Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

Μπουγελωμένος Αλέξης Κούγιας στη δίκη Λιγνάδη

Μόνο… θερμή δεν ήταν η χθεσινή υποδοχή που επιφύλαξαν παρευρισκόμενοι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Μόλις είδαν τον γνωστό ποινικολόγο να βγαίνει από το δικαστήριο, όπου άρχισε και διεκόπη χθες η δίκη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, τον «έλουσαν» με βρισιές, ενώ ένας νεαρός, που βρισκόταν εκεί μαζί με άλλα άτομα για να συμπαρασταθούν στα θύματα, φέρεται ότι άδειασε πάνω του ένα μπουκάλι νερό!

Το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση και ο ποινικολόγος απομακρύνθηκε από το σημείο. Ωστόσο, έσπευσε λίγο αργότερα να διαψεύσει ότι δέχτηκε κρύο «ντους» έξω από τα δικαστήρια, κάνοντας λόγο για ψευδή είδηση: «Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και είναι η εξής: Πράγματι, σ’ έναν υπερυψωμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα νεαροί και νεαρές, οι οποίοι έβριζαν χυδαία κατά την άφιξή μου, και επίσης κατά την έξοδό μου τα ίδια πρόσωπα συνέχισαν αυτήν την αντιαισθητική συμπεριφορά, αλλά, δυστυχώς γι’ αυτούς που διαδίδουν την ψευδή είδηση, δεν αντελήφθην καν ότι κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα μπουκάλι με νερό».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο κτίριο του Πρωτοδικείου από την οδό Λουκάρεως, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Με «χαμένο» στο κενό βλέμμα και δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, οδηγήθηκε με τα πόδια μέχρι την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ μια ομάδα νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια τον αποδοκίμαζε, φωνάζοντάς του «αλήτη, αλήτη»!

Λίγο αφότου ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μπήκε στη δικαστική αίθουσα, πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντός του τού έπιασε το χέρι, με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και να τον οδηγούν στο εδώλιο. Παρών στο δικαστήριο ήταν επίσης ο αδελφός του Γιάννης, ο οποίος στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 57χρονου ηθοποιού. Αμέσως μετά το δικαστήριο εκφώνησε την υπόθεση και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, με τον Αλέξη Κούγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ ακόμη δύο εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές, έναν άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη. Λίγο μετά την έναρξη της δίκης ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα διακοπής, λόγω προσωπικού φόρτου εργασίας, όπως είχε προαναγγείλει. «Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα, και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο. Ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή, αλλά διακοπή» είπε ο ποινικολόγος, με το δικαστήριο να κάνει τελικά δεκτό το αίτημα και να ορίζει νέα δικάσιμο για τις 25 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, τίθεται αυτομάτως το ζήτημα αν ο γνωστός ποινικολόγος έχει να παραστεί εκείνη την ημέρα σε άλλη δίκη. Γιατί, σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο και το ξέχασε, τότε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη θα πάει σε νέα διακοπή, προς απογοήτευση των πληρεξούσιων δικηγόρων των καταγγελλόντων, αλλά και των ίδιων των θυμάτων. Οι συνήγοροι, εξάλλου, των τριών ανηλίκων και του νεαρού που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον πάλαι ποτέ «βασιλιά» του Εθνικού Θεάτρου δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το αίτημα διακοπής.

«Αν θέλει διακαώς να δικαστεί (σ.σ.: ο Λιγνάδης), γιατί κωλυσιεργεί, αναρωτιέμαι; Ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μήνου που θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή του» ανέφερε σε έντονο ύφος ο εκ των συνηγόρων των φερόμενων θυμάτων, προσθέτοντας ότι οι καταγγέλλοντες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έρχονται κάθε τόσο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, ούτε να πληρώνουν για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία έως ότου ολοκληρωθεί η δίκη.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, τέλος, η δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού του δράματος και τα θύματα». Πρόσθεσε δε ότι η δίκη του εντολέα του «είναι η πρώτη που έχουμε βιασθέντα άντρα» και πως «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...