Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στις φλόγες το πλοίο «Euroferry Olympia» σε θαλάσσια περιοχή δέκα μίλια βόρεια της Κέρκυρας

Κόλαση εν πλω

Δίχως τέλος συνεχιζόταν ως αργά χθες το θρίλερ στο φλεγόμενο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στα γκαράζ του οποίου παρέμεναν εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 11 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες.

Τα σωστικά συνεργεία έδιναν επί ώρες μάχη με τον χρόνο και τους πυκνούς καπνούς για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, ενώ είναι άγνωστο αν σε αυτούς προστεθούν κάποιοι λαθρεπιβάτες που ενδέχεται να είχαν μπει παράνομα στο καράβι.

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο του ομίλου Grimaldi είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντιζι της Ιταλίας, με 239 επιβάτες, 51 άτομα πλήρωμα, Ιταλούς και Έλληνες ναυτικούς, 32 αυτοκίνητα, 153 φορτηγά και ρυμουλκούμενα.

Συναγερμός σήμανε στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από γκαράζ του καραβιού ενώ έπλεε σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσσας, 10 μίλια βόρεια της Κέρκυρας. Σύμφωνα με δηλώσεις μελών του πληρώματος, η φωτιά άρχισε από ένα φορτηγό στο κατάστρωμα 4 και ακολούθησαν εκρήξεις. Οι ναυτικοί ξύπνησαν τους επιβάτες που κοιμούνταν στις καμπίνες και βγήκαν όλοι στο ανοικτό κατάστρωμα του πλοίου, το οποίο σταδιακά άρχισε να κατακλύζεται από καπνό. Χωρίς να προκληθεί πανικός και χάρη στις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή έγινε η εγκατάλειψη του πλοίου με δύο μεγάλες σωστικές λέμβους των 150 ατόμων. Διασώθηκαν συνολικά 278 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Όμως, όταν οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν στην Κέρκυρα και έγινε καταμέτρηση και ταυτοποίησή τους αποκαλύφθηκε η τραγωδία. Όπως διαπιστώθηκε, αγνοούνταν 11 άτομα από τη λίστα των επιβατών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μετά τη φωτιά. Ανάμεσα στους αγνοουμένους είναι τρεις Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι είναι Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός.

Επίσης, έδωσαν σημεία ζωής δύο οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι τελικά διασώθηκαν αργά το απόγευμα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς, που έχει επεκταθεί σε όλους τους χώρους του πλοίου, συμμετέχουν τέσσερα ρυμουλκά με πυροσβεστικές μάνικες, ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα, και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, ενώ έξι από αυτούς διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο του νησιού, όπου ο ένας διαγνώστηκε με κορονοϊό, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...