Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Το σεξιστικό εσωτερικό μήνυμα στους εργαζομένους του υπουργείου Πολιτισμού με οδηγίες για τον χιονιά

Μια σούπερ sexy θηλυκή ύπαρξη, με καυτό μίνι, διάφανο καλσόν και τακούνια, βάζει αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό της, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς». Με τη φωτογραφία δεξιά συνοδευόταν το εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους εργαζομένους του υπουργείου Πολιτισμού την περασμένη Δευτέρα με οδηγίες προστασίας για τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα.

Θορυβημένοι από το εν λόγω «σεξιστικό ολίσθημα» του ΥΠΠΟΑ, οι ιθύνοντες του εργατικού σωματείου «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο υπουργείο Πολιτισμού» έβγαλαν στη φόρα μέρος του εν λόγω μηνύματος, εξηγώντας σε σχετική ανακοίνωσή τους πως στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» χρησιμοποιήθηκε η επίμαχη φωτογραφία.

«Όχι, δεν εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από συντηρητισμό, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε και να είμαστε και φοβερές οδηγοί, αλλά γιατί φοβόμαστε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία επιλέχθηκε για να τραβήξει την προσοχή μέσω ενός απαράδεκτα σεξιστικού εικονογραφικού λόγου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Φ2 2022 01 27T102549.578

«Προφανώς δεν περιμέναμε να γνωρίζουν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη σχετική συζήτηση για τη θέαση του γυναικείου σώματος ως αντικειμένου και τη σεξουαλική αντικειμενοποίησή του που συμβάλλουν στην κουλτούρα του βιασμού… Και λέμε “προφανώς”, όχι με στωικότητα αλλά με θυμό και οργή, γιατί ειδικά το συγκεκριμένο υπουργείο θα έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό, που σημαίνει αξίες ισότητας, συμπεριληπτικότητας και πλουραλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία των δεκάδων γυναικοκτονιών στη χώρα και των καθημερινών αποκαλύψεων για βιασμούς και παραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών» προσθέτουν οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο υπουργείο Πολιτισμού», κλείνοντας την ανακοίνωσή τους με μια σκληρή αιχμή προς τη Λίνα Μενδώνη. «Βέβαια, σε ένα υπουργείο που η υπουργός του έχει γίνει viral από τις φωτογραφίες της με εμπλεκομένους σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών σκανδάλων, τι άλλο να περιμένουμε…»

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι το εν λόγω μήνυμα εστάλη από υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση και για τον οποίο ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία. Νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου με ανακοίνωσή της αποδοκίμασε τη στάση της Λίνας Μενδώνη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν είναι οι γυναίκες προϊόντα επικοινωνίας. Δεν είναι τα πάντα βορά στην επικοινωνία. Δεν είναι ΑΥΤΟ επικοινωνία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...