Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Τρεις γυναίκες από τη Λέσβο αποκαλύπτουν τη παρενόχληση στην εφηβεία τους από εκπαιδευτικό

Απαιτούσε να καθίσουν στα πόδια του και τις χαστούκιζε όταν δεν ενέδιδαν στα «πατρικές» θωπείες

Χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια ώστε να βρουν το θάρρος τρεις γυναίκες να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από καθηγητή τους στη Λέσβο, όταν οι ίδιες έκαναν μαζί του ιδιαίτερα, προκειμένου να περάσουν στις πανελλαδικές.

sexoualiki parenoxlisi

Σήμερα λένε τα πράγματα με το όνομά τους και ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους δεν είναι η εκδίκηση του θύτη, αλλά η ενδυνάμωση όλων των γυναικών κάθε ηλικίας που έχουν δεχτεί παρενόχληση και κακοποίηση. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ο καθηγητής εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους. Πλησίαζε τα κορίτσια στη διάρκεια του μαθήματος, δήθεν ως φίλος και δικός τους άνθρωπος, τις συμβούλευε να μην έχουν σχέσεις με αγόρια και να αφοσιωθούν στο διάβασμα, ενώ την ίδια ώρα άπλωνε τα χέρια του στο σώμα τους χωρίς, φυσικά, τη συναίνεσή τους.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία «βόμβα» – Ρεπόρτερ μεγάλου καναλιού καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση

Κάποιες φορές μάλιστα απαιτούσε τα κορίτσια… να καθίσουν ακόμα και στα πόδια του! Μάλιστα, υπήρξαν και φορές που τις χαστούκιζε γιατί δεν ενέδιδαν στα δήθεν πατρικά του χάδια. Τα ανήλικα, τότε, κορίτσια σοκάρονταν και προσπαθούσαν να σκεφτούν διάφορους τρόπους ώστε να τον εμποδίζουν την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να τις απομονώσει. Μέχρι που κάποια στιγμή δεν άντεξαν άλλο και μίλησαν στις μητέρες τους. Εκείνες, από την πλευρά τους, τις απομάκρυναν από τον καθηγητή, χωρίς να δώσουν έκταση στο ζήτημα.

sexoualiki parenoxlisi

«Είμαστε τρεις ενήλικες γυναίκες, απόφοιτες σχολών θετικών επιστημών με καταγωγή από τη Λέσβο. Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας και παίρνουμε δύναμη η μία από την άλλη για να γνωστοποιήσουμε τη σεξουαλική παρενόχληση που βιώναμε παράλληλα. O συνταξιούχος τότε καθηγητής Φυσικής είχε κοινωνική και διδακτική αναγνωρισιμότητα. Ηταν γνωστό ότι οι μαθητές του είχαν επιτυχίες σε σχολές θετικών επιστημών. Με γνώμονα αυτά, οι γονείς μας τον επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν να μας κάνει ιδιαίτερο μάθημα σε γκρουπ τριών ατόμων».

sexoualiki parenoxlisi

«Ξεκίνησε λέγοντας ότι θέλει να είναι κοντά στους μαθητές του και μας έκανε διάφορες προσωπικές ερωτήσεις, που γίνονταν όλο και πιο άβολες, εστιάζοντας στις σεξουαλικές μας επαφές. Οι ερωτήσεις συνδυάζονταν με αγγίγματα στα επίμαχα σημεία. Εδειχνε σχεδόν εμμονικός, προσπαθώντας να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με το τι μας προκαλούσε διέγερση. Νιώθαμε τόσο άβολα, που φοράγαμε φαρδιά ρούχα ώστε να μην προκαλέσουμε παραπάνω αγγίγματα. Κάποιοι από τους γονείς ήταν ενημερωμένοι, λόγω όμως της κλειστής κοινωνίας δεν κινηθήκαμε νομικά. Για εμάς νομικά έχει παραγραφεί. Ο στόχος μας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η ευαισθητοποίηση σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αν σου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, μη διστάσεις να μιλήσεις, βρες τη δύναμη. Καμία μόνη» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην καταγγελία τους οι τρεις γυναίκες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...