Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στην πόρτα του Κιέβου – Αιματηρές μάχες και νεκροί

Ο «χρησμός» του Πούτιν και οι νέες κυρώσεις από Μπάιντεν

Με ταχύτητα αστραπής εξελίχθηκε χθες η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, με τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν να φτάνουν ήδη από το απόγευμα στην… πόρτα του Κιέβου και το Κρεμλίνο να ανακοινώνει ότι ουσιαστικά η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης.

Την ώρα που, σύμφωνα με πηγές της «Daily Mail», ο ουκρανικός στρατός προσπαθούσε να ξαναπάρει υπό τον έλεγχό του από τον ρωσικό στρατό το αεροδρόμιο Αντόνοφ, μόλις 24 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο, οι Αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας καλούσαν τους κατοίκους της να τρέξουν στα καταφύγια. «Θα βομβαρδίσουν το Κίεβο τώρα… Οι Αρχές μας είπαν να κρυφτούμε στα καταφύγια» δήλωσε κάτοικος του Κιέβου στη βρετανική εφημερίδα.54592Φ943 10546123 image m 22 1645695428039

Λιγότερο από 100 χιλιόμετρα μακριά διεξάγονταν σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ, όπου το 1986 είχε γίνει το φοβερό πυρηνικό δυστύχημα.

Ο Αντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, εξέφρασε φόβους ότι κατά τις μάχες μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές στο τσιμέντο με το οποίο έχει καλυφθεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας που εξερράγη το 1986. «Το ραδιενεργό σύννεφο (που θα απελευθερωθεί) θα καλύψει την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την Ευρωπαϊκή Ενωση» προειδοποίησε.

25345107

Πληροφορίες που κατέκλυσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έκαναν λόγο για αιματηρές μάχες με πολλούς νεκρούς σε σχεδόν κάθε επαρχία της Ουκρανίας, για τον έλεγχο στρατιωτικών βάσεων, αεροδρομίων, πόλεων και λιμανιών.

Εκτός από την περιοχή του Κιέβου, ειδική αναφορά έγινε στο Χάρκοβο, στην Οδησσό και στο Ντόνετσκ. Ενώ η Πολωνία ανακοίνωνε ότι ετοιμάζει κλίνες σε νοσοκομεία και ειδικό τρένο για τη μεταφορά Ουκρανών τραυματιών στη Μαύρη Θάλασσα, όπου πρακτικά είχε διακοπεί ο απόπλους εμπορικών πλοίων και τάνκερ από ουκρανικό έδαφος, πλοίο τουρκικών συμφερόντων χτυπήθηκε από οβίδα ανοιχτά της Οδησσού, χωρίς να αναφερθούν νεκροί.
Μετά τη δημόσια επέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, που ουσιαστικά ζήτησε την παράδοση της Ουκρανίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με διάγγελμα ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, αναλυτές στην Ευρώπη και την Αμερική προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν τον «χρησμό» του Πούτιν στο διάγγελμά του, ότι αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης των δυτικών χωρών κατά την εισβολή του στην Ουκρανία, τότε θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ».

Κάποιοι εξέφρασαν φόβους ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας υπονόησε μια πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, ενώ άλλοι, κυβερνοεπιθέσεις σε χώρες της Δύσης.

25342457

Από την άλλη, αναλυτές που επικαλείται η «Daily Mail» εκτιμούσαν ότι ο Πούτιν δεν ανησυχεί για οποιεσδήποτε κυρώσεις και αν του επιβάλει η Δύση για την εισβολή στην Ουκρανία, χάρη στην οικονομική «ασπίδα» προστασίας που μπορεί να υψώσει για τη Ρωσία η Κίνα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι κινεζικές τράπεζες μπορεί να δανείσουν χρήματα στη Ρωσία και παράλληλα η κινεζική κυβέρνηση να αγοράσει μεγάλες ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, δίνοντας σημαντικές οικονομικές ανάσες.

Μιλώντας στους «Financial Times» ο αναλυτής του Economist Intelligence Unit, Τομ Ράφερτι, δήλωσε ότι «το επίπεδο της κινεζικής στήριξης στις ρωσικές ενέργειες μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα επιρροής στην εξέλιξη της κρίσης».

«Εκτός και αν η Δύση επιβάλει ένα πραγματικά απτό κόστος στην Κίνα, η Κίνα θα βοηθήσει τη Ρωσία στο παρασκήνιο» έσπευσε να επισημάνει στο ίδιο δημοσίευμα ο αναλυτής Γιακούμπ Γιακούμποβσκι από το Centre for Eastern Studies της Βαρσοβίας.

25342665

Χάκερ «έριξαν» ιστοσελίδες τραπεζών και κυβερνητικών υπηρεσιών

Σωρεία από κυβερνοεπιθέσεις δέχεται η Ουκρανία, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι οι επιθέσεις των χάκερ είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης μια σειρά από ιστοσελίδες τραπεζών και κυβερνητικών υπηρεσιών της Ουκρανίας έπαψαν να είναι προσβάσιμες στο κοινό. Η εταιρία παροχής ίντερνετ NetBlocks αποκάλυψε στο twitter ότι η κατάρρευση των ιστοσελίδων φαίνεται ότι οφείλεται σε επιθέσεις DdoS. Σε αυτού του είδους τις διαδικτυακές επιθέσεις οι χάκερ κατακλύζουν τον σέρβερ της ιστοσελίδας στόχο με απανωτά αιτήματα πρόσβασης, για να καταρρεύσει από την υπερφόρτωση.

Ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας Μιχαΐλο Φεντόροφ δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Telegram ότι ύστερα από μια μαζική κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DdoS) τέθηκαν εκτός λειτουργίας πολλές ιστοσελίδες της ουκρανικής κυβέρνησης.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με το BBC, άρχισαν πολύ εξειδικευμένες επιθέσεις χάκερ, οι οποίες είναι γνωστές σαν κυβερνοεπιθέσεις «υαλοκαθαριστήρας» (Wiper), καθώς «καθαρίζουν» τους υπολογιστές που μολύνονται, διαγράφοντας δεδομένα. Τέτοιου είδους επιθέσεις ανακαλύφθηκαν σε βάρος ουκρανικών οργανώσεων, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης. Πρόκειται για υπερσύγχρονες μεθόδους κυβερνοεπιθέσεων που έκανε αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης να μιλάει για άλλο επίπεδο κυβερνοεπιθέσεων.

Αργά χτες το απόγευμα ωστόσο φαίνεται ότι οι Ουκρανοί ανταπέδωσαν τα ψηφιακά «πυρά», καθώς έπεσε το site του Κρεμλίνου, την ώρα που οι Ρώσοι βρίσκονταν μια ανάσα έξω από το Κίεβο.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...