοιτητή Βασίλη Τσαρακτσίδη, ο οποίος έπεσε θύμα ακραίου διαδικτυακού bullying από συμφοιτητές του, που έφτιαξαν μέχρι και βίντεο στο οποίο εξαπέλυαν απειλές εναντίον του.

Σε ακόμα μία κίνηση εκφοβισμού του φοιτητή, που λίγο έλειψε να ακολουθήσει τη μοίρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, άγνωστοι «νταήδες» έγραψαν με κόκκινο σπρέι στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού του στην Πάτρα την ανατριχιαστική φράση «Όλοι σε θέλουν νεκρό»!

Ο Βασίλης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ΕΚΠΑ όπου σπούδαζε και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο οποίο μεταγράφηκε χρησιμοποιώντας το 10% του βαθμού του από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως καταγγέλλει ότι την περασμένη εβδομάδα είδε γραμμένο στον τοίχο του νέου σπιτιού του τη συγκεκριμένη απειλή, η οποία ακουγόταν και σε ένα άκρως σοκαριστικό τραγούδι που είχαν γράψει για εκείνον οι συμφοιτητές του. Μάλιστα το απαράδεκτο βίντεο βρισκόταν σε δημόσια θέα στο YouTube μέχρι και πριν από έναν μήνα, παρόλο που ο φοιτητής το είχε καταγγείλει στις Αρχές και είχαν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Το βίντεο είναι πλέον ιδιωτικό, όμως δεν έχει κατέβει ακόμη από το διαδίκτυο.

Φ3

«Πριν από μία ώρα ξύπνησα και σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μου αντίκρισα αυτό. Δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά. Όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου έχουν συμβεί, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μετανιώνω για τίποτα από όλα όσα είπα και έκανα. Εμένα δεν με σέβονται, ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένειά μου. Ύστερα από αυτό, το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο» έγραψε στο προφίλ του στο Instagram ο 23χρονος.

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τον τραγικό χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τα καψώνια και το άγριο bullying που δεχόταν ο αδικοχαμένος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούσε πλέον ούτε να βγει από την πόρτα του δωματίου του ή να κάνει ντους με την ηρεμία του!

Ο Βασίλης Τσαρακτσίδης, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο σημείο να θέλει να κάνει και εκείνος κακό στον εαυτό του, είχε μιλήσει τον περασμένο Νοέμβριο για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του όταν ήταν πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά Ευβοίας. Σύμφωνα με όσα είχε πει στο Open, εκείνη την περίοδο δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και κατά μελών της οικογένειάς του, εξυβρίσεις, ταπεινώσεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα οι δράστες ανέβασαν στο διαδίκτυο ένα τραγούδι που, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής ανατριχιαστικά: «Έπρεπε να είσαι νεκρός», «ο πόνος θα είναι αβάσταχτος», «θέλει να σε δείρει όλη η σχολή», «φύγε από τη χώρα», «μην πατήσεις το πόδι σου, όλοι σε θέλουν νεκρό», «θα φας ξύλο, σφαλιάρες όταν έρθεις», «μακάρι να σε φάνε ζώα», «νομίζεις ότι όλο αυτό είναι για πλάκα, αλήθεια δεν σε θέλουμε»! Όπως τόνισε ο Βασίλης, με αφορμή την τελευταία εξέλιξη κατέθεσε στις αρχές Οκτωβρίου μήνυση κατά γνωστού ατόμου, όμως η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...