Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Σεκιουριτάδες καλοί Σαμαρείτες απροστάτευτων γυναικών στον Βόλο

Επιχείρηση security εγγυάται χωρίς κανένα οικονομικό όφελος την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι όποιας γυναίκας αισθάνεται φόβο ή απειλή

Την ώρα που τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας σε βάρος των γυναικών έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας και τα αισθήματα φόβου, ανασφάλειας και προβληματισμού ολοένα και αυξάνονται, μία εταιρία security που δραστηριοποιείται στον Βόλο προχώρησε σε μία ιδιαίτερα συγκινητική δράση, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Mega Safe στέκεται στο πλευρό των γυναικών που νιώθουν απειλή ή κίνδυνο όταν βρίσκονται στον δρόμο, και εγγυάται την επιστροφή τους στο σπίτι τους και μάλιστα… αφιλοκερδώς!

«Η εταιρία λειτουργεί με το ένστικτο. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτήν τη δράση γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με θύματα γυναίκες έξω στους δρόμους. Έτσι, από εδώ και στο εξής όποια γυναίκα νιώσει ότι απειλείται κατά την επιστροφή της στο σπίτι μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα που έχουμε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σπεύδουμε στο σημείο όπου βρίσκεται, ώστε να τη συνοδεύσουμε με ασφάλεια στο σπίτι της» δήλωσε στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Χάρης Μισαηλίδης.

Όπως εξήγησε ο επιχειρηματίας, η δράση αυτή δεν γίνεται επιτηδευμένα και η εταιρία δεν έχει κανένα απολύτως όφελος από αυτήν, παρά μόνο την ηθική ικανοποίηση ότι προσφέρει ασφάλεια σε συνανθρώπους μας.

«Αφορμή για να το ξεκινήσουμε στάθηκε ένα περιστατικό στην πόλη με θύμα μία γυναίκα. Έκτοτε είμαστε στη διάθεση των πολιτών. Καθημερινά από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί οι υπάλληλοι της εταιρίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και με ένα τηλεφώνημα μπορούν να τρέξουν δίπλα στις γυναίκες που κινδυνεύουν και να τις μεταφέρουν στις οικίες τους. Ούτως ή άλλως, τέτοιες ώρες τα οχήματά μας βρίσκονται σε περιπολίες, επομένως η πρόσβαση είναι εύκολη και άμεση» εξήγησε και συνέχισε:
«Δεν ζητάμε τίποτα από τις γυναίκες αυτές, ούτε κάποιο αντίτιμο ούτε να υπογράψουν κάποιο έγγραφο ούτε -εννοείται- να δώσουν χρήματα. Το κάνουμε για να γυρίσουν ασφαλείς στο σπίτι τους, να μη νιώσουν ότι απειλούνται».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μισαηλίδης έκανε σαφές ότι το τελευταίο διάστημα τα αισθήματα φόβου έχουν κορυφωθεί από την πλευρά των γυναικών – και όχι μόνο. «Συμβαίνει πολύ συχνά να προχωράς σε ένα σκοτεινό στενό, σε έναν απομονωμένο δρόμο, και να νομίζεις ότι κάποιος σε ακολουθεί, ενώ στην πραγματικότητα κι εκείνος απλώς επιστρέφει στο σπίτι του. Στον καθένα μπορεί να τύχει αυτό. Όμως αυτού του είδους τα περιστατικά διαφέρουν από εκείνα όπου η γυναίκα κινδυνεύει πραγματικά, απειλείται ή παρενοχλείται, περιστατικά όπου κάποιος της μιλάει, την πλησιάζει ή προσπαθεί να τη βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ εκείνη επιστρέφει από τη δουλειά της.

Σωματική ακεραιότητα

Εμείς θα είμαστε δίπλα της, να την πάμε στο σπίτι της, να τη συνοδεύσουμε μέχρι την πόρτα της, να τη βάλουμε και μέσα, αν χρειαστεί ή αν το ζητήσει η ίδια, προκειμένου να καταλάβει ότι είναι ασφαλής και ότι δεν διατρέχει κίνδυνο. Από την ώρα που δημοσιοποιήσαμε τα στοιχεία μας, ευτυχώς καμία γυναίκα δεν έχει καλέσει επειδή κινδυνεύει και ελπίζω να μη χρειαστεί να βρεθεί κάποια σε θέση που να απειλείται η σωματική της ακεραιότητα» κατέληξε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Σημειώνεται πως οποιαδήποτε γυναίκα που ζει στον Βόλο νιώσει απειλή ή φόβο την ώρα που επιστρέφει στο σπίτι της μπορεί να καλέσει στα παρακάτω τηλέφωνα, τα οποία η ίδια η εταιρία έχει δημοσιοποιήσει, και σε λίγα λεπτά υπάλληλοι με τα οχήματά τους θα σπεύσουν να την προστατεύσουν: 6972111747 – 6998056001.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...