Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Ο «Δρ. Θάνατος» τον άφησε ανάπηρο: «Πονούσα σαν να με σούβλιζαν…»

Κατάθεση-σοκ μάρτυρα από τη Ρόδο που έπεσε στα χέρια του «Δρ. Χάρου» και τριών συνεργατών του

Του έταξε ότι θα τον κάνει να παίζει μπάλα και τον άφησε ανάπηρο 85% έπειτα από χειρουργική επέμβαση! Σοκάρει άλλη μία μαρτυρία για τη δράση του ψευτογιατρού «Δρ Κόντος» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου δικάζεται για τον θάνατο 12 καρκινοπαθών, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών.

Ο μάρτυρας, κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, διηγήθηκε χθες στο δικαστήριο την περιπέτειά του μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σε ιδιωτική κλινική από τον ψευτογιατρό και τρεις συγκατηγορούμενούς του γιατρούς, που του αφαίρεσαν ένα πλευρό και του έβαλαν ένα σιδερένιο «κλωβό», για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που είχε στη σπονδυλική στήλη. Oμως, αντί να γίνει καλά και να παίζει ακόμα και… μπάλα, όπως του είχαν υποσχεθεί, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 85%!

Ατύχημα με αλεξίπτωτο

Ο παθών είχε υποστεί τον Ιούνιο του 2014 σοβαρό ατύχημα με αλεξίπτωτο. Τότε υποβλήθηκε σε σπονδυλοδεσία και έμεινε τρεις μήνες στο νοσοκομείο. Ο γιατρός τού είχε πει ότι θα μείνει με αυτά τα προβλήματα για όλη του τη ζωή. Τον Μάρτιο του 2018 γνώρισε τον «Δρα Θάνατο» και τους συνεργούς του γιατρούς, που του αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι θα έχει μία φυσιολογική ζωή μετά τη χειρουργική επέμβαση. Έτσι ακολούθησε τις οδηγίες του και στα τέλη Σεπτεμβρίου πήγε στην κλινική για να χειρουργηθεί.

«Hρθε στο σπίτι του γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ, αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή. Μου είπε “στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική”. Πήγαμε στο γραφείο του Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί “έχεις πάθει αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα”. Μου είπε “να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα”…» κατέθεσε ο μάρτυρας και περιέγραψε την περιπέτειά του μετά τη χειρουργική επέμβαση.

«Ξύπνησα στις 4 το απόγευμα στην Εντατική. Ο πρώτος που με επισκέφθηκε ήταν ο ψευτογιατρός με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο ψευτογιατρός μου είπε “όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα”. Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το νεφρό!» κατέθεσε.

Oπως ανέφερε ο μάρτυρας, ο ψευτογιατρός τού ζήτησε 50.000 ευρώ και ο ασθενής έδωσε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο. «Στις 16 του μήνα βγήκα από την κλινική με φρικτούς πόνους. Μου είχαν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν ότι θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο ψευτογιατρός, να πρήζομαι, να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη τραβούσα! Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ. Ήμουν χάλια, ζωντανός νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα 40 πυρετό. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα» περιέγραψε.

«Όλα γίνονται, εγώ θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα»

«Καταπέλτης» ήταν ο ασθενής που έμεινε ανάπηρος ύστερα από επέμβαση στον θώρακα για τους συγκατηγορούμενους γιατρούς του «Dr Kontos», οι οποίοι ήταν μέλη της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, η πρώτη επαφή μαζί τους έγινε μέσω ίντερνετ, όταν βρήκε έναν γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού.

«Ήταν τέσσερα άτομα απέξω και ο κύριος κατηγορούμενος με πολιτικά ρούχα. Μου είπε ότι είναι ο συνεργάτης Δ.Π. και πως είναι χειρουργός ορθοπεδικός. Δεν χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Αμερική. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε “όλα γίνονται, εγώ θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα”. Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε e-mail με οδηγίες. Έτρωγα για έξι μήνες γαϊδουράγκαθο, χόρτα και έπαιρνα καθημερινά 12 χάπια. Μου είπε ότι μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου μού είπε να κάνω αξονική και μαγνητική» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Στην ομάδα γιατρών ήταν κι ένας πρώην υπουργός, συγκατηγορούμενος του ψευτογιατρού στην υπόθεση. «Ο πρώην υπουργός μού είπε πως θα κάνω μια πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει τον θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω» κατέθεσε.

Όμως, η κατάσταση χειροτέρεψε μετά την επέμβαση. «Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο» επεσήμανε ο μάρτυρας.

Επίσης, ανέφερε πως ο ψευτογιατρός τού είπε ότι υπήρχαν και κάποια χάπια από την Αγγλία, που κάνουν 15.000 ευρώ, αλλά ο μάρτυρας του απάντησε πως δεν έχει αλλά χρήματα να του δώσει.

«Του είχα πει ότι, εάν περπατήσω, θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει “με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει τι θα γίνει;”. Του απάντησα “όταν περπατήσω, θα σ’ το δώσω”…».

Κλείνοντας την κατάθεσή του ο παθών, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα μετά τη χειρουργική επέμβαση, τόνισε: «Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πώς με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία, αφού ξέρουν ότι δεν θα γίνω καλά; Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ, να τους τα δώσω. Πλέον, έχω αναπηρία 85% εφ’ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν, όπως οι άλλοι γιατροί, ότι δεν γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα τους δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...