Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Μόλις γέννησα το πρώτο παιδί έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη»

Ο Χάρης Χριστόπουλος και η Αννίτα Μπραντ παραβρέθηκαν στο...

Ο ένας στον άλλον ρίχνουν τις ευθύνες οι δολοφόνοι του Άλκη

Το ίδιο μοτίβο και με τους προηγούμενους «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος» ακολούθησαν και οι άλλοι τρεις χούλιγκαν (δύο 21χρονοι και ένας 23χρονος) που απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια για τη δολοφονία του Αλκη και τον τραυματισμό των φίλων του, και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η μεταφορά τους στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα και από την πλαϊνή είσοδο. Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπήκαν στο δικαστικό μέγαρο και ανάμεσά τους βρισκόταν ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, τον οποίο τα πρώην «συντρόφια» του κατονομάζουν ως το άτομο που κρατούσε το δρεπάνι.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, μετά την απολογία του μέσω του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα, έδωσε άλλη εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι το δολοφονικό χτύπημα δεν το έδωσε το δρεπάνι και έδειξε προς την πλευρά του «Αθηναίου» Αλέξανδρου Βελαλόπουλου. Οπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, ο 21χρονος ανέφερε στην ανακρίτρια ότι είδε ποιος ήταν αυτός ο οποίος σκότωσε τον Αλκη με ένα μαχαίρι και υπέδειξε ότι το έχει πετάξει σε ερημική περιοχή. «Δεν χτυπήθηκε με το δρεπάνι, χτυπήθηκε με μαχαίρι που λέγεται καράμπιτ και δεν έχει βρεθεί. Εχει υποδείξει ότι ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε το πέταξε σε ερημική περιοχή. Ο εντολέας μου χτύπησε έναν που ήταν ο πρώτος που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι» είπε ο κ. Λύτρας.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι με το δρεπάνι χτύπησε έναν φίλο του Αλκη που στη συνέχεια έφυγε και έπειτα του έπεσε το όπλο και δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή. Το δρεπάνι, όπως και όλα τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιήθηκαν, όπως είπε ο κ. Λύτρας, ήταν εξαρχής στα τρία αυτοκίνητα όταν ξεκίνησαν για την καταδρομική επίθεση.

Ο έτερος 21χρονος είπε στην απολογία του: «Εφτασα στο σημείο τελευταίος χωρίς να κρατώ κάποιο αντικείμενο στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας όπου εκεί βρισκόταν ένα από τα θύματα που τραυματίστηκαν, το οποίο χτυπούσε με το κράνος ένας εκ των συγκρατουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον πιάσω με τα χέρια μου και να τον τραβήξω».

Και ο 23χρονος φέρεται ότι είπε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή και ότι χτυπούσε την παρέα του Αλκη με κράνος για να προστατεύσει τους συγκατηγορουμένους του. Στο μεταξύ, ο 20χρονος Roxhers Demirazi, ο οποίος 24 ώρες μετά τη δολοφονία έγινε λαγός για την Αλβανία, κάτω από την πίεση των εξελίξεων και την έκδοση του διεθνούς εντάλματος, αλλά και την παρότρυνση της οικογένειάς του, παραδόθηκε, χθες, στην Κορυτσά.

Ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε πως «έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Αλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen», το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός Afksentos Carciu, ο οποίος κατονόμασε τον Κουμαρόπουλο ως τον βασικό δολοφόνο.

Ο ίδιος δήλωσε, όπως και οι υπόλοιποι, μετανιωμένος και εξήγησε πώς έφυγε από την Ελλάδα: «Είδα στις ειδήσεις για το συμβάν και φοβήθηκα. Εφευγε ο πατέρας και η γιαγιά μου για την Αλβανία και πήγα και εγώ μαζί τους. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση. Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα στον πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία», ενώ για τον βαθμό εμπλοκής πρόσθεσε ότι θα πει μόνο στην ανακρίτρια. Και μπορεί οι άλλοτε «σκληροτράχηλοι» χούλιγκαν να μετατράπηκαν σε φοβισμένα γατάκια που ρίχνει ο ένας στον άλλον την ευθύνη, όμως η ανακρίτρια στο κατηγορητήριο δεν αφήνει κανέναν έξω από το κάδρο των ευθυνών, καθιστώντας τους όλους το ίδιο συμμέτοχους. Μάλιστα, αναφέρει πως εκτός από τον Αλκη επιδίωκαν να σκοτώσουν και τους δύο φίλους του: «Εχοντας συναποφασίσει να τελέσετε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε βάρος των υπόλοιπων ατόμων αρχίσατε να εκτελείτε την αξιόποινη αυτή πράξη». Σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...