Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη! Οι φλόγες σε μονοκατοικία «κατάπιαν» δύο αδερφάκια

Τη ζωή της έχασε και η 31χρονη μητέρα έπειτα από ηρωική προσπάθεια για να σώσει τα παιδιά της

Πρωτόγνωρες σκηνές, που θυμίζουν αρχαία τραγωδία, εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα σε μονοκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Δύο αδελφάκια, η 7χρονη Λυδία και ο 11χρονος Γιάννης, συνάντησαν σφιχταγκαλιασμένα τον θάνατο, όταν η φωτιά που ξέσπασε από μια μικρή σόμπα επεκτάθηκε στο υπνοδωμάτιό τους! Ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις στο δράμα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, δίνει η αυτοθυσία της 31χρονης μητέρας, η οποία έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθούν τα παιδιά της και η ίδια, αλλά εντοπίστηκε απανθρακωμένη πίσω από την εξώπορτα.

25340972 scaled

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 02.20 χθες τα ξημερώματα από θερμαντικό σώμα στον ενιαίο χώρο του σαλονιού και του υπνοδωματίου, το οποίο είχε ανάψει η οικογένεια για να προστατευτεί από το τσουχτερό κρύο. Στα λίγα λεπτά που ακολούθησαν, οι φλόγες τύλιξαν ολόκληρη τη μικρή μονοκατοικία και προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής της, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα που ενδεχομένως υπήρχε για να διασωθούν η νεαρή μητέρα με τα δυο μικρά παιδιά της!

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν λίγη ώρα αργότερα στο φλεγόμενο σπίτι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα, αφού εντόπισαν νεκρά το 7χρονο κοριτσάκι και τον 11χρονο αδελφό του. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τα δύο αγγελούδια να πέθαναν μαζί, σε έναν αγωνιώδη εναγκαλισμό τους λίγο πριν από το τέλος! Η φρίκη έμελλε να ολοκληρωθεί δευτερόλεπτα αργότερα, όταν εντοπίστηκε νεκρή πίσω από την εξώπορτα του σπιτιού η 31χρονη μητέρα Μαρία Ζαδικοπούλου, η οποία φέρεται ότι προσπάθησε με κάθε τρόπο να σώσει τα παιδιά της και τον εαυτό της από τoν πύρινο εφιάλτη, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 31χρονη και ο επαγγελματίας οδηγός σύζυγός της, ο οποίος έλειπε εκτός Θεσσαλονίκης όταν ο θάνατος χτύπησε την πόρτα της οικογένειας, ζούσαν μια ήρεμη ζωή στη μονοκατοικία της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, την οποία είχαν αγοράσει και ανακαινίσει μόλις το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό και η είδηση της τριπλής τραγωδίας έπεσε σαν κεραυνός τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας του Δήμου Δέλτα, που δεν μπορούν ακόμα και τώρα να πιστέψουν ότι μια μητέρα και τα δυο παιδιά της χάθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη μέσα στις φλόγες. Μάλιστα, στο σχολείο όπου πήγαιναν τα δύο αδελφάκια βρισκόταν από χθες το πρωί ψυχολόγος, προκειμένου να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους συμμαθητές τους οι οποίοι είναι συντετριμμένοι.

«Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Το καλοκαίρι αγόρασαν το σπίτι, αλλά δεν στέριωσε. Άφησε τη σόμπα αναμμένη, επειδή είχε κρύο. Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες» περιέγραψε μια γειτόνισσα της οικογένειας που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας.

Υποβασταζόμενος από συγγενείς του έφτασε στην κατεστραμμένη από τη φωτιά μονοκατοικία και ο πατέρας της 31χρονης Μαρίας, ο οποίος δήλωσε με τρεμάμενη φωνή: «Ηταν πολύ καλό κορίτσι η κόρη μου. Ενημερώθηκα από έναν ξάδελφο της πρώην συζύγου μου και από μια γειτόνισσα. Επειδή ήμουν χωρισμένος, είχα να δω τα παιδιά μου από το 2011. Δυστυχώς, τα εγγόνια μου δεν τα έχω γνωρίσει ποτέ…» και πρόσθεσε ότι εκείνος μεγάλωσε το παιδί του:

«Έμαθα ότι πήρε φωτιά το σπίτι. Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι και άνθρωπος με καρδιακά προβλήματα. Πήρα ηρεμιστικό για να έρθω. Το παιδί μου εγώ το μεγάλωσα. Εγώ το έλουζα και το σπούδασα» είπε. Η κηδεία της άτυχης μητέρας και των δυο παιδιών της θα γίνει σήμερα, στις 16.00.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...