Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Συνελήφθη λάθος άνθρωπος για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Σαλόνικ και της πρώην Μις Ρωσία

Μέγα φιάσκο

Απίστευτη γκάφα διέπραξε η ΕΛ.ΑΣ. όταν ανακοίνωσε τη σύλληψη του 48χρονου Γεωργιανού το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 36χρονου Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σαλόνικ και της Μις Ρωσία Σβετλάνα Κότοβα το 1997.

Ο Γεωργιανός ήταν τελικά καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών και δεν είχε καμία σχέση με τη διπλή δολοφονία, οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί της οποίας έχουν συλληφθεί εδώ και χρόνια στην Ισπανία!

Ο 48χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη από τη Λάρνακα και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, καθώς είχαν ενημερωθεί από την Interpol Κύπρου ότι ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία του Σαλόνικ. Ο Γεωργιανός, που είχε ελληνική ταυτότητα από το 2000 με όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία και υποστήριξε ότι είχε ταξιδέψει από την Κύπρο για να παρευρεθεί σε μια κηδεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Αλεξάντερ Σαλόνικ και της καλλονής φίλης του ήταν ο Ρώσος κακοποιός Σεργκέι Μπουτόριν με το ψευδώνυμο «Οσια», ο οποίος έχει ομολογήσει και βρίσκεται φυλακισμένος στη Ρωσία, όπου έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για 30 εκτελέσεις. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια μεγάλη παρεξήγηση, καθώς στον φάκελο του Ρώσου μαφιόζου είχε καταχωριστεί το αποτύπωμα του Γεωργιανού, ο οποίος κατηγορούνταν για υποθέσεις ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να προκύψει η εμπλοκή του στη δολοφονία!

Η μυθιστορηματική ζωή και το άδοξο τέλος του Αλεξάντερ Σαλόνικ θα μπορούσαν να εμπνεύσουν σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Γεννημένος στο Κουργκάν των Ουραλίων στη Σοβιετική Ενωση, έγινε γνωστός με τα προσωνύμια «Μέγας Αλέξανδρος» και «Σάσα ο Μακεδόνας», λόγω της ικανότητάς του να εξουδετερώνει με απόλυτη επιτυχία όλους τους «στόχους» του, όπως ο Έλληνας στρατηλάτης. Από μικρός είχε κλίση στις πολεμικές τέχνες, έτσι μετά το σχολείο υπηρέτησε στον Κόκκινο Στρατό ως μέλος πληρώματος τανκ στις σοβιετικές δυνάμεις της Ανατολικής Γερμανίας και μετά το τέλος της θητείας του πέρασε από τις τάξεις της αστυνομικής ακαδημίας.

Το 1987 συνελήφθη για βιασμό και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών. Όμως, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησης με τη δεύτερη σύζυγό του δραπέτευσε πηδώντας από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Ύστερα από αρκετούς μήνες συνελήφθη 190 χιλιόμετρα βόρεια του Kουργκάν και επέστρεψε στη φυλακή, από την οποία δραπέτευσε ξανά και επέστρεψε στο Κουργκάν, όπου ξεκίνησε νέα «καριέρα» ως πληρωμένος εκτελεστής της τοπικής μαφίας. Μία από τις πρώτες «δουλειές» του ήταν να βγάλει από τη μέση τον «νονό» αντίπαλης συμμορίας το 1990, ενώ ακολούθησαν πολλές ακόμη δολοφονίες, με αποτέλεσμα να φτάσει να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος εκτελεστής της ρωσικής μαφίας!

Ύστερα από αλλεπάλληλες συμπλοκές με τη μοσχοβίτικη Αστυνομία ήρθε στην Ελλάδα, και στις 25 Ιανουαρίου του 1997 εγκατέστησε στη βίλα του στο Λαγονήσι με το 19χρονο μοντέλο και πρώην Μις Ρωσία Σβετλάνα Κότοβα. Στις 30 Ιανουαρίου μέλη της μαφίας του Κουργκάν επισκέφθηκαν το ζευγάρι.

Την επόμενη ημέρα ο Σαλόνικ βρέθηκε στραγγαλισμένος με καλώδιο σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, μαζί με έναν σάκο με όπλα, περούκες, σφαίρες και εισιτήρια για την Ιταλία, όπου ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για… συμβόλαιο θανάτου! Στις 2 Φεβρουαρίου αστυνομικοί εντόπισαν το τεμαχισμένο πτώμα της άτυχης Ρωσίδας μέσα σε μία βαλίτσα και ένα σακβουαγιάζ, σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του συντρόφου της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...