Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

«Πακέτο» από την Ελλάδα στη Γερμανία των παιδόφιλων ασυνόδευτα ανήλικα

Διεθνές κύκλωμα με ορμητήριο και στον Αγιο Παντελεήμονα

Οι Σύροι διακινητές ενός διεθνούς δικτύου παράνομης μεταφοράς ασυνόδευτων ανηλίκων με έδρα στη Γερμανία είχαν εγκαταστήσει ακόμη και «υπνωτήριο» για νήπια με μπέιμπι σίτερ και εικονική «μητέρα» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ως τώρα εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις διακίνησης επτά ασυνόδευτων ανηλίκων και πέντε ενηλίκων από τη Συρία, με πτήση από την Αθήνα προς τη Γερμανία. Την περασμένη Τρίτη προσήχθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι για λαθραία διακίνηση αλλοδαπών για εμπορικούς σκοπούς τέσσερις Σύροι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στον Αγιο Παντελεήμονα τον 41χρονο φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για άλλους πέντε Σύρους. Επίσης αναζητείται η «μητέρα» και στα στοιχεία της έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Για την υπόθεση με την κωδική ονομασία «Operation Hook», εκτενές δημοσίευμα αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα «Bild», μνημονεύοντας τις ενέργειες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Η πληροφορία για τη δραστηριοποίηση του κυκλώματος των δουλεμπόρων που δόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τον Σεπτέμβριο του 2019 αφορούσε την παράνομη μεταφορά στη Γερμανία ενός τρίχρονου κοριτσιού από τη Συρία από μια νεαρή γυναίκα, επίσης συριακής καταγωγής, με πτήση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Aμέσως ενημερώθηκαν οι γερμανικές Aρχές, όμως η αστυνομική επιχείρηση ματαιώθηκε, καθώς λόγω βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του αεροπλάνου προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην Ιταλία, με το κοριτσάκι να μεταφέρεται τελικά στη Γερμανία με άγνωστο τρόπο. Ωστόσο, η 26χρονη Σύρα εντοπίστηκε και από τα στοιχεία της διαπιστώθηκε ότι είναι μητέρα νηπίου και διέμενε νόμιμα στη Γερμανία.

Τέθηκε υπό παρακολούθηση από τους Γερμανούς αστυνομικούς και προέκυψε ότι έκανε τακτικά ταξίδια στην Ελλάδα, όπου αναλάμβανε τις μεταφορές των ανηλίκων. Μάλιστα, εμφανιζόταν ως «μητέρα» τους και τα παιδιά έφεραν διαβατήρια στα στοιχεία του βιολογικού παιδιού της ή άλλων ανηλίκων. Τα έγγραφα εξασφάλιζε ένας 32χρονος Σύρος, ο οποίος παράλληλα παραλάμβανε στη Γερμανία τα νήπια από την 26χρονη ομοεθνή του.

Ο 41χρονος Σύρος αρχηγός του δικτύου εντόπιζε στην Ελλάδα τα ασυνόδευτα παιδιά, ηλικίας 3 έως 7 ετών, και τα φρόντιζε στο νοικιασμένο διαμέρισμα 110 τ.μ. στον Αγιο Παντελεήμονα μια γυναίκα από τη Συρία, ώσπου να αναχωρήσουν για τη Γερμανία. Για τη μεταφορά κάθε ασυνόδευτου ανήλικου η οργάνωση εισέπραττε 4.500 ως 6.000 ευρώ, ενώ χρέωνε από 500 έως 1.200 ευρώ για τη χορήγηση διαβατηρίων σε ενηλίκους.

Οι Σύροι γονείς αποφάσιζαν να στείλουν τα παιδιά στη Γερμανία είτε για «επανένωση» είτε για να τα παραλάβουν συγγενείς τους με νόμιμη διαμονή. Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούσαν ότι ακόμη κι αν κατέληγαν σε δομές φιλοξενίας θα είχαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...