Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο εδώλιο Κούγιας και Κουρτάκης – Γιατί τους μήνυσε ο Στηβ Κακέτσης

Ο επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης τους μήνυσε για υποκλοπή ιδιωτικής συζήτησης

Δικάζονται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, ύστερα από μήνυση του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, καθώς ο δικηγόρος κατηγορείται πως υπέκλεψε ιδιωτική τους συζήτηση για να παρουσιαστεί ως δήθεν σκευωρία η εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Ο εκδότης παρουσίασε την ιδιωτική συνομιλία Κούγια – Κακέτση σε δημοσίευμα του site των «Παραπολιτικών» στις 7/9/2017, λίγους μήνες πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του για τα 2.000.000 ευρώ που έδωσαν στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, μετέπειτα καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για το φορτίο του λευκού θανάτου από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα.

Σε ηχογραφημένη συνέντευξη και δηλώσεις του ο Αλ. Κούγιας αναφερόταν στην ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον Στηβ Κακέτση, λόγω της ιδιότητάς του ως ενός εκ των χειριστών της δικαστικής υπόθεσης με την εκμισθώτρια του ακινήτου όπου στεγάζεται η επιχείρηση του κ. Κακέτση.

Μάλιστα οι Κουρτάκης και Κούγιας κατέθεσαν το παράνομο ηχητικό απόσπασμα στον πρώην εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος διεξήγαγε έρευνα ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Β. Μαρινάκη για τις τυχόν ευθύνες της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1». Όμως δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Ο εισαγγελέας Π. Μπρακουμάτσος κάλεσε τον Στηβ Κακέτση, ο οποίος κατέθεσε πως ο Αλέξης Κούγιας δεν είχε άδεια να ηχογραφήσει και να παρουσιάσει ιδιωτική τους συνομιλία περί της δήθεν σκευωρίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός αρχειοθέτησε την έρευνα κατά της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, η οποία λίγους μήνες αργότερα άσκησε κακουργηματικές διώξεις για τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν στον Ευθ. Γιαννουσάκη, μετέπειτα καταδικασθέντα για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο.

Στη συνέχεια ο Στηβ Κακέτσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των Κούγια και Κουρτάκη, οι οποίοι διώκονται για παράβαση του άρθρου 370Α παρ. 2 και παρ. 3, αντιστοίχως, για την παράνομη υποκλοπή της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία χωρίς τη συναίνεσή του. Επιπλέον ο Κακέτσης καταγγέλλει πως πιέστηκε για να καταθέσει για δήθεν σκευωρία σε βάρος του Μαρινάκη ενώπιον του πρώην Εισαγγελέα Π. Μπρακουμάτσου, ενοχοποιώντας τρίτα πρόσωπα. Μάλιστα, τονίζει ότι θα του έδιναν αμοιβή άνω του 1.000.000 ευρώ!

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά διακόπηκε λόγω δικαιολογημένης απουσίας του δικηγόρου του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, Νίκου Αγαπηνού, στα δικαστήρια της Αθήνας. Στο ακροατήριο ήταν παρών ο μηνυτής επιχειρηματίας και ο Αλέξης Κούγιας, ενώ απών ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης, που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισής του.

Στο ακροατήριο ήταν παρών και ο δικηγόρος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος ζήτησε να παρασταθεί για την υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς, σύμφωνα με το επίδικο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ο πελάτης του φέρεται ότι εμπλέκεται στη δήθεν σκευωρία.

Το δικαστήριο διέκοψε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα ως προς το αίτημα του δικηγόρου πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Στη δίκη προεδρεύει η πρόεδρος Εφετών Ευγενία Μπιτσακάκη, η οποία θα δικάσει μαζί με τους εφέτες Αναστάσιο Αναστασίου και Δημήτριο Καβαλλάρη. Ο κ. Καβαλλάρης έχει ασχοληθεί με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που αθώωσε με «ελαχιστότατες αμφιβολίες» τον παράγοντα του Ολυμπιακού Αιμίλιο Κοτσώνη.

Για την απαλλαγή του κατηγορουμένου αλλά και τα ελαφρυντικά που δόθηκαν στους καταδικασθέντες έχει ασκηθεί αναίρεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Και μία λεπτομέρεια: Μετά τις διώξεις σε βάρος των Κούγια και Κουρτάκη και το φιάσκο με τη δήθεν σκευωρία το site των «Παραπολιτικών», το ηχητικό της συνομιλίας Κακέτση – Κούγια κατέβηκε από το διαδίκτυο…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...