Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Αιχμάλωτοι» 3.500 άνθρωποι στην Αττική Οδό

Τον κακό τους τον καιρό!

Καταστάσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες βίωσαν χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό σε θερμοκρασίες πολικού ψύχους, χωρίς νερό και φαγητό, ακόμη και για περισσότερο από 20 ώρες!

Χθες το πρωί, την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός των προβλημάτων που άφησε πίσω του το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», πολλοί συνάνθρωποί μας εγκλωβίστηκαν εξαιτίας του χιονιά στον πιο… σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας και περίμεναν εναγωνίως να φτάσει η πολυπόθητη χείρα βοηθείας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ως τις 8 το πρωί χθες είχαν απεγκλωβιστεί από την Αττική Οδό 1.800 οχήματα, ωστόσο παρέμεναν εγκλωβισμένα άλλα 1.200, τα περισσότερα εκ των οποίων εγκαταλείφθηκαν από τους οδηγούς τους.

Συνολικά, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν απεγκλωβιστεί με την υποστήριξη του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας 3.500 άνθρωποι, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν εναγωνίως τρόπο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στον προαστιακό της Δουκίσσης Πλακεντίας παρατηρήθηκε τεράστια κοσμοσυρροή από εκατοντάδες απελπισμένους πολίτες κάθε ηλικίας, που δεν δίστασαν να πηδούν πάνω στις ράγες για να βρεθούν στο σωστό ρεύμα κατεύθυνσης, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μία θέση στον έκτακτο συρμό, που έφτασε με καθυστέρηση μισής ώρας και σε… λάθος αποβάθρα! Σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στον σταθμό του προαστιακού στην Κάντζα ήταν και ένα βρέφος 19 μηνών, το οποίο δεν είχε φάει ολόκληρη την ημέρα!

Για τις εικόνες ντροπής που καταγράφηκαν χθες στον προαστιακό πήρε θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ο οποίος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν στα σπίτια τους αυτοί οι άνθρωποι».

Ενδεικτικό της απίστευτης ταλαιπωρίας που υπέστησαν πολλοί συμπολίτες μας είναι το γεγονός πως ένας 62χρονος οδηγός, το όχημα του οποίου είχε ακινητοποιηθεί μόλις 1 χλμ. μακριά από τον σταθμό διοδίων της Αττικής Οδού, στο ύψος της Παλλήνης με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητό του και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Ερυθρού Σταυρού!

Η κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό των οδηγών που «κόλλησαν» στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν οχήματα του Στρατού γεμάτα φαντάρους άρχισαν να κατευθύνονται στην Αττική Οδό, προκειμένου να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς σε ασφαλή σημεία και να συμβάλουν στις προσπάθειες καθαρισμού του δρόμου.

Καθʼ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αστυνομίας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των οδηγών και μοίρασαν 1.040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5.000 μπουκάλια νερό. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι εγκλωβισμένοι πολίτες που κατήγγειλαν πως δεν δέχθηκαν την παραμικρή βοήθεια, ούτε από την Αττική Οδό, αλλά ούτε και από την Πολιτεία. Τελικά, νωρίς χθες το πρωί άρχισαν να μετακινούνται στη ΛΕΑ της Αττικής Οδού με ειδικά μέσα όλα τα οχήματα τα οποία είχαν εγκαταλείψει οι οδηγοί που απεγκλωβίστηκαν, προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά. Με την οργή των πολιτών να ξεχειλίζει για την αδιανόητη ταλαιπωρία τους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, αίτημα που αποδέχθηκε η εταιρία διαχείρισης.

«Σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική, και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα» ανέφερε η Αττική Οδός στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Πάντως, οι τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς θα αποζημιωθούν οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους, που υποχρεώθηκαν σε αδιανόητη ταλαιπωρία, αναμένεται να διευκρινιστούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί και η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες Αρχές.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...