Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Στο φως νέες αποκαλύψεις για τον «διάβολο με τα ράσα»

Ο ηθοποιός και θείος του έκφυλου ρασοφόρου Νίκος Βερλέκης ήταν απών από την χειροτονία του

Όταν στις 7 Φεβρουαρίου του 2015 ο Στέφανος Βερλέκης χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Οπλων, όλοι προσδοκούσαν να εισέλθει στις τάξεις της Εκκλησίας ως ένας νέος και με όρεξη ιερωμένος, που θα σταθεί άξιος στον ρόλο του. Γι’ αυτό, άλλωστε, σύντομα του δόθηκε και το οφίτσιο του εξομολογητή.

Ο ίδιος τότε μιλούσε συγκινημένος ενώπιον όλων για τη χειροτονία του και ευχαριστούσε τον επίσης ιερέα πατέρα του Ηρακλή Βερλέκη και τα τέσσερα αδέλφια του που τόσο του στάθηκαν. Δεν είχε παραλείψει να ευχαριστήσει και την παπαδιά του, τη Στεφανία:
«Στέκεται δίπλα μου με αφοσίωση και αγάπη, στηρίζει τις επιλογές μου και αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος στην ανατροφή των παιδιών μας, του… και του… που ο Κύριός μας μάς εμπιστεύθηκε» είχε πει τότε.

Στη χειροτονία του 37χρονου παπα-Στέφανου είχαν έρθει συγγενείς και φίλοι του από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρτα, όχι όμως και ο θείος του, ο καταξιωμένος ηθοποιός Νίκος Βερλέκης, με τον οποίο έχει να βρεθεί εδώ και πολύ καιρό. Απευθυνόμενος στους ιερείς του ναού, ο νέος πρεσβύτερος είχε υποσχεθεί: «Να διακονήσω με ταπείνωση και αυταπάρνηση προς δόξαν Θεού». Όμως χρειάστηκαν μόνο λίγα χρόνια για να συγκλονιστούν τόσο το εκκλησίασμα όσο και ολόκληρη η περιοχή από την καταγγελία ότι το ράσο χρησιμοποιήθηκε σαν «βιτρίνα» για να κρύβει έναν βιαστή και μάλιστα ανηλίκου.

IMG 6091

Ο ιερέας έχει πλέον τεθεί σε αργία, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένειά του έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Τον Ιανουάριο του 2018 ο πατέρας του είχε συλληφθεί όταν αστυνομικοί έκαναν «ντου» στο καφενείο του χωριού του Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Αρτα και τον έπιασαν να παίζει μπαρμπούτι μαζί με άλλους θαμώνες. Τότε είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα όσοι έριχναν τα ζάρια, ανάμεσά τους και ο ιερέας πατέρας του, αλλά τα ευρήματα των αστυνομικών δεν ήταν μόνο τα 1.500 ευρώ που άλλαζαν χέρια πάνω στην πράσινη τσόχα…

Το καφενείο που διατηρούσε μια 49χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη, ήταν στέκι για… σκληρούς και όχι για άβγαλτους τύπους! Ενας από τους «ζαράκηδες» είχε πάνω του ένα τσιγαριλίκι, ενώ ένας 53χρονος που δεν έπαιζε αλλά παρακολουθούσε τους άλλους είχε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 62,8 γραμμαρίων.

Όμως το καφενείο έκρυβε και άλλα «καλούδια» για τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανακάλυψαν και ένα κουτί με 48 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου!

Καθένας αντιλαμβάνεται ότι το συγκεκριμένο καφενείο δεν ήταν το κατάλληλο για έναν ρασοφόρο, εκτός αν είχε πρόθεση να επαναφέρει τους θαμώνες στον δρόμο του Θεού και, ώσπου να το πετύχει, έριξε και ο ίδιος μερικές ζαριές για να δοκιμάσει την τύχη του

Αναφορικά με την καταγγελία για τον βιασμό, ο πατέρας του κατηγορουμένου που πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ τη σύλληψη του γιου του τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Εμφανίστηκε βέβαιος για την αθωότητα του γιου του και μάλιστα ταξίδεψε από την Αρτα για να σταθεί στο πλευρό του σήμερα, που επρόκειτο να απολογηθεί στον ανακριτή.
«Πατέρα μου… παιδί μου, λέγαμε κλαίγοντας. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Μου λέει “από όλα αυτά δεν ισχύει τίποτα” και μου είπε ότι το αποδίδει στο ότι δεν τους έδινα για κάποιες μέρες τρόφιμα» είπε στο Star για τον διάλογο που είχαν οι δυο τους.

Μέσα από τα κρατητήρια ο ιερέας σε αργία Στέφανος Βερλέκης ισχυρίστηκε πως η καταγγελία έγινε για εκδικητικούς λόγους.

«Οταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει» φέρεται ότι ισχυρίστηκε ο 37χρονος ιερέας, όπως μετέδωσε ο Alpha, και συνέχισε:

«Η ανήλικη, είτε επειδή είμαι ένας ιερέας πολύ προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από μένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει».

Ωστόσο, στο τραπέζι της έρευνας έχουν μπει οι καταγγελίες μιας 19χρονης που δήλωσε πως ο παπάς τη δελέασε με χρήματα για να βρεθούν μόνοι, και μιας 33χρονης η οποία υποστηρίζει ότι ο κληρικός τής «την έπεσε» χυδαία λίγες μέρες αφότου είχε γεννήσει το παιδί της.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...