Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο σάτυρος αρχαιοφύλακας της Νισύρου έδειχνε πορνογραφικό υλικό στο σπίτι του σε...

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, «φορτωμένος» με βαρύτατες κατηγορίες,...

Τραγωδία στο Μάτι: Υπάρχει και φιλότιμο

Την πυροσβεστική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας...

Σε -φλεγόμενη- καλοκαιρινή τροχιά η Νατάσσα Μποφίλιου

Επειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή...

Με πλούσιο βιογραφικό ο 23χρονος που σκότωσε τον 19χρονο Άλκη – Υπόδικος για μαχαίρωμα το 2019

Ο Αλβανός σφαγέας του Αλκη

Σεσημασμένος για την αιματηρή συμπλοκή πριν από τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στον Βόλο το 2017, αλλά και υπόδικος για επίθεση και τραυματισμό με μαχαίρι το 2019 είναι ο 23χρονος Αλβανός δολοφόνος του Αλκη Καμπανού.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος, αν και θεωρείται από τους πιο βίαιους χούλιγκαν της Θεσσαλονίκης!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης είχαν ταυτοποιήσει τον 23χρονο Afksendos Carciu ως κάτοχο ενός BMW στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Αλκη και των δύο φίλων του, 18 και 20 ετών. Μάλιστα, είχε καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό να μπαινοβγαίνει σε δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν οι περίπου 10 χούλιγκαν που επιτέθηκαν απρόκλητα στους τρεις νεαρούς.

Διαβάστε επίσης:Η Ρούλα Κορομηλά συγκλονίζει: «Η ψυχή μου έχει παγώσει»

Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν πεταμένο δίπλα σε έναν κάδο απορριμάτων το καράμπιτ (μαχαίρι με μεγάλη κυρτή λεπίδα που μοιάζει με δρεπάνι) με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος Αλκης. Σε οπτικό υλικό από άλλη κάμερα έχει καταγραφεί να το κραδαίνει ο Αλβανός μακελάρης, τον οποίον, μάλιστα, αναγνώρισε ένας από τους δύο τραυματίες φίλους του Αλκη σε φωτογραφία που του υποδείχθηκε. Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα από τα δύο οχήματα στα οποία επέβαινε η παρέα των χούλιγκαν παρκαρισμένο πρόχειρα και χωρίς χειρόφρενο, ενδεικτικό της προσπάθειας να εγκαταλειφθεί άμεσα.

Από το απόγευμα της Τρίτης μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού ο Afksendos Carciu ήταν μεταξύ των υπόπτων, καθώς η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης τον είχε σεσημασμένο για οπαδική βία. Στο εξώφυλλο του προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αλβανός χούλιγκαν έχει ένα υβριστικό σύνθημα και στα «αγαπημένα» του το Antifa Tournament.

Συνήθεια

Ο Carciu ήταν υπόδικος για συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ οπαδών το 2019, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατά την οποία είχε τραυματίσει ένα άτομο. Επιπλέον, το 2017 είχε ενεργή συμμετοχή στα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου στην αφύλακτη από την Αστυνομία γέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου είχε φωτογραφηθεί να κραδαίνει μαχαίρι, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτός τραυμάτισε στον θώρακα ένα άτομο που μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Μια και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον νεαρό Αλβανό, είχε εκδοθεί σήμα για την αναζήτησή του και ήταν μία από τις τρεις στοχευμένες προσαγωγές που έκαναν το βράδυ της Τρίτης οι άνδρες της Ασφάλειας. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στη Βέροια η κηδεία του 19χρονου φοιτητή, ο 23χρονος ομολόγησε τη δολοφονία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με την κακουργηματική δικογραφία σε βάρος του.

Ακολούθησαν περισσότερες από 20 προσαγωγές και το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε έφοδος σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 39, όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Φίλων του ΠΑΟΚ, μέλος του οποίου είναι ο 23χρονος Αλβανός. Στον χώρο κατασχέθηκαν σουγιάδες, δεκάδες κράνη, βεγγαλικά και κροτίδες, φτυάρια, σφυριά, δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στην κηδεία του 19χρονου Αλκη Καμπάνου, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Αρη. Τραγικές φιγούρες ήταν ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου παλικαριού, που έφτασαν υποβασταζόμενοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο κοιμητήριο της Βέροιας, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα ξαναδούν το παιδί τους. «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του!» φώναξε κάποια στιγμή ο πατέρας του 19χρονου, ξεσπώντας με αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο πόνο που ένιωθε.

Τη μητέρα του νεαρού κρατούσαν συνεχώς συγγενείς της, για να μην καταρρεύσει. Η χαροκαμένη γυναίκα ήταν αμίλητη την περισσότερη ώρα, αλλά όταν έφτασε η στιγμή να πει το τελευταίο «αντίο» στο σπλάχνο της επαναλάμβανε με δάκρυα στα μάτια: «Καλή αντάμωση να έχουμε, αγόρι μου». Παρηγοριά στις ψυχές των γονιών, των συγγενών και των φίλων του Αλκη ήταν ο επικήδειος λόγος του ιερέα που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία.

«Επειδή ο Θεός θέλει αγγέλους δίπλα του, πήρε τον Αλκιβιάδη για να τον κάνει έναν άγγελο. Στους αγαπητούς σου γονείς, που σήμερα κλαίνε και οδύρονται μπροστά στο φέρετρό σου, θα πρέπει να τους πούμε να μην κλαίνε σαν και εκείνους που δεν έχουν ελπίδα, γιατί έχουν την ελπίδα της αναλήψεως και της αναστάσεως. Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν σε αποχωρίζονται για πάντα. Θα σε αποχωριστούν για λίγο και πάλι θα ξανασμίξουμε στην άλλη ζωή» είπε ο ιερέας, συγκινώντας τους πάντες.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, ανάμεσα στους οποίους και φίλαθλοι των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης που έχουν σοκαριστεί από το αποτρόπαιο γεγονός και θέλουν να βρεθούν οι δολοφόνοι του, έφτασαν στην εκκλησία όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για να αποχαιρετήσουν τον Αλκη κρατώντας λευκά γαρίφαλα. Στεφάνια στην κηδεία έστειλαν, μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ Αρης, ο Α.Σ. Αρης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Θύρα 13, ο αρχηγός ΓΕΣ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, ο πατέρας του Αλκη εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, με τους φιλάθλους να κάθονται μαζί και τα έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...