Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σοκάρει η άγρια δολοφονία 19χρονου φιλάθλου του Άρη με δρεπάνι από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη

Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο...

Το τυφλό μίσος που καλλιεργείται από τους ενορχηστρωτές του χουλιγκανισμού όπλισε το χέρι ανεγκέφαλων νεαρών με ένα δρεπάνι, με το οποίο έκοψαν το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως όλα δείχνουν, ο νεαρός φίλαθλος του Αρη, που έπεσε θύμα του άγριου εγκλήματος, βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο, αφού οι μαρτυρίες κατατείνουν ότι ποτέ δεν είχε εμπλακεί σε οπαδικές διαφορές.

Ο Άλκης αγαπούσε το ποδόσφαιρο και ήταν και ο ίδιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Παρακολουθούσε όποτε μπορούσε την ομάδα του, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά της ηλικίας του, όμως ο δρόμος του διασταυρώθηκε με τους λίγους που αντλούν τον λόγο της ύπαρξής τους από την οπαδική βία.

Ο 19χρονος από τη Βέροια, γιος στρατιωτικού, ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, που είχε επισκεφθεί έναν φίλο του στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με άλλους τρεις φίλους τους περπατούσαν αμέριμνοι λίγο μετά τη 1 χθες τα ξημερώματα στους δρόμους της περιοχής του Χαριλάου. Στη συμβολή των οδών Γαζή και Πλαστήρα, κοντά στο γήπεδο του Αρη, σταμάτησαν δίπλα τους δύο αυτοκίνητα με άγνωστο αριθμό νεαρών χούλιγκαν που περικύκλωσαν την παρέα.

Δύο από τους φίλους του Αλκη πρόλαβαν να φύγουν τρέχοντας, όμως ο ίδιος, ένας συνομήλικός του και ένας 18χρονος βρέθηκαν στο στόχαστρο των αδίστακτων δολοφόνων. Οι δράστες τούς ρώτησαν τι ομάδα είναι και πριν καλά καλά προλάβουν τα παιδιά να απαντήσουν, δέχτηκαν ομαδική επίθεση από τους αγνώστους που τα χτυπούσαν με μανία με το δρεπάνι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα!

Μέσα σε δευτερόλεπτα οι θρασύδειλοι δολοφόνοι είχαν καταφέρει το μοιραίο χτύπημα κοντά στη βουβωνική χώρα του Αλκη, που σωριάστηκε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, και τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντάς τον ημιθανή. Το παλικάρι κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά από την ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ οι φίλοι του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» μαχαιρωμένοι, ευτυχώς όμως χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

«Το παιδί είχε τραύματα στα κάτω άκρα από τα οποία έχασε πολύ αίμα. Εκτός όμως από αυτά είχε και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πέθανε από τον συνδυασμό των τραυμάτων» αποκάλυψε στο Sputnik.gr η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση που διενήργησε τη νεκροτομή.

«Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο…» άκουσε ένας κάτοικος της περιοχής ένα από τα παιδιά να λέει στους δράστες. Ίσως να ήταν και τα τελευταία λόγια του Αλκη… «Ενα παιδί ήταν ξαπλωμένο κάτω και γύρω του είχε πάρα πολλά αίματα. Ηρθαν δύο ασθενοφόρα μετά που πήραν τα δύο παιδιά» περιέγραψε ένας καταστηματάρχης της περιοχής, που παρέδωσε στους αστυνομικούς το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που διαθέτει.

Το δρεπάνι που εικάζεται ότι έκοψε το νήμα της ζωής του 19χρονου βρέθηκε έπειτα από λίγες ώρες πεταμένο σε απορρίμματα λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάνουν από χθες συνεχείς προσαγωγές ατόμων που κινούνται μέσα στον αιματοβαμμένο κύκλο της οπαδικής βίας, ενώ συλλέγουν υλικό από κάμερες της περιοχής. Την ίδια ώρα, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλκης περαστικοί άφηναν κεράκια, λουλούδια, σημειώματα αποχαιρετισμού, κασκόλ και φανέλες του Αρη. «Rest in peace» γράφει μια από τις κάρτες στα λουλούδια που άφησαν, δηλαδή «αναπαύσου εν ειρήνη».

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι χαροκαμένοι γονείς, η αδελφή, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας και του Αλκη επρόκειτο να τον αποχαιρετήσουν για πάντα και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στα Κοιμητήρια Βέροιας.

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού. «Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος» πρόσθεσε και κάλεσε τις αστυνομικές Αρχές να εντοπίσουν τους δολοφόνους.

Η Super League με ανακοίνωση ζητά «οι αρμόδιοι να βρουν τους ενόχους, για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Η δολοφονία του Αλκη είναι η δεύτερη που συνταράσσει τον υγιή αθλητικό χώρο της Θεσσαλονίκης σε διάστημα δύο ετών, έπειτα από αυτήν του Τόσκο Μποζατζίσκι, του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού του Αρη, που έχασε τη ζωή του στις αρχές του περυσινού Ιανουαρίου, όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο μιας παρέας χούλιγκαν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...