Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στην ανακρίτρια με ντοκουμέντα η Γεωργία Μπίκα με ντοκουμέντα

Κατάθεση Νο 4 για τη Γεωργία Μπίκα! Ο συνήγορός της προσκόμισε sms και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με τον «φίλο» της

Με τα βλέμματα στραμμένα πάνω της η 24χρονη Γεωργία Μπίκα προσήλθε χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, προκειμένου να δώσει την τέταρτη κατά σειρά κατάθεση στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.

Διαβάστε επίσης: Βιασμός 24χρονης: Ο Βασίλης Λεβέντης «σπάει» τη σιωπή του

mpika anakritria viasmos ntokoymenta

Στο πλευρό της ήταν ειδικευμένη ψυχολόγος η οποία συνεργάζεται μαζί της στο κομμάτι της «ανάκτησης μνήμης», προκειμένου να θυμηθεί τα πρόσωπα όσων συμμετείχαν στην αποτρόπαια πράξη του βιασμού της.

Διαβάστε επίσης: Οι καταθέσεις των αδελφών Λεβέντη και των άλλων rich kids για τη νύχτα του βιασμού

mpika anakritria viasmos ntokoymenta

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Βασίλης Λεβέντης: Πόζαρε με καμάρι να διαβάζει εφημερίδα που έγραφε ότι βίασε την 24χρονη

Η χθεσινή δίωρης διάρκειας κατάθεση της κοπέλας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς φαίνεται ότι σταδιακά αποκαθίστανται η μνήμη και η αντίληψή της για όσα συνέβησαν στο πάρτι της φρίκης, αφού αρχικά ήταν αδύνατον να θυμηθεί. Επιπλέον, ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας προσκόμισε στην ανακρίτρια τις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον «φίλο» της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το επόμενο πρωί στοιχεία που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώνουν την καταγγελία.

Διαβάστε επίσης: Κύκλωμα μαστροπείας με πλουσιόπαιδα: Το «ψάρεμα» ανυποψίαστων κοριτσιών και ο βιασμός στο δωμάτιο 602

mpika anakritria viasmos ntokoymenta

«Η Γεωργία προσκόμισε νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν όσα κατήγγειλε, όσα κτηνώδη βίωσε στο ξενοδοχείο. Η Γεωργία μίλησε με θάρρος και με το κεφάλι ψηλά. Δεν υπάρχουν αντιφάσεις στις καταθέσεις της» ανέφερε ο κ. Ζιώγας κατά την έξοδο από το γραφείο της ανακρίτριας, ενώ η Γεωργία δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Βιασμός 24χρονης – Συγκινεί η μητέρα του αδικοχαμένου αρραβιωνιαστικού της: «Έχει τη στήριξη και την αγάπη μας»

Ο κ. Ζιώγας συμπλήρωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές, ωστόσο άφησε αιχμές για την καθυστέρηση της διενέργειας των τοξικολογικών εξετάσεων και ειδικά της εξέτασης αίματος.

«Περιμέναμε ότι θα είχαμε σήμερα (σ.σ.: χθες) τα αποτελέσματα του αίματος και του DNA, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αλλάξουν οι κατηγορίες, να γίνουν βαρύτερες και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη φυλακή ως προφυλακιστέοι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν όσα κατήγγειλε η Γεωργία. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, αλλά έπρεπε να είχε ληφθεί και αίμα» είπε και πρόσθεσε ότι η 24χρονη θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας ότι ήταν πολύ σημαντική η παρουσία ψυχολόγου στην κατάθεση, διότι «έδωσε στη Γεωργία έναν άλλον αέρα για να μιλήσει».

Διαβάστε επίσης: Οι καταθέσεις των αδελφών Λεβέντη και των άλλων rich kids για τη νύχτα του βιασμού

mpika anakritria viasmos ntokoymenta

Χθες, κατέθεσε στην ανακρίτρια και ο εργοδότης της 24χρονης, καθώς στο σπίτι του έκανε ρεβεγιόν προτού αναχωρήσει για τη σουίτα που μετατράπηκε σε άντρο φρίκης, ενώ ήταν και ο πρώτος άνθρωπος από τον οποίο ζήτησε βοήθεια μόλις ξύπνησε και αντιλήφθηκε όσα της είχαν συμβεί. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταθέσει και ένας φίλος του εργοδότη που πήγε μαζί του στο ξενοδοχείο το επόμενο πρωί, όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία. Εκείνοι την είδαν πρώτοι και έχουν περιγράψει στις Αρχές πως ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και εμφανισιακά εξουθενωμένη. Μάλιστα, τη βοήθησαν να βρει το αυτοκίνητό της, καθώς η ίδια δεν θυμόταν που το είχε σταθμεύσει το περασμένο βράδυ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες μέρες και η κατάθεση της 17χρονης που συνόδευσε τη Γεωργία στο πάρτι και έχει πει ότι κάτι δεν εξελισσόταν ομαλά στην ατμόσφαιρα, τονίζοντας στις ανακριτικές Αρχές πως «εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω», όντας «έκπληκτη από το κλίμα».

Νωρίτερα το πρωί η 24χρονη έδωσε κατάθεση στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, της επιτέθηκε φραστικά με στόχο να την κάνει να σιωπήσει. Αμέσως μετά, έστειλε νέο μήνυμα μπροστά στις κάμερες, σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, να μην κάνουν πίσω.

«Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες που ενδεχομένως έχουν ζήσει αντίστοιχα περιστατικά να μιλήσουν, ώστε να σταματήσουμε τέτοιες καταστάσεις» είπε.

Ελεύθερος μετά την κατάθεσή του ο 33χρονος που προσκάλεσε στο πάρτι τη Γεωργία

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας της Γεωργίας Μπίκα, ο 33χρονος Μάνος Παπαδόπουλος, τον οποίο έχει κατονομάσει ως αυτόν που την προσκάλεσε στο ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας της Εισαγγελίας για κυκλώματα μαστροπείας στην πόλη και διακίνηση ανθρώπων.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας. Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν πως έχουν διαταχθεί και άλλες κλήσεις ατόμων που ενδεχομένως εμπλέκονται στο κύκλωμα, συγκεκριμένα τριών γυναικών και ενός άνδρα που ήταν καλεσμένοι στο πάρτι.mpika anakritria viasmos ntokoymenta

Ο Μάνος Παπαδόπουλος πέρασε το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 13.00 και απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών μέχρι και τις 18.00, οπότε αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως είχε αναφέρει, πάντως, στην προηγούμενη κατάθεσή του για την υπόθεση του βιασμού ο Μάνος Παπαδόπουλος, «περί τις 02.00 κάλεσα τη γνωστή μου Γεωργία Μπίκα, με την οποία είχαμε επικοινωνήσει από το μεσημέρι, και την προσκάλεσα λέγοντας την επωνυμία του ξενοδοχείου και τον αριθμό δωματίου. Τη 02.20 ώρα αφίχθη στο ξενοδοχείο μαζί με μια φίλη της». Επίσης, αναφέρεται με χρόνους, περιγράφει την αποχώρηση της 24χρονης και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια: «Περί ώρα 03:30, η (…) με τη φίλη της αποχώρησαν από το δωμάτιο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα και εγώ με τον φίλο μου Κωνσταντίνο Περογιαννάκη. Αποχωρώντας από το δωμάτιο, η Γεωργία μού είπε πως θα φύγει με το αμάξι με τη φίλη της».

Στις δικαστικές Αρχές έχει υποβληθεί αίτημα άρσης απορρήτου επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστούν η παρουσία όσων βρέθηκαν στον χώρο και οι επικοινωνίες μεταξύ τους, ενώ όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση από την καταγγελία της 24χρονης έχουν δηλώσει παρόντες στην ανακριτική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...