Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βιασμός 24χρονης: Τι κρύβει ο λεκές στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα

Οι αναλύσεις DNA στην υπόθεση «σουίτα 602» με τα πλουσιόπαιδα και τον βιασμό

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ενα ακόμη κομμάτι του παζλ της πολύκροτης υπόθεσης βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανακριτικών Αρχών, αφού ολοκληρώθηκε η ανάλυση του DNA. Από την πρώτη εξέταση στα ρούχα της Γεωργίας προέκυψε σπερματική κηλίδα στο μανίκι του ρούχου που φορούσε, αλλά και βιολογικό υλικό σε μέρος του ρούχου της.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα όσο και στον ίδιο. Εντούτοις δεν εντοπίστηκε αξιοποιήσιμο βιολογικό υλικό στο εσώρουχο ή το σώμα της που να ανήκει σε άλλο άτομο. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει την εμπλοκή τρίτου προσώπου, του οποίου όμως δεν βρέθηκε γενετικό υλικό.

Με βάση το στοιχείο αυτό θα κατευθυνθεί στο εξής η πορεία των ερευνών, τη στιγμή που οι Αρχές εξετάζουν ήδη τα κινητά τηλέφωνα των τεσσάρων νεαρών της «παρέας της Αθήνας», δηλαδή των Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη και του Βασίλη Τραφαλή, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες ή μηνύματα που να συνθέτουν το σκηνικό όσων συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο πολυτελές δωμάτιο όπου εκτυλίχθηκε το σκηνικό της φρίκης.

Την ίδια ώρα, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας βρίσκονται πλέον στα χέρια της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Πλέον εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης που αφορά το εύρος του αλκοόλ στο αίμα της και αναμένεται να βγουν από εργαστήριο της Ελβετίας, ξετυλίγοντας πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης. Ο δικηγόρος της Γεωργίας, Αθανάσιος Ζιώγας, σε δηλώσεις του τόνισε πως εκείνο που επιθυμεί η 24χρονη είναι να λάμψει η αλήθεια και οι υπεύθυνοι να πάνε στη φυλακή.

mpika anakritria viasmos ntokoymenta

«Για εμάς, η βία είναι αποδεδειγμένη. Φαίνεται από την ιατροδικαστική έκθεση ότι υπάρχει βία και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να επιβεβαιωθεί. Μία ολόκληρη κοινωνία και χώρα αγωνιά για τα αποτελέσματα» είπε. Σύμφωνα με τον συνήγορο της 24χρονης, αυτό που αναμένεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι να εντοπιστεί η υπνωτική ουσία, από το ποτό που της έδωσαν. «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση στην προδιαδικασία της υπόθεσης, ο δικηγόρος έκανε σαφές πως όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν ερευνώνται από τις Αρχές και, αν υπάρχουν ευθύνες, θα αναζητηθούν. Αναφορά στις τοξικολογικές εξετάσεις έκανε και ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, διερωτώμενος γιατί υπήρξε τόση καθυστέρηση και γιατί μέρος του δείγματος εστάλη στην Ελβετία.

«Ένα ερώτημα που απασχολεί είναι γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και, δεύτερον, γιατί ένα μέρος του δείγματος έφυγε στην Ελβετία. Εάν κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν στην Ελβετία πιο εξειδικευμένα μηχανήματα, απαντώ πως ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου, σε συνέντευξή του το 2020, είπε ότι προμηθεύτηκε με κονδύλια της περιφέρειας ένα μηχάνημα εξαιρετικά ευαίσθητο, το οποίο ανιχνεύει από την τρίχα το χάπι του βιασμού» ανέφερε. Εκτός από τα νέα στοιχεία, πληθαίνουν και οι μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στο πάρτι, ενώ κατάθεση δίνουν σήμερα ο εργοδότης της Γεωργίας, Χρήστος Καραθανάσης, και ο φίλος του, που κλήθηκαν το επόμενο πρωί από την κοπέλα στο ξενοδοχείο, καθώς και η 17χρονη με την οποία πήγε στο πάρτι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...