Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Οταν οι διακοπές γίνονται εφιάλτης

Κίνδυνοι που απειλούν την υγεία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυσης και πώς αντιμετωπίζονται

Μετράτε ήδη τις εβδομάδες που σας χωρίζουν από τις διακοπές; Ανυπομονείτε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας που έχουν φτάσει στον πάτο; Το σώμα σας ωστόσο μπορεί να μη συμμερίζεται τις απόψεις σας και η αλλαγή που θα επέλθει στη ρουτίνα σας να το αποσυντονίσει σε τέτοιο βαθμό που να αρχίσει να εμφανίζει ακόμα και προβλήματα.

Αεροπορικά ταξίδια:

Τα αεροπορικά ταξίδια μπορούν να προκαλέσουν πόνους σε δόντια που δεν σας έχουν ξαναενοχλήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αλλαγές υψομέτρου μπορεί να δημιουργήσουν μικρούς θύλακες αέρα μέσα στα σφραγίσματα ή σε σημεία όπου έχει αρχίσει να δημιουργείται φθορά από την τερηδόνα. Αυτός ο αέρας παγιδεύεται σε διαφορετική πίεση από την πίεση της καμπίνας και αυτό προκαλεί τον πόνο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην αναρρίχηση. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς πριν από μια πτήση είναι να έχει έναν οδοντικό έλεγχο, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα αποτρέψει την πιθανότητα. Εξάλλου, ο πόνος που μπορεί να προκληθεί κατά την πτήση είναι πιθανό να υποχωρήσει λίγες ώρες μετά την προσγείωση.

Το στομάχι είναι τρωτό με το που ξεκινάει ένα ταξίδι. Οι μεγάλης διάρκειας πτήσεις μπορούν να επιβραδύνουν την ταχύτητα με την οποία το φαγητό κινείται στο έντερο και και αυτή η αλλαγή, σε συνδυασμό με πιθανή αφυδάτωση στο αεροσκάφος, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.

Ζέστη:

Η ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας στους διαβητικούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται καθώς το σώμα προσπαθεί να ρίξει τη θερμοκρασία τους. Οπότε, όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 25 βαθμών Κελσίου, οι διαβητικοί θα πρέπει να παρακολουθούν πιο συχνά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Ημικρανίες:

Η χαλάρωση μπορεί τελικά να προκαλέσει ημικρανία. Μια εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι οι συνθήκες υψηλής πίεσης που προκαλούνται από τον ζεστό καιρό προκαλούν διαταραχές στον υποθάλαμο, την περιοχή του εγκεφάλου που λειτουργεί ως ο θερμοστάτης του σώματος. Ακόμα και η ναυτία όμως από το ταξίδι μπορεί να πυροδοτήσει ημικρανία. Για να αποφύγετε αυτήν την αιτία, καλό είναι να καθίσετε στο πιο σταθερό σημείο του αεροπλάνου, δηλαδή τις θέσεις που είναι δίπλα στα φτερά του, στο μέσο του πλοίου ή στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου. Επίσης, το να κρατάτε τα μάτια σας κλειστά κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί να βοηθήσει, καθώς η ναυτία προκαλείται κυρίως από τις οπτικές πληροφορίες που έρχονται σε κόντρα με τις πληροφορίες κίνησης που δίνει το σύστημα ισορροπίας των αυτιών (αιθουσαίο).

Τρωτό στα μικρόβια το ανοσοποιητικό

Ακόμα και αν καταφέρατε να περάσετε έναν χειμώνα χωρίς να πάρετε αναρρωτική, αυτή η τύχη μπορεί να τελειώσει με το «καλημέρα σας» στις διακοπές. Ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου ένας στους 30 αρρωσταίνει από διαφορετικά αίτια με το που σταματάει τη δουλειά και μπαίνει σε διαδικασία χαλάρωσης. Μάλιστα έχουν ονομάσει αυτό το φαινόμενο αδιαθεσία άδειας. Μια θεωρία που εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό αναδεικνύει τον ρόλο της αδρεναλίνης. Οταν δουλεύουμε σε πιεστικό πλαίσιο, το σώμα μας παράγει μονίμως ορμόνες του στρες όπως η αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από λοιμώξεις και ιώσεις. Η χαλάρωση αυτών των ρυθμών φέρνει και τις αδιαθεσίες. Η συσσώρευση στρες του περασμένου διαστήματος έχει ρίξει το ανοσοποιητικό και αυτό, απροστάτευτο πια από την κεκτημένη ταχύτητα των ορμονών του στρες, είναι πιο τρωτό στα μικρόβια. Επίσης, η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων στα μέσα μεταφοράς, όπως τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία, αποτελεί εύφορο έδαφος για τη μετάδοση ασθενειών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...