Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Φρικτό τέλος στο καράβι του τρόμου «Euroferry Olympia»

Ανασύρθηκε απανθρακωμένη η σορός του Ευάγγελου Μαλεσιάδη

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι των Αρχών και των συγγενών των αγνοουμένων, καθώς χθες το απόγευμα άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν και ανέσυραν ένα απανθρακωμένο πτώμα από καμπίνα φορτηγού στο «Euroferry Olympia».

Αργά χθες το απόγευμα αναγνωρίστηκε η σορός. Ο άτυχος άνδρας λέγεται Ευάγγελος Μαλεσιάδας και εντοπίστηκε σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας 21χρονος Λευκορώσος βρέθηκε σώος στην πρύμνη του πλοίου, γεννώντας ελπίδες ότι ίσως να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες.

«Είμαι ζωντανός; Ζω;» ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού άνδρα, που μεταφέρθηκε με πλωτό ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε καλή διάθεση, αλλά δεν επιθυμούσε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.

f2 5518653 scaled f3 διασωθής

Στο μεταξύ, το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, ενώ χθες έγιναν πάλι ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του.

«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Οπως είδαμε, ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα παραμένει. Η αναζήτηση συνεχίζεται όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο, καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση. Όμως, τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά» δήλωσε χθες ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας Ανδρέας Κορίκης. Αναφερόμενος στον 21χρονο διασωθέντα, ο κ. Κορίκης είπε ότι βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μία σκάλα ως τα συνεργεία διάσωσης. «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο. Εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Απʼ ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές κι από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε…» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Μπρίντιζι έφτασαν 48 διασωθέντες, που μεταφέρθηκαν με το πλοίο «Florencia», το οποίο επίσης ανήκει στην εταιρία Grimaldi. Σύμφωνα με τη Rai, οι οποίοι υπογράμμισαν πως η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική και πως το μόνο που έχει σημασία είναι ότι κατάφεραν να βγουν σώοι.

Οργισμένες καταγγελίες συγγενών για σωρεία παραβάσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρία

Σωρεία παραβάσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρία καταγγέλλουν συγγενείς αγνοουμένων που περιμένουν σχεδόν τρία 24ωρα ώσπου να μάθουν αν τελικά οι δικοί τους άνθρωποι που επέβαιναν στο μοιραίο «Euroferry Olympia» είναι ζωντανοί.

Oπως ανέφερε ο γιος ενός οδηγού φορτηγού που αγνοείται μέχρι στιγμής, ο πατέρας του πιθανότατα κοιμήθηκε μέσα στο όχημα, καθώς οι καμπίνες του πλοίου είναι ελάχιστες και, παρά την πανδημία, το προσωπικό τούς ανάγκαζε να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε ένα μικρό δωμάτιο.

«Λόγω του ότι δεν έχει πολλές καμπίνες το καράβι -γνωρίζετε ότι ήταν ζωάδικο- μας υποχρεώνουν να κοιμόμαστε τέσσερις τέσσερις, ας υπάρχει κορονοϊός. Σου λέει “αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει, κοιμήσου στο αυτοκίνητο” και, δυστυχώς, ο πατέρας μου, απ’ ό,τι μαθαίνω, κοιμήθηκε στο φορτηγό» είπε, μεταξύ άλλων.

Συγγενής ενός άλλου αγνοουμένου επισήμανε χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πως ο άνθρωπός του κοιμήθηκε στο όχημά του, επειδή φοβόταν τον κορονοϊό λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

«Προσπαθώ να κάνω κουράγιο για τα παιδιά μου. Παρακαλώ να μη σταματήσουν οι έρευνες. Ο άντρας μου είναι ζωντανός και ξέρει τι να κάνει, είναι έμπειρος. Στο σημείο που βρίσκεται δεν φλέγεται το γκαράζ. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες» δήλωσε η σύζυγος αγνοουμένου Βάνα Μαθιού.

«Ήταν το τελευταίο του ταξίδι πριν βγει στη σύνταξη» αποκαλύπτει ο Βασίλης Βεργής, ο ξάδελφος του οποίου αγνοείται. Στο μεταξύ, βαρύτατα εκτεθειμένη αφήνει την κυβέρνηση το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας, καθώς τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι από το 2017 είχε ενημερώσει επανειλημμένως το αρμόδιο υπουργείο για τους ελλιπείς ελέγχους στα πλοία των εξωτερικών γραμμών που μεταφέρουν εμπορεύματα διαμέσου φορτηγών.

«Κύριοι του υπουργείου Ναυτιλίας, είστε υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού για τα ελλιπή μέτρα προστασίας επιβατών και εμπορευμάτων. Oσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που αφορούν τη χερσαία και θαλάσσια εμπορευματική μεταφορά, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές» σημειώνουν οι οδηγοί.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...