Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Παραδόθηκε ο «Αθηναίος» για τo φόνο του Άλκη

«Πρωτοπαλίκαρο» του συνδέσμου της Θύρας 4 στην Ομόνοια ο 25χρονος που κρυβόταν σε σπίτια

Δεν είχε άλλα περιθώρια να παίζει τη γάτα με το ποντίκι ο 25χρονος «Αθηναίος», τον οποίο είχαν «δώσει» οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη, και χθες παραδόθηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.dolofonia alkis kabanos

Ο 25χρονος, ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα και ήταν γνωστός ως «Αθηναίος», όλες αυτές τις μέρες φαίνεται πως κρυβόταν σε σπίτια φίλων του στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν είχε εντοπιστεί από τις έρευνες που διεξάγονταν σε κάθε πιθανό σημείο στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: «Ράγισαν» καρδιές οι γονείς του

Ο ίδιος θεωρούνταν «πρωτοπαλίκαρο» του συνδέσμου της Θύρας 4 στην Ομόνοια που σφραγίστηκε, καθώς εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν κάθε είδους λοστάρια και άλλα «καλούδια». Είχε συχνή παρουσία και σε εκτός έδρας παιχνίδια ανέβαζε στα social media εικόνες από συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ με άλλους προκειμένου να κομπάζει και να προβάλλει το ηγετικό προφίλ του κακού.

Για να συμπληρωθούν οι συλλήψεις της δολοφονικής ομάδας, απομένουν πλέον ο εντοπισμός και η έκδοση στη χώρα μας του 20χρονου με το ψευδώνυμο «Geri», ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Για αυτόν τον λόγο χθες επρόκειτο να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης ώστε να διαβιβαστεί στις διωκτικές Αρχές της Αλβανίας, με στόχο να εντοπιστεί και να συλληφθεί, αν και σύμφωνα με τον δικηγόρο του 23χρονου Αλβανού που προφυλακίστηκε ο δολοφόνος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι περισσότεροι χούλιγκαν που κρατούνται κατονομάζουν ως δράστη της δολοφονίας τον μη σεσημασμένο 21χρονο Ελληνα που είχε περάσει από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα από τις καταθέσεις των υπολοίπων προκύπτει ένα κυρίαρχο σενάριο ότι ο 23χρονος Afksendos Carciu, ο οποίος συνελήφθη πρώτος, ήταν εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία να βγουν παγανιά αναζητώντας φίλους του Άρη για να τους επιτεθούν και συγκέντρωσε την αγέλη μέσω τηλεφωνημάτων. Έτσι συγκεντρώθηκαν τα άτομα, εξοπλίστηκαν σαν δολοφόνοι, μπήκαν σε τρία αυτοκίνητα (ο οδηγός του τρίτου δεν έχει ταυτοποιηθεί) και βρέθηκαν στο διάβα του Άλκη, ενώ ο ίδιος «επόπτευε» την κτηνώδη επίθεση.

Αυτό που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν οι αστυνομικοί είναι ποιοι από τα ανθρωποειδή της επίθεσης επέφεραν τα θανάσιμα πλήγματα στο παλικάρι, ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς όρμησαν σαν τσακάλια και χτυπούσαν ομαδικά στα τυφλά. Πολλά στοιχεία, βέβαια, θα προκύψουν από την τελική έκθεση στα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων που εξετάζουν τα φονικά όπλα.

Μάλιστα, ένας από τους μαχαιροβγάλτες, ο 22χρονος Αλβανός, κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε στην παλάμη από το μαχαίρι που κρατούσε και, ερωτώμενος από τους αστυνομικούς πώς έγινε, δεν έδινε σαφείς απαντήσεις. Το ίδιο άτομο είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αντίπαλους οπαδούς πριν από έναν χρόνο και από τα χτυπήματα παραλίγο να χάσει το μάτι του, όμως αυτό δεν τον έκανε να βάλει μυαλό.

Στο μεταξύ, οι γονείς του Αλκη, Αρης Καμπανός και Μελίνα Κακουλίδου, και ο ένας από τους φίλους του θύματος πήγαν χθες στην ανακρίτρια προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Μάλιστα, σε μια επίδειξη ήθους ο πατέρας του άτυχου φοιτητή είπε: «Θέλω να κάνω έκκληση για κάποιους που θέλουν να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους έξω από τα δικαστήρια και φώναζαν εναντίον των υπόπτων. Πρέπει να φερθούμε πολιτισμένα, σκεπτόμενα, όχι να βγαίνουμε και να φωνάζουμε, να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Καμπανός, μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στο Open», διέψευσε στην ουσία και όσα είπε ο δικηγόρος τους, Αλέξης Κούγιας, για απειλές στην οικογένειά του: «Δεν ισχύει αυτό. Μένω στη Βέροια, υπάρχουν και αρειανοί και παοκτσήδες. Όχι, δεν με ενόχλησαν, συλλυπητήρια δέχτηκα και από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και τον ευχαριστώ. Δεν φταίνε ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, φταίνε συγκεκριμένα άτομα. Πρέπει να θεραπεύσουμε το απόστημα».

Σήμερα, εν τω μεταξύ, επρόκειτο να οδηγηθεί στην ανακρίτρια η πρώτη ομάδα από τους συλληφθέντες που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τέλος, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ενδέχεται να ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων, που είναι και τα δύο κακουργήματα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...