Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Βομβαρδισμένο τοπίο από έκρηξη σε εξαώροφο κτίριο της Συγγρού

Γιατί λαχτάρισαν ο Καμμένος και η σύζυγός του

Ακόμη και μία δέσμη από ρουκέτες θα προκαλούσε μικρότερη ζημιά από όση προκάλεσε η έκρηξη στο εξαώροφο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3, που διέλυσε μια ολόκληρη περιοχή σε ακτίνα 200 μέτρων, ευτυχώς με μόνον έναν τραυματία! Ο τρομακτικός κρότος συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας στις 6.45 το πρωί και έκανε τους κατοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους έντρομοι.

Η Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο, εκκένωσε την περιοχή υπό τον φόβο νέων εκρήξεων, καθώς αρχικά ήταν άγνωστη η αιτία. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, ενώ στο μεταξύ από το κτίριο όπου έγινε η έκρηξη το ΕΚΑΒ παρέλαβε έναν 78χρονο και τον μετέφερε στο Λαϊκό Νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ο ιδιοκτήτης μιας σχολής χορού που ενημέρωσε τις Αρχές για τον ηλικιωμένο περιέγραψε πως η επιχείρησή του διαλύθηκε: «Έχει ανοίξει μία πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα».

Οι εικόνες στη γύρω περιοχή μαρτυρούν την ένταση της έκρηξης. Κτίρια και αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια ακόμα και σε απόσταση 200 μέτρων. Το ευτύχημα ήταν ότι, λόγω της έκτακτης αργίας, δεν λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις κι έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα. Ενας ταξιτζής που περνούσε από το σημείο της έκρηξης έχοντας επιβάτη δήλωσε πως το όχημά του υπέστη μεγάλες ζημιές. «Μας σήκωσε λίγο στον αέρα» είπε σοκαρισμένος.

Screenshot 3

Είναι ενδεικτικό ότι στο διπλανό κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού 1, όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο της Ελενας Τζούλη, κατέρρευσαν ακόμα και οι τοίχοι! Τις ζημιές είδε πηγαίνοντας στο γραφείο και ο σύζυγος της δικηγόρου, πρώην υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Η απέναντι πολυκατοικία, στην οποία διαμένουν ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η σύζυγός του Λίνα Πρίντζου, τραντάχτηκε για τα καλά και το σπίτι τους υπέστη ζημιές. «Η έκρηξη έγινε ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία μας! Ηταν τρομακτική! Οπως μας είπε ο πυροτεχνουργός, ήταν τέτοιο το κύμα που θα μπορούσε να μη ζούσαμε. Διαλύθηκαν κουφώματα και ψευδοροφές. Είναι σαν να μας βομβάρδισαν, αλλά ευτυχώς είμαστε όλοι καλά, άνθρωποι και σκυλιά!» έγραψε στην ανάρτησή της η Λίνα Πρίντζου. «Πετάχτηκα από το κρεβάτι, μένω ακριβώς δίπλα. Λέω “σεισμός”. Είδα τις ζημιές στο άλλο σπίτι που έχω αρκετά κοντά» ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής λίγο μετά την έκρηξη.

6188 ELENA TZOYLI PANOS KAMENOS 2712020

Από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί και πυροσβέστες, κατέληξαν ότι το πιθανότερο αίτιο ήταν η διαρροή αερίου. Εξάλλου, όπως είπε και ο ηλικιωμένος τραυματίας στους πυροσβέστες, από χθες μύριζε έντονα αέριο στο διαμέρισμα και το πρωί, μόλις ξύπνησε και πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως, έγινε η έκρηξη. Στο ισόγειο του κτιρίου στεγαζόταν κατάστημα βιολογικών προϊόντων, στον ημιώροφο, όπου και προκλήθηκε η έκρηξη, ήταν το διαμέρισμα του 78χρονου και οι υπερκείμενοι όροφοι είναι υπό ανακαίνιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...